Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

Risto napisao:L820 kao povoljnija alternativa jacem bratu, ne bi se dvoumio kada je ovaj model u pitanju samo da ovaj telefon ima malo bolji ekran... koliko je los ovaj ekran u praksi, ima li jos neke znacajne mane ovaj telefon u odnosu na L920?
Ekran jeste losiji ali to je najmanji problem jer nije bas toliko los. Veci je problem nedostatak anti scratch stakla pa se ekran veoma lako izgrebe. Baterija je ocajna pa sa 1650 mAh ne moze da sastavi ceo dan a prednja kamera je VGA, sto je za danasnje standarde slabo. 720 je bolji izbor ako ti nije bitna podrska za LTE (4G).

Nego, bem ti Apple i njihove security questions :besan:
Malopre sam zakljucao account kad sam hteo da kupim jednu aplikaciju jer nisam znao odgovor na neko pitanje...ko zna sta sam lupio pre 5 godina prilikom registracije.
To do sad nije trebalo ali sa novim sistemom su dosle nove "sigurnosne procedure".
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

620 je odličan izbor. Jedino, ako si baš zaljubljen u velike ekrane, onda ti taj telefon ne bi bio pravi izbor. On je tu best buy.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

ja koristim 620 a zeni sam uzeo 520 :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Risto napisao:Kako ste zadovoljni sa Lumiama, znam da je dosta ljudi ovde imalo i Android i WP, sta vam je sa Androida nedostajalo na WP8? Da li je moguce da WP 8 brzo smori? Kakva je navigacija Here Drive+ u poredjenju sa npr. IGo navigacijom?
1. Meni su nedostajale neke aplikacije ali u vreme kad sam ja kratko koristio 920...sada su manje-vise sve bitne aplikacije dostupne a one koje su radile lose, uglavnom ispeglane
2. Relativna stvar. Ja ni na androidu ne persinalizujem mnogo (to je njegova najveca prednost), ne igram se sa widgetima i sl. tako da sumnjam da bi me smorio WP8 ali sad sam veoma zadovoljan sa androidom (ranije nisam bio) tako da ne bih tu nista menjao.
3. Kazu da je Nokia-ina navigacija najbolja trenutno medju telefonima ali ja licno nisam testirao.
podvarak
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:00

Post od podvarak »

Jel ima ta Nokijina navigacija neku opciju kesiranja ili download mapa za offline koriscenje?
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ima...mozes da download-ujes mape za jednu ili vise zemalja.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

kad smo kod mapa, da podsetim :D

Ima li sanse neko da da link da preuzmem igo primo program i mape evrope, :D

Bio sam na vise mesta, ili ne funkcionise, ili su ga sklonili :delete:
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Koja rezolucija?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

480x800 :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

pusti mi mejl na PP, mada opet ne znam kako to sve da ti pustim, a nemam na zalost neki link.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Primo valjda sam skonta rezoluciju Bar ova moja verzija za S2 se odmah razvukla na Note8 bez problema na čitav ekran.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Prelomio sam, uzecu WP8 telefon...

Danas sam obisao telenor i vip shop i probao ono Lumia sto su imali i utisci su jako pozitivni. WP8 mi se svidjeo jer je zaista brz i fluidan sistem i to mi se jako svidja. "Testirao" sam 3 modela, Lumiu 520 jer sam htjeo da vidim koliko je WP8 los u najslabijem pakovanju i prijatno sam iznenadjen, zatim L925 i telefon me odusevio potpuno... Treci telefon koji sam testirao je L625, taj telefon mi se posebno svidja jer nudi veliki ekran, fin dizajn, lijepo lezi u ruci. Trenutno sam njemu najblizi...

Ostaje mi jos da probam L920 i L620 kako bi donijeo konacnu odluku koji telefon zelim. Troumim se izmedju L620 (cuo sam da nekada naleti i neka ponuda od cca 140e sto je "bagatela"), L625 bi kupio bez razmisljanja samo da ima 1gb rama (ovako se jos dvoumim) i L920 koja je sigurno zvijer ali mi malo bjezi iz planiranog budzeta...

Ipak, danas sam prelomio, vise necu gledati nista osim WP 8 telefona...

Kakve su kamere od 5mpx na ovim Lumiama u odnosu na prosjecne 5mpx kamere na Androidu?
Floyd
Reactions:

Re: AW: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

Koliko je tamo 920?

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

250e po radnjama sa "garancijom" od 6 mjeseci...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

OK je ta cena...u DE je 270 pa ako vratis porez moze to da izadje i nesto jeftinije...naravno ako imas ko da ti donese odatle.
Po meni, od svih nabrojanih modela, najzadovoljniji na duze staze ces biti upravo sa 920.
Kamera joj je odlicna, ekran IPS ali jako kvalitetan sa dobrom rezolucijom, kvalitet izrade vrhunski i baterija je dobra.
Mana je jedino malo veca tezina (mada to nije svakom mana).
Odgovori