Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od dragvorl »

Heinz napisao:Jel nema vlage i buđi tamo gde je niska temperatura, 14 stepeni i sl.?
Nema nista, izolovana kuca sendvic zidom. Mozda si mislio na unutrasnje zidove, ali nema ni tamo, nije to velika delta.
Sloba napisao:Pitaj Toruka! Hehe...:D

Sent from my HTC One V
:doubleup: :kezo:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Floyd napisao:Vidi to njega kako zna... verovatno si radio honorarno kao dzakuzi :kezo:
Nisam, opale bi i pločice i malter. :kezo:
Širim haos!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

:kezo:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Meni i sada ukljuceno grejanje, i pootvarani prozori... Jednostavno ne podnosim zatvorenu prostoriju. Prozori mi bleje otvoreni i na -20.
A imam problem sto ne mogu da zaspim, i lepo spavam kada je toplo, a ruke drzim uvek preko pokrivaca, pa mi se smrznu ako je hladno, skoro uvek kijam ceo dan posle toga...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nabaviš dobru pidžamu sa dugačkim rukavima. Rešenje za ruke bez greške.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

methane.master napisao:
starac vujadin napisao: Slika
Jel ovo penthaus kod Hrama, mislim da je ul. Mačvanska?
Nije.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Pomislih zbog krova.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Video sam da ste disukotvali o bazenima i moram da stanem u odbranu istog :D

Moj otac je, kada je pravio nasu porodicnu kucu, napravio i bazen pored kuce. Bazen je, kao i kuca, radjen 1999.-2000. godine a prvi put je bio u upotrebi tokom leta 2000. godine. Bazen, ako se uradi kako treba i ako covek bude realan u svojim zahtevima, moze da sluzi odlicno a da eksploatacija istog ne kosta brdo para.

Da bi bazen bio dobar potrebne su tri stvari, dobro odradjeni gradjevinski radovi, dobra oprema (pumpa i filteri) i redovno odrzavanje vode u istom. Mi imamo jednu pumpu za bazen uz ciju pomoc voda cirkulise kroz filtere i konstantno se vrsi preciscavace. Otac svaki dan vodu tretira potrebnom hemijom, par sezona mu je trebalo da sve nauci, i tu nema zabusavanja. Ako se voda ne tretira cesto onda ona ne bude cista i postaje upitno koliko je preporucljivo kupati se u tom bazenu... Voda se sipa jednom, pred pocetak sezone, i uz dobro odrzavanje i stalno ciscenje kroz filtere normalno je da izdrzi celu sezonu (60-80 dana u nasem slucaju).

Mi imamo bazen povrsine 50 kvadrata a cija je zapremina 70 kubika vode, taj bazen spada u grupu manjih porodicnih bazena ali je dovoljno velik za porodicu, u njemu se moze fino plivati, odmarati i to je centar desavanja moje porodice tokom leta. Moji svaki dan tokom leta odmaraju tu, i ja volim svaki dan (kada sam dole) da uzivam u carima kupanja sat-dva dnevno. Nas volja za kupanjem nije prosla ni posle 14 godina, doduse razlog za to lezi i u cinjenici da moja porodica ne ide na letovanja zbog prirode posla mojih roditelja, tako da se ne bi slozio da bazen traje godinu-dve.

Mi unutar bazena nemamo plocice, u nas je unutrasnjost bazena ustvari beton koji se farba svake 2 godine nekom specijalnom farbom koja sadrzi kaucuk u sebi, sto takodje znatno olaksava odrzavanje tog bazena. Plocice i druge plasticne mase su skupe i ne traju dugo tako da po meni nema smisla bacati pare na to...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Koristan post. Tnx.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Postoje i plastični ugradni bazeni kod nas. Izlije se korito, a sama školjka se samo spusti. Kad sam se raspitivao pre neku godinu cena za neki od većih modela je bila oko 5000€.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Gradnja kuće

Post od Martin »

Ovih dana, nakon nekoliko meseci borbe sa birokratijom, počela je gradnja kuće.
Kuća se gradi na placu za čije je sređivanje papira trebalo u startu pripremiti oko 3k evra.
Potrebno je poplaćati i rešiti gomilu taksi (sve po 2-3-4 i više hiljada dinara), ali ako znate nekog ko se bavi poslom "sređivanja papira" u katastru i opštini - svakako je bolja i brža varijanta (ali ne i jeftinija, jer usluga košta oko 150-200 evra, ali kada uzmete u obzir da uštedite gomilu svojih živaca i vremena - 200 evra je ništa :kezo: ).

Najskuplaj stavka jeste komunalno opremanje placa - konkretno za SM to košta oko 60000 rsd i znači da vaš plac ispunjava sve uslove za vodovodnu mrežu, kanalizacionu mrežu i slično. Uzimanje para, na kraju.
Projekat košta poprilično - ja sam platio oko 550 evra i to je ujedno najjeftinija varijanta koja se mogla naći (inače, ta cena je i tri puta skuplja - mene je izašla oko 3,5 evra po kvm sa proračunom energetske efikasnost...a neki su tražili i 6 evra!!!).

Nakon 4 meseca papirologije, tačnije 04.04.2014. godine, stigla je i ta stavka - građevinska dozvola, čije izdavanje je koštalo oko 2k rsd i to je ujedno najjeftiniji papir koji mi je trebao. :rofl:

Elem, od "njive 1. klase" pa do građevinskog zemljišta, potrošio sam oko 2500 evra.
Toliko o papirologiji.
U pitanju je kuća P+Pk - prizemlje sa potkrovljem. Bruto površina kuće iznosi oko 167 kvm, a neto (sa odbitkom letnje kuhinje, kotlarnice, nadstrešnice i terasa) oko 137 kvm.
Gradiće se Zorka Opeka klima-blokom debljine 25 cm i sa po 10 cm izolacije. Naravno, PVC stolarija (6-komorni profil i niskoemisiono staklo)
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Ajd pa neka je sa srećom. :pivo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Htedoh posebnu temu da otvorim...al ajde.... :sesir:
Evo kako to sve izgleda u 3d modelu (pošto nemam projekat u elektronskoj formi, ali sve je rađeno na osnovu ovoga...).
Slika sa jugo-zapadne strane.
Slika
Slika sa jugo-istočne strane.
Slika
Izgled pizemlja.
Slika
Dakle, ulazi se u kuću direktno u "vetrobran" - zatim se ulazi u predsoblje. Sa leve strane je dnevna soba sa trpezarijom (6x4), sa desne strane se ulazi u sobu (3x3). Napred su stepenice, desno je manje kupatilo (oko 2,5x2m) i kuhinja (3,5x2 m). Iz kuhinje se ulazi u letnju kuhinju (2x2). Iza kuhinje je kotlarnica (takođe 2x2m).
I potkrovlje.
Slika
Sobe su dimenzija 3x4, spavaća ima malo nepravilan oblik, a gde će biti ulaz i garderober, videću "na licu mesta" - kada se bude gradio taj deo kuće. Kupatilo je dimezija 2,5x3 m.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Ovde ništo fali!!! ;)
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Martine i ja mislim da gradnja kuće treba da ima svoju temu.

Nego, čemu služe one terasice? Nije ovo kritika tebe, takve terase su uobičajne, al im ja ne vidim nikakvu upotrebnu funkciju osim da izađe baba da se dere na decu na ulici.
Jebeš terasu ako na nju ne može da se stavi garnitura za sedenje.

Nek ti je sa srećom!!!
Odgovori