Stranica 4311 od 4574
Re: Dobro veče
Poslato: 30 Apr 2023, 11:03
od ftj
Kabal napisao:Sto ne treba jesti domace?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Pola dzema je cist secer.
Re: Dobro veče
Poslato: 30 Apr 2023, 11:07
od Gaginh0
To neće smetati nikome ko je zdrav. Jedno je pojesti 1-2 parčeta hleba ili 2 palačinke sa njim, a drugo je odvaliti celu teglu od 600 grama.
Svakako populacija nije debela od džema i slanine.
Re: Dobro veče
Poslato: 30 Apr 2023, 11:23
od ftj
Od slanine nije al od previse slatkog jeste.
Re: Dobro veče
Poslato: 30 Apr 2023, 11:25
od Xepoj87
Zato je pekmez bolji, ide malo ili nimalo secera.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Dobro veče
Poslato: 30 Apr 2023, 15:23
od OMP
i keva i tasta (nekad i babe) prave domaci dzem, mahom kajsija i sljiva, nekad jagoda, realno ne pojedemo ni 2-3 tegle godisnje, ja ga jedem samo u palacinkama, retko kad namazem na hleb i po nekad zahvatim kasicicu dve ovako, kupovali smo i kupovne marmelade ali to zena mahom koristi kad pravi kiflice jer je tvrd pa se ne razlova kao domaci prilikom pecenja.
Re: Dobro veče
Poslato: 30 Apr 2023, 15:26
od sebekkg
Pekmez je najjači. To mi je baka pravila kad sam bio mali. Koliko sam samo mlečnih zuba ostavio tako

. Dugo nisam našao ni sličan po kvalitetu i ukusu. Tek sam skorije kod jedne žene što to pravi i prodaje našao da valja.
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Re: Dobro veče
Poslato: 30 Apr 2023, 16:40
od Kabal
ftj napisao:Kabal napisao:Sto ne treba jesti domace?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Pola dzema je cist secer.
Aha nismo se razumeli, mislio sam o pekmezu je rec. Nikad nisam kupio teglu u radnji, pravimo domace bez grama dodatog secera.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Re: Dobro veče
Poslato: 30 Apr 2023, 20:28
od OMP
sad ste me naterali da dovatim par kasika domaceg od sljiva

Re: Dobro veče
Poslato: 30 Apr 2023, 21:09
od Heinz
Od šljiva mi bljak. To treba u rakiju sve dide
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Re: Dobro veče
Poslato: 30 Apr 2023, 21:17
od OMP
ja ga nisam voleo kao dete, ali zadnjeih godina sam ga zavoleo, zavisi i kako se spremi, ne volim ni ja svaki....secam se kao klinac drugarova keva pravila dzem od siljva ali ubacivala i cokoladu za kuvanje u njega, to je bilo bas dobro, keva probala par puta da ga pravi ali nije bio tako dobar.
Re: Dobro veče
Poslato: 30 Apr 2023, 21:19
od Kornjaca Rade
Najbolji bre od sljiva

. I to dzem, ne pekmez!
Re: Dobro veče
Poslato: 01 Maj 2023, 09:20
od trojanac
Ne pravim pitanje od čega je. Više volim domaći ali može i kupovni da prođe. A vi što vam ističu rokovi, delite malo.
Re: Dobro veče
Poslato: 03 Maj 2023, 08:26
od Geza
Re: Dobro veče
Poslato: 03 Maj 2023, 09:00
od OMP
ovo sa usisavanjem poda uz pomoc slajferice odavno radim, stvarno dobra fora, neverovatno koliko prasine istera
Re: Dobro veče
Poslato: 03 Maj 2023, 10:59
od grujicd