Ok, ne kazem da nekome ne znaci razlika, ali sudeci po njegovoj konfi, ne bih rekao da ce 30e da presudi ili da ne moze sacekati i skupiti, a dobice znatno duzi zivotni vek kartice i pocratice 20 minimum pri prodaji ma razlici.
Ovo je opet sada izizetak da 480 ima za 240e, obicno pocinju od 270e, pa onda vec ima logike ustedeti 60-100e sa 470.
Opet, dzaba sva prica, jer ako ima 120e, mora stekati kintu do 200+ svakako.
Ja sam uzeo izuzetno jaku konfiguraciju i kuler od 20e, jer nisam imao ni 30e vise za bolji kuler, pa razumem koliko i na 1000+ e moze znaciti 30e, ali ja govorim racionalno gledajuci situaciju, na njemu je da vidi sta ce i kako ce.
Ako tako gledamo, i 1050ti je 175e, a 90% sadasnjih igara rade na high. Ali ce onda za 6 meseci izaci nove igre koje ce da sabijaju i morace da igra na low ili da proda za 120e i doplati 120 za 480

Sada vec postoje igre koje ja nema sanse da igram na max podesavanjima, vec moram da smanjim antialiasing ili neku slicnu opciju, a samo ce izlaziti jos bolje i zahtevnije.
Uvek je skuplje upgradeovati, nego uzeti odmah jako, a i rece da treba da mu potraje 2 godine.
Sent from the 7th edge of the 3rd world.