Mobilne telekomunikacije
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Mobilne telekomunikacije
Ja to odavno više ne radim. Punim kad stignem i kad procenim da bi trebalo, od prvog paljenja.
Posetite www.garaza.rs !
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Jos jedan 
Sad kad sam uzeo telefon sam ga ispraznio da se ugasi, stavio ga na punjac, pustio ga da se napuni do nekih 40-50 % i onda sam uzeo da cackam telefon dok je na punjacu.

Sad kad sam uzeo telefon sam ga ispraznio da se ugasi, stavio ga na punjac, pustio ga da se napuni do nekih 40-50 % i onda sam uzeo da cackam telefon dok je na punjacu.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ja telefon punim kad stignem, nekada je i po pet puta dnevno na punjaču, najviše zbog toga što imam neki trip kad vidim da je baterija ispod 50%. Sad ću da uzmem wireless punjač za kola i trajno rešim problem sa dnevnim dopunjavanjem 

Baci link 

- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Ophodim se prema bateriji onako kako proizvodjac nalaze, ponekad napravim izuzetak, ali sam uglavnom odgovoran.
Ophodim se prema autu onako kako proizvodjac nalaze, menjam ulje i filtere po propisanom.
U oba slucaja necete osetiti neku razliku ako ne postujete pravila... al to ne znaci da ce proci bez posledica, malo po malo, kad-tad.
Sent from Optimus G2 using Tapatalk
Ophodim se prema autu onako kako proizvodjac nalaze, menjam ulje i filtere po propisanom.
U oba slucaja necete osetiti neku razliku ako ne postujete pravila... al to ne znaci da ce proci bez posledica, malo po malo, kad-tad.
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Jel imas link ili neki papir od preporuke proizvodjaca?
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
Jedino znacajno kod novijih baterija je da se ne prazne do samog kraja.
I iz neke navike prvi put je punim celu noc.
Takedje trajanje baterije je grubo ograniceno brojem ciklusa punjenja, sto znaci ako je dnevno punis 5 puta, ti si joj uzeo 5 ciklusa, umesto jednog.
Druga stvar je da ako je baterija loseg kvaliteta, nista je nece spasiti da ne rikne pre vremena...
I iz neke navike prvi put je punim celu noc.
Takedje trajanje baterije je grubo ograniceno brojem ciklusa punjenja, sto znaci ako je dnevno punis 5 puta, ti si joj uzeo 5 ciklusa, umesto jednog.
Druga stvar je da ako je baterija loseg kvaliteta, nista je nece spasiti da ne rikne pre vremena...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.

Hvala na svim savetima. Zbunila me je neverovatna izdržljivost baterije u službenom telefonu koja i posle 3-4 g trpi sve što teorijski ne bi smelo da se radi.
Negde sam pročitao da proizvodjači hibridnih kola preporučuju što češće dopunjavanje, bez totalnog pražnjenja. A i tu su litijum baterije valjda.
Opet, na Asus laptopu sam expresno skenjao bateriju iako sam se trudio da poštujem uputstva proizvođača - što manje ciklusa punjenja, tj pražnjenje skoro do kraja svaki put.
Izgleda da je najbolje ne opterećivati se uopšte

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=wi ... r&_sacat=0McGruja napisao:Baci link
Hvala!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Tako je, sto cesce punite, da sto pre dodjete opet i kupite novi telefon.

BTW, meni evo posle 3.5 godine popustila baterija, vala i vreme joj je, mislim da je imala nekih 300-njak ciklusa. Vreme je u stvari i za novi telefon.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ma to je bilo vrlo bitno za NiCd baterije i to je to.Milos_kg napisao:Prvo punjenje treba da bude duze no obicno, oko 10h, stavis ga nocu pred spavanje, i ujutru skines.
Druga stvar, nemoj da dopunjujes bateriju po potrebi, jer joj time skracujes vek, trudi se da je stavljas na punjac sa 10-15%, i punis do 100%.
Potrebno je oko 4-5 ciklusa punjenja, kako bi baterija pokazala svoj maximum, nemoj da se razocaras ako posle prva 2-3 punjenja baterija traje kratko.
Li-Ion nemaju uopste taj problem. Li-Poly takodje. BTW, nisam ni obracao paznju da HTC One i iole jaci HTC telefoni imaju Li-Poly bateriju, dok Samsung S4 recimo ima Li-Ion.
p.s. Prodavci nemaju pojma o tehnologiji, pa onda kupima lupetaju gluposti. Odatle te zablude...
Poslednja izmena od Delija u 29 Dec 2013, 13:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...