Računari
Re: Računari
Uzmi lepo eksterni monitor, pa povezi na lt i vidi sliku. Onda znas da li je do flet kabla ili grafike.
Graficka 90%, ali istestiraj na drugom monitoru/tv-u.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Hvala na odgovorima! Cim dodjem kuci testiracu. Ako je graficka, jel se menja cela ploca ili postoji mogucnost zamene samo graficke? Nisam bas upucen oko grafike na laptopovim, ali pretpostavljam nesto da je integrisana...
Сад му није ништа...
Kod tebe je integrisana grafika tako da verovatno mora da se menja cela ploča.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Tako sam i mislio. Nesto se samo nadam da je kabl u prekidu, posto sa otvorio laptop dosta puta, zbog ciscenja. Inace, ovaj model ima problema sa pregrevanjem( prljanjem ventilatora), tako da cesto mora da se cisti. Cak i na drugim sajtovima to svuda pise, tako da se nadam da nisam lepo vratio kabl, pa prekida.
Hvala svima na pomoci. I da je ploca, ni ona nije toliko skupa.

Сад му није ништа...
Pazi, može tako da izgleda ako se matična ili CPU pregrevaju. Probaj prvo to da vidiš, možda imaš sreće.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Linije su nestale sinoc, tako da sumnjam da je grafika otisla. Desava se bas cesto da laptop "zakuje", tj. zamrzne se slika pri prenosenju sa jednog mesta na drugo, znaci cim se mrdne malo. Mada je poceo i sam od sebe. Sto se tice pregrevanja, stavio sam novu pastu, i redovno ga cistim( temperature su oko 40 stepeni, redovno se proverava). Ne znam sta bi moglo da bude uzrok tome sto "zakuje" cesto, proverio sam sve kontakte i slicno. Ovaj laptop je bas dugo radio, tj. nije se gasio skoro otkad je kupljen.
Сад му није ништа...
Mozda flat kabl. Kazem ti proveri sa eksternim monitorom ovako mozes samo da nagadjas.
Sent from my SM-N9005
Sent from my SM-N9005
Problem je sto nemam eksterni monitor, ali videcu ovih dana sa nekim ko ima, pa cu testirati. Hvala na savetu.
Сад му није ништа...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Treba mi laptop za gledanje filmova, full hd rezolucija, surf, eventualno neka light igra za sina i mene. Zamislio sam duzmem 6GB rama medjutim to je sve dosta skupo sa ostalim sto zelim (OS, dwd rw, i3 najmanje). Da li je potrebno da jurim toliko rama ? 4 sam imao i pre 10 godina maltene, doduse u masini koja se koristila i za gaming.
Brine me integrusa sto deli memoriju, uzima je od rama, je li ?
Na sta da obratim paznju kod procesora ?
Brine me integrusa sto deli memoriju, uzima je od rama, je li ?
Na sta da obratim paznju kod procesora ?
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Sto se tice Rama , 4gb kartica ti je~25e, pa gledaj samo da ima dva slota, da Mozes da dodas. Za procesor i3 je mislim skroz okej , vidi ako nadjes neki sa Ssd- om jer on dosta ubrza komp u svakodnevnoj upotrebi.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Ne znam koliko si planirao da platis, ali moj drug je skoro uzeo ovaj. Mogu ti reci da je vrhunski laptop za ove pare, procesor jeste i3, ali poslednje generacije, bas je brz. SSD je hard disk, ekran odlican. Rama ima 4gb, ali ddr4 na 2.4GHz.
http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-ra ... 557.htmlna
http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-ra ... 557.htmlna
Сад му није ништа...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ne radi link.
Ovaj link je verovatno hteo da ostavi.
http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-ra ... 01557.html
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-ra ... 01557.html
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Rami se dodaju, mnogi cak namerno uzimaju sve modele sa 4gb, da bi doplatili jos 4. Obavezno pitaj u prodavnici da li moze da se doda jos 4. Pre 6,7 godina je bilo brdo laptopova do 500e sa 8gb rama, a sada je to nemoguca misija maltene, izvalili kako da uzmu jos 50e.
Igranje zaboravi na bilo kojoj integrusi na laptopu. Ne mogu ni desktop integruse da pustaju igre, a kamoli na ojadjenim mobile procesorima.
Ssd je obavezan deo laptopa. Ja imam i7 laptop sa zasebnom grafickom, valjda 5xxGT i 8gb rama, komp radi kao da je star 20 godina, a sve zbog krljavog mini hard diska na 5400rpm.
Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Igranje zaboravi na bilo kojoj integrusi na laptopu. Ne mogu ni desktop integruse da pustaju igre, a kamoli na ojadjenim mobile procesorima.
Ssd je obavezan deo laptopa. Ja imam i7 laptop sa zasebnom grafickom, valjda 5xxGT i 8gb rama, komp radi kao da je star 20 godina, a sve zbog krljavog mini hard diska na 5400rpm.
Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.