havijer napisao: 27 Avg 2018, 11:43
Daj recept
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Iseces hleb do donje korice.
Izdrobis 4 cenja belog luka, umutis sa 100g istopljenog putera i oko 4 supene kasike iseckanog persuna i oko 1 kasicicu soli.
Namazes svako parce iznutra time cetkicom.
Uzmes 800g-1kg juneceg buta ili rozbratne(ovo ovde je rozbratna), iseckas na komadice(moze krupnije od ovog mog, ja sam ga malo previse usitnio), izdinstas oko pola sata, pa proprzis, da ne bude tvrdo.
To u bas malo ulja gledaj da stavljas, cisto da se ne lepi, jer ce ti biti premasno sa puterom na hlebu.
Sklonis sa strane, proprzis luk, krupnije secen, u trakice, isto tako i papriku, nju malo manje proprzis da bi zadrzala ukus.
Onda vratis meso, posolis i pobiberis(ja koristim mesavinu bibera) po ukusu(ako volis ljuto, dodas halapenjo sitno seckane, meni su one super odnos ljutine i ukusa, ali ovog puta nisam stavio) i sve zajedno jos malcice proprzis, da se sjedine ukusi.
Iseces mocarelu na onoliko parcica koliko imas rupa u hlebu.
Onda uguras listice mocarele posle svakog parceta hleba, pa posle svakog parceta mocarele naguras fil, ali gledaj da svaki fil bude sa iste strane mocarele i parceta, pa onda kidas tako da uvek uzmes mocarelu, meso i parce hleba.
Onda tu veknu zavijes u foliju i 30 minuta peces u vec ugrejanoj rerni na 200c.
Ovo drugo je mladi krompir sa Cheddar sirom.
To je prosto, iseckas 1kg krompira na kriskice(malo deblji cips), tako da ne iseces donji deo(najlakse da stavis svaki krompir u varjacu).
Gledaj da kada kupujes, proberes sto manji krompir.
Stavis u ciniju, uvaljas u ulje i ja sam koristio ovaj put mesavinu zacina za krompir i dodatno jos aleve paprike i cili u prahu, ali mozes po volji, koje zacine volis uz krompir, mnogima je kim u prahu, koji se nalazi u ovoj mesavini, prejak.
Posolis po zelji, naravno.
Narendas oko 0.5-1kg cheddara, zavisno od toga koliko volis. (ja sam uzeo 500g u listicima, pa iseckao na trakice)
Stavis krompir da se pece u rerni na 200c sat vremena u posudi koja ce vecinom biti ispunjena krompirom, ne valja prevelika, onda izvadis, pospes Cheddar sirom tako da vecina bude na krompiru i vratis u rernu na jos pola sata.
Posle toga pospes mladim lukom i komadicima paradajza, manje nego sto sam ja ovde roknuo, samo da mu da smek

Onda mozes da umaces u sos po zelji i da zderes
