Heinz napisao:Ja sam gledao Alu-Drvo prozore i ono je žestoka improvizacija koja se meni nije svidela. Na Alu profil se montira PVC profil kao termo prekid, pa onda na njega drvo kao ukras.
Osim estetike ne vidim neku prednost. Ima toliko drugih stvari kojima se može oplemeniti prostor.
TT
Ako je tako to nema veze sa drvo alu prozorom.
Prozor je ceo izradjen od drveta, obicno laminiranog sa slaganjem po pravcu pruzanja vlakana, nema nikakve plastike i samo je sa spoljne strane postavljena alu obloga radi zastite.
Drveni prozor je samonoseci, alu je samo zastita pre svega od UV.

na primer tipicni moderni prozor tog tipa.
dragvorl, ta dimenzija je najteza za izradu, najveci raspon ali se pravila a moze i danas bez problema.
Nekada je Lesnina pravila odlicne prozore bas u toj dimenziji uz kopiju Roto okova.
Kopija (iz Loza, Slovenija) nije bila na istom nivou kvaliteta materijala kao original i jeste ponekad pravila problem zbog velike tezine krila.
Vidjao sam drvene prozore iz doba pre II svetskog rata koji su i danas u veoma dobrom stanju nakon 80tak godina. I to sa ondasnjom tehnologijom zastite drveta.
Imam drvene prozore stare oko 30godina i stanje je perfektno pri cemu prvih 15godina uopste nisu odrzavani cak nisu ni bili zasticeni osim fabrickim grundom a kasnije je korisceno ulje.
A znam i za mladje, negde oko 25 godina koji su vec nakon 10godina poceli da se krive, da im ispadaju cvorovi, da se ljusti beli pokrivni lak itd.
Ima raznih kvaliteta, drvo kao materijal sam po sebi nije problematican uz pravilnu obradu i ugradnju.
Drvo alu su zasticeni od atmosferskih uticaja spolja i nema tu bas sta da se odrzava, slika mislim da govori dovoljno.