Sve preko 100 cm širine je puno jer je krilo pvc prozora teško i vremenom se krivi. U dnevnu sobu bih trebao ugraditi 3 prozora koja su 140 cm širine i razmišljam da budu iz dva krila...baš iz tog razloga.dragvorl napisao:Moji su na zalost bas ti 140 jednokrilni, kanda su se malo u fabrici ovi sto su konstruisali nadrogirali previse pa su stavili samo jedno krilo, i mehanizam tesko to moze da nosi. Ako ikad budem to menjao bice obavezno dvokrilni. A to za 50 godina bez odrzavanja, pa ne znam, nesto nisam sklon da verujem u takve stvari, ali ne kazem da je nemoguce.
Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Obavezno, ja se ne bih dvoumio uopste.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Gde otvarate ta krila od 140? To je pola širine sobe.
TT
TT
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Imamo velike sobe. 

- Martin
Vaustinu velike. 

Drag gde su ti placevi za 20 e /m2 tacno u rumrnci 
Jel imaju vodu struju
Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока

Jel imaju vodu struju
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Dve strane iza, zadnji post, ne pratis na casu drugar.
Struju mislim da imaju, vodu ne, ali to sam samo cuo, najbolje da nazoves ovog kolegu ako te interesuje, nemam broj, ali mogu da trazim u ponedeljak pa mi javi na pp ako ti je interesantno.

Re: Одг: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
E hvala 

Meni je sirina sobe 7m na primer. Najuza soba je oko 4.50. Jedna od stvari koju gosti primete i pohvale su bas prozori 140*140 i koliko svetlosti omogucavaju. Da ponovo radim opet bih stavio, i zahvalan sam projektantu sto je tako odredio.Heinz napisao:Gde otvarate ta krila od 140? To je pola širine sobe.
TT
dragvorl napisao:Mislim da su kod mene ti Loz prozori slovenacki, ja vise ne bih drvo stavljao, tj. bih, ali samo u ekstra kvalitetu, sto je verovatno za nas smrtnike dosta skupo. Koliko kosta jedan ovakav alu drvo prozor sto si postavio orjentaciono za neku dimenziju?
Loz je skoro svuda i stavljan, imali su agresivnu reklamu i svuda su se gurali ali sam materijal je premekan i brze se trosi. Original Roto je mnogo kvalitetniji, sada se moze kupiti u slobodnoj prodaji dok je tada bila zabranjena kupovina pa je i Loz bio "najbolje".
Cena prozora zavisi dosta od brenda, skoro kao i auti postoje i premium brendovi prozora pa se placa vise za malu razliku.
Orijentaciono, kosta oko +30% vise u odnosu na obican.
Sa druge strane, moze prilicno jeftino i jednostavno da se doda alu obloga na bilo koji postojeci obican prozor bilo drveni bilo PVC. Odgovarajuci alu lim koji se lako savija, vec embosiran i plastificiran (estetika, obojen pa se ne vidi alu osnova) proizvodi se u Srbiji, u Sevojnu i moze se naci u maloprodaji.
Vrlo je kvalitetan, lako se sece, savija i oblikuje na bilo koji nacin.
Najveci deo proizvodnje se izvozi pa treba upecati kada se pojavi neka kolicina ponudi na domacem trzistu. Ima ga u braon boji drveta i beloj. Prodaje se u lamelama, sa pero -utor sistemom tako da se moze slagati bez vidljivog sastava.
Ja sam nabavljao za oko 6evra po m2 pre nekoliko godina, upotrebio za izradu alu obloge starih drvenih prozora, iskriojio na meru i postavio. Rezultat odlican, jedno 15tak prozora sam vec doradio na slican nacin.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Velike staklene povrsine (bez roletni i zavesa) su karakteristicne za Holandiju Britaniju, tamo gde je svaki zrak sunca dobrodosao.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
- Martin
Temelji su legli, izvršeno je snimanje istih i dobijena je potvrda od opštine da je sve u skladu sa projektnom dokumentacijom (što radi geometar nakon završetka radova na temeljima!).
Sa temeljima se završilo pre oko 15 dana, pa smo malo stali sa radovima kako bi se isti dobro osušili (od 10 do 20 dana). U utorak krećemo sa zidanjem do potkrovlja, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Pohvalio bih rad izvođača radova - geometar mi reče da su temelji perfektni i da su u mm u skladu sa projektom (jer se obično javljaju odstupanja čak i do nekoliko cm).
Elem, dokumentacija za kredit je dostavljena 19.06. stoga očekujem ovih dana (kako su mi u banci rekli proteklog ponedeljka) da legnu pare i da nastavimo sa radovima.
DRŽ"TE MI PALČEVE!!!!
Sa temeljima se završilo pre oko 15 dana, pa smo malo stali sa radovima kako bi se isti dobro osušili (od 10 do 20 dana). U utorak krećemo sa zidanjem do potkrovlja, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Pohvalio bih rad izvođača radova - geometar mi reče da su temelji perfektni i da su u mm u skladu sa projektom (jer se obično javljaju odstupanja čak i do nekoliko cm).

Elem, dokumentacija za kredit je dostavljena 19.06. stoga očekujem ovih dana (kako su mi u banci rekli proteklog ponedeljka) da legnu pare i da nastavimo sa radovima.
DRŽ"TE MI PALČEVE!!!!

Martine samo napred, drzimo ti palceve 

Samo guraj!
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Drzimo ti palceve!