Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Zimske gume - da ili ne? (lična iskustva)

Post od sasa lbg »

G.Y UG 8 ...moram pohvaliti ! Konacno mi je Focus normalno povlaci na snegu za razliku od prethodnih Tigrica.
Jos da sam presao na 195/65 15 bilo bi jos malo bolje..ali i ovako sam zadovoljan.

HTC
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Re: Zimske gume - da ili ne? (lična iskustva)

Post od Sh@rance »

trojanac napisao:Dzabe i da si imao zimske. Ja bre na ravnom maltene, bas mali nagib, pa nisam mogao da se pomerim, a imam najbolje ocenjene zimske gume u toj dimenziji, za 2010 godinu.
Dobro si ti se to izveo, najbitnije da nije doslo do stete. I vidi se da ni Q7 nije svemocan.
Super si prosao, vise srece sutra.

WS & TT2
Pa proklizao si jer je ocenjena u 2010. godini, a sad ce jos malo 2013 :D druga su to vremena :rofl:

Sasa sto nisi probao sa lancima ti rece da imas lance u gepeku verovatno da bi sa njima izasao.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Zimske gume - da ili ne? (lična iskustva)

Post od Saša »

Da, imao sam lance u gepeku, no bojim se da ni oni nisu od velike pomoći na ledu. Videću kako danas stoje stvari negde oko podneva, baciću prvo par kila soli, probaću i lopatom da isečem posle toga taj led, a lanci su tu kao poslednja opcija. Juče mi je više bio prioritet kako se izvući iz (naizgled) bezizlazne situacije u kojoj bih sigurno dobro oštetio auto, a izlazak iz garaže je pomalo bio u drugom planu. Jutro je pametnije od večeri, danas imam više vremena na raspolaganju i par dodatnih opcija... :)

Tapatalk
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Letnje gume bez lanaca su za ukras. Ja bih u svakom slucaju namontirao lance na sva 4 da bih imao kocnicu.
Inace led je dobro posuti pepelom,dosta pomaze.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

U Uradi sam ima džakova industrjske soli od 25kg za 450 dinara.
Korisnikov avatar
sErGiO
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2012, 13:59
Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 16V

Post od sErGiO »

Kod mene su napred Alpin A3 kupljene pred prošlu sezonu, vožene samo jednu zimu i nema sa njima nikakvih problema. Pozadi su A4 vožene 2 zime i mogu da zanesem dupe kad god mi se prohte a i kad mi se ne prohte :kezo: Sve 4 gume su vožene isključivo zimi i nisu mnogo prešle :)
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Dzakovi se sa solju se dobijaju beplatno u komunalnoj sluzbi bar kod mene u optini. Sto se tice lanaca mislim da bi sa njima izasao bez problema, i ja ih drzim u gepeku zbog zakona i kao poslednju opciju za led. Probaj i sa njima ne kosta te nista, svakako je bolje nego cista guma na ledu
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Off topic
I u NS se so daje besplatno, ali ne fizičkim licima već isključivo predstavnicima mesnih zajednica i drugih organizacija.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Moram da pohvalim Winteru, ide 207 gde zamislim. Nema proklizavanja, glavljenja, baš sam prijatno iznenađen.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Danas skroz druga priča... Sinoć kolega kada se vratio ipak posuo ulaz u garažu sa jedno kilo kuhinjske soli (koliko je imao u stanu), tako da je ta so razbila preko dana deo leda, plus je otoplilo pa se desna strana odledila i maltene osušila, a još sam i ja krknuo 2 kile kuhinjske kada sam došao, tako da sam uz dobar zalet (sada sam smeo i da se zaletim pošteno :D ) izleteo gore kao metak (bez lanaca, procenio sam da neće trebati)... I to toliko brzo da sam uplašio drugara koji je bio gore pri vrhu tako da je bežao ispred mene koliko ga noge nose, iznenadio sam ga načisto... :D :kezo:

Sve je dobro što se dobro svrši, kako ono kažu... :P Jedino što sam zaboravio da slikam mesto događaja - neki drugi put... :)
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Samo očistite dobro tu so sa betona,poješće ga...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Večeras sa Jazzom nisam mogao da se mrdnem sa semafora dok me čovek nije pogurao. Ili je bio led ili sam stao baš na farbu od pešačkog. Da sam bio sa CR-V-om ne bi ni primetio da je taj deo nešto klizav. Inače više vozim Jazz-a zato što za njega imam garažno mesto ispod zgrade, a za CR-V moram da idem u garažu u zgradi pored pa ga izbegavam ako sam sa decom. A par sati ranije sam išao negde CR-V-om i nervirao se što su mi počistili ulice u kraju :D

I još nešto, za razliku od X3, CR-V hoće da driftuje pod jačim gasom :mrgreen:
Srećom je oko Delta cityja slabo očišćeno pa sam mogao malo da se poigram. Ja dolazim na parking, a sa njega izlazi CX-7 i isto driftuje, izgleda da kod japanaca ESP reaguje malo kasnije.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Probao sam isti onaj kruzni tok da prodjem malo brze, ovog puta sa iskljucenim DSC-om. Skroz druga prica. Sto kazete - "driftuje".
Ne svidja mi se taj osecaj, osim radi retkih trenutaka kada se uzelim zabave. Zivela elektronika!

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

Posle UG 7 plus i Dunlop winter 3 d sport na red je dosao i smperit speed grip 2 zimskla.Po testovima odlicno trece mesto odmah iza Continentala ts 830 i UG 8 a sve to u dimenziji 195 6515T.ovih par dana guma je pre svega tiha,odlicnog gripa.Automobil je vrlo upravljiv i po svomponasanju podseca na UG 7 plus koju sam imapo Skodi i Puntu.svaka preporuka.6500din koliko sam plaqcao komad zaista vredi.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Saša napisao:Mrzim led... :twisted:

Kako sam danas mogao fino da unakazim Punta... :kuku:

Ostavim ga jutros kod kolege u podzemnoj garaži, uzmemo Avensisa, pokupimo još jednog kolegu i pravac za BG. Kasnije u povratku kolega koji je vozio ode da odveze trećeg kolegu kući, ja krenem da isteram Punta iz njegove garaže, dođem do vrha i tu počne da proklizava i ni makac dalje. Spustim ga lagano (na jedvite jade, da ne zakačim bočni zid) u rikverc dole, probam još jednom iz jačeg ali vrlo kratkog zaleta (koliko sam imao mesta) - opet isto, ali sada umalo i da spalim desnu gumu od proklizavanja. Kako pustim gas i malo pritisnem kočnicu, Punto klizne unazad kao na sankama, pravo na bočni zid (iskosio se dok sam proklizavao). Vidim da sam u nebranom grožđu, napred/odnosno gore ne mogu, proklizavam, a ne mogu ni nazad - udariću zadnjim desnim bokom u zid, prišao sam mu na 20 cm...

Inače, ulaz u garažu je vrlo strm na dole i onda ide oštro skretanje pod 90 stepeni u desno.. Ne može biti gore nego što jeste. Nemaš mesta da se zatrčiš, a i ne smeš, ne znaš kuda će te led u toj "krivini" odneti i da li ćeš prasnuti u zid... :-|

Vidim da je đavo odneo šalu, opalim ručnu do daske, ugasim ga i ostavim tako pod ručnom i u brzini na pola uspona, izvadim sajlu iz gepeka, montiram je napred i čekam kolegu da se vrati, pa da me povuče Avensisom. Sajla bogami kratka za ovu situaciju, ne bi bilo loše da imam još jednu pa da ih povežem kako bi auto koji me vuče bio gore na ravnom, jer ako siđe do pola kosine da se prikačim - pitanje da li će moći da me povuče, prolizavaće i on....

No, pre kolege je stigao jedan njegov komšija sa Audijem Q7 pa se ponudio da me on izvuče. Zakačim sajlu za takođe njegov prednji desni kraj i proba on u rikverc da me povuče. I ide to, vuče ta zver od auta, ali me sad baca na levi zid. :-| Stao sam na jedvite jade 10 cm od levog zida sa prednjim desnim krajem... Pritom je i njegovom Q7 zanelo desni kraj pa je i on prišao opasno blizu zidu.... Ufff....

Sav u znoju, razmišljam grozničavo šta je najpametnije. Kažem da me lagano popusti malo na dole, držeči zategnutu sajlu, da se odmaknem od zida, pa da probamo ponovo. No, opet sve isto, samo što je on sada bio još bliže levom zidu, a desni kraj mog auta opet uz desni zid (Punto se namestio poprečke u prolazu)... :glavomuzid:

Stojimo tako, opet mozak radi 100 na sat, setim se nečeg (a komšija me sve vreme drži na zategnutoj sajli, akamo se već pola sata ako ne i više, svaka mu čast na strpljenju). Oslonim se nogama na onaj desni zid, leđima na Punta i... Ooo-ruk jednom, ooooruk drugi put i odmaknem zadnji kraj fino od zida. Kažem komši u Q7 da je najbolje da me lagano na sajli spusti dole, mic po mic, samo da usput ne drmnem u zid (druga opasnost je bila da on ne prokliže i krene na dole pa me opizdi spreda). No nekako se spustismo (uz opet jedno-dva odmicanja nogama od zida), s tim da je na pola puta i on već bio u gabuli, ne može više unazad sa mnom na saji, može samo dole... Na kraju smo uspeli nekako da spustimo Punta ali sam bio bukvalno 2 cm desnom stranom od bočnog zida (preklopio retrovizor), mic levo, mic desno i nekako se iskobeljam a da ne očešem auto... Potom i on siđe i uđe u svoju garažu... Uffff...

Nema druge, ostavim Punta tamo u garaži da čeka sledeći dan, ne vredi ni da bacamo so i čekamo, neće delovati na -8 koliko je bilo u tom trenutku... Da se navlačimo ponovo sa sajlama - ne vredi, napravićemo karambol, probali smo, a bolje vučno vozilo nisam mogao da imam. Kolega me odbacio kući, a sutra idem da se nekako iskobeljam, valjda ću imati više sreće...

p.s. Da, letnje gume, ajde kavajte magarca dok je u kolenima u blatu.... :oops: :glavomuzid: Mada, pitanje je da bi mi i zimske pomogle na takvom ledu, videćemo i kako će njih dvojica (i da li će) izaći sutra ujutro sa Avensisom i Q7... Audi sa 4x4 verovatno hoće, ali videćemo za Avensisa... :-|
Ja sam imao slican problem u noci subota na nedelju.
Ostavio auto u garazi, da ne moram da ga cistim pred polazak na put, ali je duvao jak vetar i nanosio sve na spust prema garazi.
Posto je bilo 4 ujutru ni lopatu nisam imao naravno. U garazi nije bilo mesta da ga okrenem u rikverc, pa da probam tako.

Naravno, ulaz u garazu je spust (ne veliki nagib) ali zakrivljen pod 90 stepeni na sredini, a pri vrhu ima i metalne resetke za odvod vode :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:

Krenuo sam lagano, kroz tek napadao sneg, pazim da ne prokliza, medjutim kad ga smotam i krenem prema vrhu, on prokliza na resetkama i vrati me nazad dovoljno da tockovi uglacaju sneg ispod. Vec posle treceg pokusaja (postala frka jer bih uskoro kasnio) shvatim da nema zajebavanja i izadjem da rascistim sneg (postao je problem nasadjivanje podom).
Kada sam rascistio samo sredinu izmedju tragova guma i oslobodio taj deo, izasao je bez vecih problema. Pre toga su bile dve situacije gde je bilo vrlo zajebano, tj poceo je da me baca prema zidu...

Ulazi u garaze su :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: (sada je izlaz iz garaze natkriven zgradom i ravno se izlazi na parking)
Pritom je i garaza unutra toliko mala da nema mesta da se okrene bilo sta vece od Smarta, a i sirina posebne garaze je od retrovizora do retrovizora (npr E klasa)
Odgovori