Stranica 6 od 56

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 10 Feb 2012, 10:02
od Geza
Slika


Slika Slika Slika

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 10 Feb 2012, 18:26
od blaugrana
:ludilo: :ludilo: :ludilo:

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 10 Feb 2012, 18:29
od swemir
au gezo, hajde prodaj mi maloooo :siriruke: :siriruke:

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 10 Feb 2012, 18:35
od Geza
:naughty:
Zlato se ne prodaje :mrgreen:

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 10 Feb 2012, 18:38
od Milos_kg
Tako je... zlato se krade :mrgreen:

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 10 Feb 2012, 18:38
od McGruja
Uf... Okupljanje kod Geze dok nije prošao ovaj minus :sreckovic:

Respekt za zlato

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 10 Feb 2012, 18:48
od methane.master
Auuuu :tanjir:

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 10 Feb 2012, 19:00
od steva_anya
Au Gezo, svaka cast!

Sta si stavljao od zacina?

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 10 Feb 2012, 19:14
od Geza
Papriku - slatka, ljuta, ekstra ljuta. Biber i beli luk. Ništa posebno, sve po standardima.

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 10 Feb 2012, 21:59
od McGruja
Probaj Nutelu sledeći put da dodaš :lol:

Bez zezanja, izgledaju fantastično, svaka čast!

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 05 Apr 2012, 00:31
od steva_anya
Evo recepta za jedan kolac - mafin/kuglof aka "papucarski kolac".

Prost je da ne moze prostiji biti [pola sata za sve], a ukusan je :presrecan:

Treba Vam sledece:
- kalup za kuglof http://shop.gloria.com.hr/product_image ... f-22cm.jpg
Mislim da kosta oko 500din.

- 4 jaja
- 12 supenih kasika secera [ako ne volite bas slatko smanjite na 8-10]
- 5-6 supenih kasika brasna
- 1 margarin od 250gr
- 200-250gr cokolade

U jednoj ciniji prvo umutite jaja i secer, zatim dodajte brasno.
U drugoj posudi, tj serpi[ci] istopite na tihoj vatri margarin i cokoladu.
Posle te dve mase spojite zajedno.

Kalup za kuglof premazite margarinom, zbog oblika najlakse je prstom to uraditi.
U njega ulijte prethodno pripremenjene i pomesane mase.

Stavite u rernu.
Sporeti tj rerne se razlikuju po programima, jacini grejaca, neke su sa neke bez ventilatora, pa nema precizne cifre vremena.
Ja sam konretno zagrejao rernu na 200 stepeni. Prvih 8-10 minuta je bila ta temperatura, i na povrsini se stvorila kora. Posle sam oko 10 minuta drzao na 150-160 stepeni. Cackalicom mi je najlakse da proverim da li je dovoljno peceno.
Kad pravim ovaj kolac volim da je spolja kao kora a unutra kao rastopljena cokolada. Ko ne voli tako moze da produzi vreme.

Po vadjenju iz rerne ostaviti da se ohladi 20-30 minuta.
Ako se odmah krene vaditi kolac iz posude ili seci, sve ce biti kao kasapljeno, i iscurece cokolada :(

Na kraju se moze posuti secer u prahu ...

Slika

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 05 Apr 2012, 07:51
od Sloba
Ovo je nešto od mojih omiljenih jela koja su na stolu jednom nedeljno, uz manje varijacije.

Slika

Slika

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 06 Maj 2012, 14:44
od Milos_kg
Postovacu i ovde, jer je odlicnog ukusa i nesvakidasnje.

Nacin pripreme:
Banane baciti u zar i sacekati da se dobro ispeku. Kada se babana ispece, pukne po duzini. Na mestu gde je kora pukla, nozem napraviti rez, a onda u njega ubaciti 3-4 kocke cokolade sa celim lesnicima i sacekati da se cokolada otopi.

Odlican dezert posle rostilja. :doubleup:

p.s. One babane koje ne puknu same, a dobro se ispeku i pocrne, saseci nozem po duzini.

Slika

Slika

http://www.youtube.com/watch?v=xj6YeLADq_0

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 06 Maj 2012, 18:12
od blaugrana
:bravo: :bravo: :bravo:
Ovo bi se moglo probati uskoro :sreckovic:

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 06 Maj 2012, 19:32
od Zveroljub
Slika

Nacin pripreme:

Ubrati, oprati i pojesti :D
Za ove secer nije potreban, prirodno su slatke i nemaju veze sa onim plasticnim jagodama koje se kupuju na pijaci.