Crna Gora kolima
Re: Crna Gora kolima
Meni je dole priroda odlična, da se razumemo zaista dobra.
Ne znam jesam dobro razumeo ili ne, ispade da je crnogorsko primorje uporedivo sa karibimamember napisao:Zašto?
Ja svake godine imam goste iz CH, SWE, NL itd.nasi i stranci. I svi su zadovoljni onim što dobiju za svoj novac. Da su nezadovoljni, ne bi se vraćali i ne bi preporučivati drugima da dodju. I sve to ljudi koji su proputovali pola Globusa: Mauritius, Bali, Dominicana itd. Ne razumem sta pokušavate reći tim parolama "Ne mogu da verujem da ljudi idu u CG" ? Ovog momenta se može naći prenoćište čak i za 5-7eur. (može i za 105eur). Jel to skupo? Ostale vanapasionske cene su jednake ili niže od cena na Adi Ciganliji u BG ili na Strand u NS.
Meni zaista nije jasno odakle tolika potreba da se pljuje po CG turizmu. I ja imam milion zamerki na Beograd i Novi Sad, pa ne pričam okolo "Uaaa, fuj Beograd"

Mauricijus je super, samo je igranka usuditi se i otići zbog često ćudljive klime. More je fantastično. Bali ništa posebno u smislu mora i letovanja, kako sam čuo sa više strana od ljudi koji su bili. Karibi su fantastični i šteta je što su tako daleko. Nisam bio u dominikani, nego u varaderu, i bez ljutnje, u smislu mora i letovanja teško da se to može ugurati u istu rečenicu sa crnogorskim primorjem, na više nivoa. A nije ni skupo, pre tri godine AI u jednom od najboljih hotela u varaderu je bio tipa 50e...
Nisam hejter crne gore, čak sam jako pozitivno iznenađen nekim delovima, žabljakom recimo, ali ipak treba biti realan, odnos cena/kvalitet za letovanje u cg nije baš najbolji, samo je nama blizu i praktično da dopeljamo do tamo ( mislim nama geografski), i to je to...
Nije uporedivo nego bolje. Tamo su bili ali se u CG vraćaju.
Nema tih Kariba gde u kafiću možeš da slušaš najnovije pink folk hitove dok jedeš burek i piješ jogurt
Nema tih Kariba gde u kafiću možeš da slušaš najnovije pink folk hitove dok jedeš burek i piješ jogurt

Kakva čudna površna logika.
Kakve to veze ima sa bilo čim?
Naravno da treba da se ide po regionu i da treba sve da se maksimalno integriše. Sviramo kurcu već 20 godina, dosta je bilo.
Kakve to veze ima sa bilo čim?
Naravno da treba da se ide po regionu i da treba sve da se maksimalno integriše. Sviramo kurcu već 20 godina, dosta je bilo.
Pa ti idi. Ko ti brani? 

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
U Crnoj Gori se situacija očigledno menja, za mene prvo iznenađenje je bilo kad sam kasno uveče poslao nekih 20-ak upita za smeštaj i ujutro me čekalo 15 odgovora. Sajt gdenamore.com je jako lepo i precizno odrađen, ogroman plus je što pamti upis u formu tako da nisam morao da kucam iznova niti kopiram tekst upita.
E sad, zašto ipak nisam otišao u CG? Cene nisu ni izbliza u skladu sa onim što se dole dobija, ne može apartman u Đenovićima da košta isto kao apartman na Halkidikiju ni pod razno.
Drugo je ta potreba da se SVE naplati (suncobran, ležaljka, parking...) za koju donekle i imam razumevanja jer koliko sam shvatio - država je odvalila stravične cene zakupa plaža i ostalog, pa se to na kraju mora uzeti iz džepa turiste.
Onda ta priča o kvalitetu vode i problemima koje su gotovo svi koje znam imali kad su dole vodili malu decu. Ovo naprosto nije nešto o čemu želim da razmišljam dok sam na letovanju.
Kap koja je prelila čašu je odgovor na moje pitanje o taksama za prijavu, tj koliko ima istine u novinskim člancima i kako ta prijava funkcioniše. Dobijem ovaj odgovor:

Ne mogu da opišem koliko mi je bitno tih 50 centi za otvaranje kartona, ali da meni kao turisti napišeš kako imaš štelu da mi središ da ne čekam u redu da se sam prijavim za boravišnu taksu!? I razmenim posle par mejlova, ali mi ovo stoji kao prst u oku. Ne vredi, za godinu ili 5 možeš sagraditi vile i puteve ali ne možeš narodu ugraditi "gen" za turizam kad već takvi nisu.
E sad, zašto ipak nisam otišao u CG? Cene nisu ni izbliza u skladu sa onim što se dole dobija, ne može apartman u Đenovićima da košta isto kao apartman na Halkidikiju ni pod razno.
Drugo je ta potreba da se SVE naplati (suncobran, ležaljka, parking...) za koju donekle i imam razumevanja jer koliko sam shvatio - država je odvalila stravične cene zakupa plaža i ostalog, pa se to na kraju mora uzeti iz džepa turiste.
Onda ta priča o kvalitetu vode i problemima koje su gotovo svi koje znam imali kad su dole vodili malu decu. Ovo naprosto nije nešto o čemu želim da razmišljam dok sam na letovanju.
Kap koja je prelila čašu je odgovor na moje pitanje o taksama za prijavu, tj koliko ima istine u novinskim člancima i kako ta prijava funkcioniše. Dobijem ovaj odgovor:

Ne mogu da opišem koliko mi je bitno tih 50 centi za otvaranje kartona, ali da meni kao turisti napišeš kako imaš štelu da mi središ da ne čekam u redu da se sam prijavim za boravišnu taksu!? I razmenim posle par mejlova, ali mi ovo stoji kao prst u oku. Ne vredi, za godinu ili 5 možeš sagraditi vile i puteve ali ne možeš narodu ugraditi "gen" za turizam kad već takvi nisu.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Dragane, očigledno nisi razumeo, ali pojasnicu šta sam hteo reci. Naravno da niko ne poredi egzotične destinacije sa CG, to je suludo.
Prenosim ono što su meni rekli ljudi koji su obišli bar 50 zemalja, a to je da su zadovoljni s onim što dobiju u CG za svoj novac! To sam i napisao u prethodnom postu. A dalje sam naveo da je dobar deo cena na istom nivou kao u BG, pa otud ne razumem kuknjavu o skupoći. Što se tiče poredjenja, CG se može porediti jedino sa HR, Grčkom i Bugarskom.
Floyd, predji na ribu i vino.
Prenosim ono što su meni rekli ljudi koji su obišli bar 50 zemalja, a to je da su zadovoljni s onim što dobiju u CG za svoj novac! To sam i napisao u prethodnom postu. A dalje sam naveo da je dobar deo cena na istom nivou kao u BG, pa otud ne razumem kuknjavu o skupoći. Što se tiče poredjenja, CG se može porediti jedino sa HR, Grčkom i Bugarskom.
Floyd, predji na ribu i vino.
Moze samo sa Hrvatskom.
Nalazi se Iznad Bugarske a ispod Grcke po kvalitetu mora i plaza.
Razumem ja vas dvojicu sto izdajete dole apartmane ali ne morate toliko braniti CG.
Ovo sam i ja rekao kao Vpetrovic,da njima fali kultura i gostoprimstvo da bi turizam cvetao.
Nalazi se Iznad Bugarske a ispod Grcke po kvalitetu mora i plaza.
Razumem ja vas dvojicu sto izdajete dole apartmane ali ne morate toliko braniti CG.
Ovo sam i ja rekao kao Vpetrovic,da njima fali kultura i gostoprimstvo da bi turizam cvetao.
Nema šanse da bih dole vodio malo dete, a bio sam svuda u svoje vreme.
Za taxu je vlasnik smeštaja dužan da te prijavi.
TT
Za taxu je vlasnik smeštaja dužan da te prijavi.
TT
Ja u cg ponekad odem jer me vezu lepe uspomene jos od detinjstva, tamo imam kumove i prijatelje, more je lepo i uvek mi bude zanimljivo 4-5 dana. Da nije tako nikad dole ne bih ni isao, jer sa turisticke strane crna gora meni ne moze da ponudi ama bas nista.
Uvek sam vodio malu decu i nikad nismo imali problema sa virusima, čak ni sa detetom od sedam meseci.
Možda treba da perete ruke pre jela?
Možda treba da perete ruke pre jela?

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Floyde pretera ga., Grčka dosadila, oće ljudi malo da promene 

Boringly average, but also perfect for school run mums
Membet pa to je upravo suprotno od onoga što ja kažem. Eno čovek napisa na prethodnoj strani, dnevno 30e po osobi polupansion u cg vs 50e all-inclusive na karibima. Da ne ulazim u smeštaj i uslugu pošto ne znam kako je tu u pitanju om smeštaju u cg itd.
Da je cg pored dominikane ovakva kakva je jel treba uopšte da razmatramo šta bi od ona dva bilo posećenije...
Da je cg pored dominikane ovakva kakva je jel treba uopšte da razmatramo šta bi od ona dva bilo posećenije...
U CG ne volim da idem zbog nestajanja struje, vode, prljavog mora (fizicki zaprljanog, ljudskim delovanjem), naplacivanja parkinga, a onda lezaljki, suncobrana itd, kao da si na savrseno uredjenoj plazi nekog rizorta. Panduri koji se kriju po zbunju i zaustavljaju iskljucivo Srb table (been there, done that prosle godine), putovanja kao na Mauricijus da idem, a ne 500km od Beograda (za to smo krivi i mi), njihovog generalnog ponasanja kao da treba da ih molimo da nas puste na plaze i to nam naplate.
Dakle, volim da odem dole poslom ili kod drugarice, ali nikako ne bih isao cisto turisticki. Kada budu naucili da budu ugostitelji, rado cu ici u bilo kojoj reziji.
Dakle, volim da odem dole poslom ili kod drugarice, ali nikako ne bih isao cisto turisticki. Kada budu naucili da budu ugostitelji, rado cu ici u bilo kojoj reziji.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Ne secam se da sam u CG otisao a da komplet porodica, kasnije i drustvo nije zsradilo neki stomacni virus.
Pored toga, primorje puca od "ljubaznosti" toliko da steknes utisak domacina "koji si mi krc dolazio ođe".
Put - jbt, kao da igras ruski rulet - za avion ne znam kako je, nisam nikada putovao.
Cene - hrana ok, sve ostalo nije ok. Narocito prijava boravka.
Ok je za "imucnije" goste, a obicne i ne bas.
Kada mi deca porastu pa cu ih odvesti u Cg na more da vide i obiđu i to je to...na par dana.
Da nema ovakvih predrasuda oko Cg primorja, bili bi No.1 na Balkanu. Ovako su.....daaaaaalekooooo......
------/\_______/\______/\---------/\_______
Pored toga, primorje puca od "ljubaznosti" toliko da steknes utisak domacina "koji si mi krc dolazio ođe".
Put - jbt, kao da igras ruski rulet - za avion ne znam kako je, nisam nikada putovao.
Cene - hrana ok, sve ostalo nije ok. Narocito prijava boravka.
Ok je za "imucnije" goste, a obicne i ne bas.
Kada mi deca porastu pa cu ih odvesti u Cg na more da vide i obiđu i to je to...na par dana.
Da nema ovakvih predrasuda oko Cg primorja, bili bi No.1 na Balkanu. Ovako su.....daaaaaalekooooo......
------/\_______/\______/\---------/\_______