Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od DukeNS »

Iskreno, mene je jako pocelo da smara svakodnevno punjenje telefona i da mi zbog posla nije neophodan smart telefon, sutra bih kupio obicnu malu Nokia-u i mirna Backa. Kako li smo ziveli pre ovoga...?
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ali znaš šta? Češće mi se pre dešavalo da mi se isprazni telefon kad ne treba. Sad i kad mi je baterija na 60% ja ga punim, jer znam da ćé deo da ode preko noći a ko zna šta će mi sve trebati sledeći dan. Nekad kod Nokije mi se dešavalo da uživam u četvrtom danu nepunjenja, i onda dođe par poziva i ćao.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne znam zašto je problem svakodnevno punjenje. Punite telefone dok spavate i nema problema. Ja takvu praksu imam od prvog svog telefona.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Pa problem je sto meni ni note 3 ne moze nekad dan da izdrzi. Sada mi je na 30% baterija od jutros, nekad je u ovo vreme vec na punjacu. Nekad ga ne koristim mnogo pa izdrzi dan na 50% ali ga i tad punim jer je taj dan jednom u dva meseca, sutra bih ga vec ubio. Sem note 3, ni jedan slican mi ne bi do 5 popodne izdrzao. Ne znam dal sam ja retardiran ali kao da jedem bateriju telefonima.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Možda ti je slab 3G prijem tamo gde si najčešće. Ako na WiFi ždere toliko bateriju, onda verovatno imaš mnogo sati ekrana svakodnevno.

Meni je na 32% sad. Poprilično je korišćen danas.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Hoće i na WiFi da puno jede bateriju ako je slabiji signal. Meni je u ofisu srkao više na wifi nego na 3g dok access point nije prebačen na drugu lokaciju.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Istina. Poenta priče je da svašta nešto može da troši bateriju ubrzano. Putovanje je takođe problem ako su upaljeni lokacijski servisi. Treba sve što ne treba isključiti i to je to. Ko ima enormne zahteve treba da nabavi eksternu bateriju i rešio je problem.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Po meni, štednja baterije na taj način je malo bezveze, kao sćto si naveo, postoje efikasna rešenja za svaku situaciju, dovoljno je samo ne dozvoliti da nivo baterije spadne ispod nekog nivoa od 40-50% i telefon je uvek spreman da odgovori na sve prohteve :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

nidza napisao:Ne znam zašto je problem svakodnevno punjenje. Punite telefone dok spavate i nema problema. Ja takvu praksu imam od prvog svog telefona.
:plusone:

Ne zivimo u sumi pa da ti treba autonomija od par dana. Neka sastavi jedan dan i ja zadovoljan :)
Note 1 je imao bas dobru autonomiju ali sam isto tako uspevao da sprzim bateriju za par sati (npr. kad se igram u avionu).
Uz neko normalno koriscenje ce svaki od aktuelnih flagship-ova sastaviti jedan dan.

Ovo ne znaci da bih imao nesto protiv jace baterije ali ne po svaku cenu (dimenzije).
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja kazem sta je za mene prroblem, sem note 3 ni jedan telefon ne moze da izdrzi dan. Jednostavno ga dosta koristim. Da se neko zali da ga puni svako vece to mi nije jasno, ja otkako imam telefon punim ga svako vece. Jos ranije kad su drzali po par dana, jednostavno navika...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Sad svi pune telefon svaki dan, sem moje žene. Ona ode na spavanje i kad ustane - telefon pun. Lepo je biti moja žena :mrgreen:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Verujem ja tebi ali to znaci da nadprosecno koristis telefon. Meni telefon nije primarni uredjaj koji koristim vec preferiram laptop ili tablet...
Note 3 i LG G2 su po pitanju autonomije bez konkurencije... videcemo kakav ce biti Z2 jer i on ima jaku bateriju.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Da se pohvalim uzeo sam na kraju lumiu 720. Upoznajemo se evo od juce,pomesana osecanja ima par stvari koje me iritiraju veoma ( pre svega nedostatak led diode,nema onaj vibration feedback dok se kuca na tastaturi a ima za ona 3 main tastera i jos par sitnica) ali sa druge strane sve radi glatko. Videcu da li cu zadrzati
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ja se borim sa 520 već par dana. Sada sam siguran da neću skoro prelaziti na Win...
Odgovori