Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Re: Zimske gume - da ili ne? (lična iskustva)

Post od sashicus »

Evo dacu svoju po malo subjektivnu ocenu u vezi zimskih guma jer su ovo prve NOVE zimske gume sa kojima vozim, do sada su uglavnom bili polovnjaci. Na preporuku mnogih sa ovog foruma sam kupio 4x sawu eskimo s3+ u dimenziji 155/70 r13. Strogo sam bezao od trajala i tigra, sve ostalo je dolazilo u obzir. Sawa je za ulozeni novac za sada stvarno odlicna. Verujte proklizao sam samo onda kad sam ja hteo da proklizam. Odlicno drzi i na ledu i na bljuzgavici, a na utabanom snegu imam osecaj kao da vozim po suvom asfaltu;-) uzbrdice, nizbrdice, krivine, kruzni tokovi... Savrseno, i to uz lagan auto, verujem da sa sirim gumama i tezim autom ide jos bolje. Jos jednom sve pohvale za sawu eskimo s3+, i preporuka za sve one koji su u dilemi, nove ili polovne a u mogucnosti su da izdvoje novac da bez razmisljanja pazare nove gume i to sto vise mogu da plate.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

gledam ispred zgrade komsija koji vozi novi 520d stavio samo zadnje zimske gume a prednje su mu letnje :trljamoci:
stvarno mi nije jasno da neko ko kupi nov bmw 5 stedi na 2 zimske gume...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa ti nisi upoznao mog caleta :D
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Pa na koga si se ti izmetnuo (ako se tako kaze), kad sam skapirao da ti je B cale, nista mi nije bilo jasno, k'o da nisi njegov.

sent from my brain using the force..
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

sashicus napisao:Strogo sam bezao od trajala i tigra
Ne znam zasto si bezao od Tigra, moje Winter1 idu TRECU sezonu i ponasaju se identicno tvojim novim Sava Eskimo gumama :) Bas kao sto si opisao. A u datom trenutku kupovine su bile jeftinije dosta. Winter1 je ODLICNA guma za lagane automobile kao sto su nasi, veruj mi :) Falicnih mozda ima, ali evo burazer ih ima takodje i sjajno rade posao.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Daleko je Sava od Tigra. Stavi je pa probaj, mada u tvojoj dimenziji ide S2 155/80R13 za njih vec ne znam.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Po svim testovima je S3 jako dobra guma, dok se Winter1 odlicno pokazala samo na snegu. Imao sam ih na Zastavi i stvarno je auto cupao i isao gde god sam zamislio. Ali sam i na mokrom putu proklizao bez kocenja, samo odjednom pobeze dupe. Upravo ono sto se Winteri navodi kao najveca mana. Moj izbor bi svakako bila Sava, u tom cenovnom rangu.

WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Jedan momak s ovog foruma ima na Jugu Savu 3 u nekoj 155/X/R13 dimeniziji i ista je bila cena kao Tigar. U tom slucaju ne bih razmisljao. Sava ima odlicne ocene.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Samo što su malo preterali sa cenom. Sava 155/80 R13 za 5.500 dinara.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Predrag B.
Reactions:
Pridružio se: 30 Sep 2012, 15:22
Garaža: Fabia 1.2 TSI, Florida 1.4 HDI, Tempo 1.1

Post od Predrag B. »

Sava Eskimo S3+ je mnooogo bolja ;)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

nuk napisao:Pa na koga si se ti izmetnuo (ako se tako kaze), kad sam skapirao da ti je B cale, nista mi nije bilo jasno, k'o da nisi njegov.

sent from my brain using the force..
On je na postara :mrgreen:
Predrag B.
Reactions:
Pridružio se: 30 Sep 2012, 15:22
Garaža: Fabia 1.2 TSI, Florida 1.4 HDI, Tempo 1.1

Post od Predrag B. »

Eskimo S3+ 155/70R13 sam platio 3652 din./kom. Bila je na popustu kada se poruči preko neta.
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

ja sam dve save platio 4000 din komad a dve na nekom popustu 3800, sve to u zadnjih mesec dana otprilike. u dimenziji 155 70 r13. moguce da su sada malo lupili cenu...
vise njih je ocenilo sawu kao bolju od tigra, a i bilo je i drugih razloga zasto sam izabrao savu, a jedan od njih je sto kazu da nakon prve zime vec gubi grip... no nebitno sad.
drugar danas bas kupio winteru u dimenziji 195 65 r15 6700 din komad za 307-icu, nestasica neka guma u Nisu, jedva je i ovo naso...

elem, danas tu ispred mog dvorista, blaga nizbrdica, drugi drugar sa pasatom b 5.5, sa novim (ove godine kupljenim) mishelinkama (ne znam tacnu oznaku ni dimenziju, valjda 205 xx r 16) uz nekoliko pokusaja uspeo da izadje, onako pomalo proklizava (utaban sneg na putu).

ja u istom vremenskom periodu sa starim unom koji inace sestra vozi ali trenutno ima samo letnje gume pa uglavnom stoji u garazi kad su snegovi, preparkiravao sam ga, ima letnje neke semperit sa odlicnom sarom mislim oko 5-6 mm, (doduse stare, iz 07 god.) evo i slike:

Slika

jedva sam ga zivo uterao u dvoriste, nenormalno proklizava, morao sam bas dobar zalet sa ravnice da uhvatim.

dok sam takodje u istom vremenskom periodu sa drugim (mojim) unom i gore pomenutim sawinim zimskim gumama
Slika

na istom mestu, bukvalno se zezao i pokusavao da startujem i da naglo prikocim, da pokusam da ga odvojim od snega - nema sanse. auto se ponasa kao da je na asfaltu.

P.S. Nemojte sada da ovo shvatite kao da je sava eskimo s3+ najbolja guma na svetu, ali eto moje danasnje zapazanje jsam iskreno preneo preko tastature direktno vama na ekrane.
I kao zakljucak bih naveo da oni koji misle da imaju dobru letnju gumu sa odlicnom sarom mogu da ukoce kao sa zimskom - GRDNO se varaju. eto moj mali dobronamerni APEL da svi koji su u mogucnosti i malo su savesni, kupe zimsku gumu pa makar i ovu nasu ;)

edit: thanks mr. big, evo uspeo sam da editujem pre isteka pola sata... totalno nisam obracao paznji da se zove SAVA, isgledao sam kao neka klinka sa fejsbuka sa ono Wolim te :)
Poslednja izmena od sashicus u 15 Dec 2012, 20:55, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ako ti je prva slika sestrine gume ona vozi zimsku, samo staru 15 godina.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Tata ima na i30 Savu Eskimo S3+, 2 sezona, odlicno ide i po mokrom i po snegu.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori