Tacno, bice da je ovaj DOT za 97. Stara oznaka... Nisam lepo zagledao, lepo pise m+s. Eto jos jednog dokaza da guma sa vrememom postaje plastika:-/dag81 napisao:Ako ti je prva slika sestrine gume ona vozi zimsku, samo staru 15 godina.
Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne? (lična iskustva)
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Ako su toliko stavili onda su bas preterali. Jeftinija je.Geza napisao:Samo što su malo preterali sa cenom. Sava 155/80 R13 za 5.500 dinara.
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Kakve gužve danas kod vulkanizera
Najbolji je jedan moj komšija, iznosi zimske gume iz podruma (inače kupljene nove prošle sezone) i ide da ih montira

Najbolji je jedan moj komšija, iznosi zimske gume iz podruma (inače kupljene nove prošle sezone) i ide da ih montira

Never Say Never Again
Ja sam danas vozio po snegu i ledu, na strminama, kao i mnogo godina do sada, sa letnjim gumama.
Nisam planirao da ce biti snega, ali na periferiji je ostalo, i stislo je nocas.
Nista se specijalno nije desilo, moze normalno da se vozli, uz malo paznje prilikom kocenja, cak su se neki sa zadnjom vucom i zimskim glavili pored mene...
Sada ostavljam auto konzerviran, dok ne okopni malo.
Nisam planirao da ce biti snega, ali na periferiji je ostalo, i stislo je nocas.
Nista se specijalno nije desilo, moze normalno da se vozli, uz malo paznje prilikom kocenja, cak su se neki sa zadnjom vucom i zimskim glavili pored mene...
Sada ostavljam auto konzerviran, dok ne okopni malo.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ovaj sneg trenutno je slab, videcemo preko noci koliko ce da napada. Sa zimskim gumama osecaj je kao po suvom, sad sam dosao iz grada.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Trebalo je proci juce preko Rudnika 

Ja sam danas opet isao nekim strmim ulicama sa nekoliko cm snega, nije mi bilo svejedno, ne vozim, dok ne otopli...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Sinoc je bilo bas klizavo, jer je bilo leda ispod.
Komsinica dolazi sa GOlfom IV do kapije zgrade i kako je zakocila zadnji kraj za 90stepeni se okrene. Ima malog nagiba(vise ulegnuce blago na putu) pa je malo i zbog toga, a i napred ima ''zimske'' nazad ''letnje'', trule i jedne i druge ali imaju kao sare, 16''.
Komsinica dolazi sa GOlfom IV do kapije zgrade i kako je zakocila zadnji kraj za 90stepeni se okrene. Ima malog nagiba(vise ulegnuce blago na putu) pa je malo i zbog toga, a i napred ima ''zimske'' nazad ''letnje'', trule i jedne i druge ali imaju kao sare, 16''.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
To je kad stavi "bolje gume" napred a nazad može i letnje, pa kad pričam da ne treba tako, gledaju me belo 

Boringly average, but also perfect for school run mums
Isto sam i ja uradio. Nove Save napred 8mm, nazad Fulde iz 2007. 6mm sare.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Jesu ti Fulde makar zimske?
WS & TT2
WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
Naravno da jesu.
Takođe sam nove stavio napred, a pozadi 1g stare. Nije strašno ako je mala razlika između guma, tj ako su sve 4 dobre, onda je manje-više svejedno. Uglavnom se savetuje da lošiji par ide na prednju osovinu, bolji na zadnju, ali moje mišljenje je da ni na jednu osovinu ne treba staviti toliko loše gume da to pravi neku bitnu razliku.
I sa ovim setupom i Stilo i Alfa i dalje beže preko nosa, ne valja kad je obrnuto. Stilo znatno izraženije, iako ima dosta novije prednje gume, dok Alfa samo za nijansu.
Tapatalk HD
I sa ovim setupom i Stilo i Alfa i dalje beže preko nosa, ne valja kad je obrnuto. Stilo znatno izraženije, iako ima dosta novije prednje gume, dok Alfa samo za nijansu.
Tapatalk HD
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ti stavi letnje napred, zimske pozadi pa probaj da se iskopas iz snegaJi 4Tze napisao:To je kad stavi "bolje gume" napred a nazad može i letnje, pa kad pričam da ne treba tako, gledaju me belo

Brzine idu u H-a !!!