Renault Megane 1.2 tce 130

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Re: Renault Megane 1.2 tce 130

Post od Era »

Juče sam se vozio u Oktaviji, model pre ovoga aktuelnog - karavan.

Sedišta su smešno uska. Ono je bruka. Šira su u puntu. Ja sam mislio da su samo omašili u Fabiji 2. Sad sam sumnjičav i šta se dešava sa Superbom. Posle sednem u Audi A4, (ne znam koji je model, star 5-6 godina), i naravno nije tako. A opet, sedišta su manja nego u Meganu. Mislim na prednja.
Hebo te, svi ovde kidišu na Megan, hvale Skode, a to niko da pomene.
Eh. poštenje :kezo:
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

Heinz napisao:
Floyd napisao:Ne daj se Petre da i tebe zezne Laki. Superb 2.0 TDI Ambition za 23500 je za tebe. Da putuješ po Evropi kao gospodin :)
Takoe. Kao neki direktor iz državne firme, ex-DB i sl.
Samo se vi zezajte, znam par primera gde su ljudi u crnim superb pušteni posle prekršaja jer milicija nije bila sigurna sa kim ima posla :)

Tapatalked from LG V10
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Superb je domaćinski auto. Bio bi mi favorit među jeftinijim limuzinama.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Danas me je obislo najmanje 10-ak starih Superb-a - divljaci :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Pa sluzbeni

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Delija napisao:Danas me je obislo najmanje 10-ak starih Superb-a - divljaci :)
Jesu li te zadimili malo?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Da znas da jesu - Ivanova skola :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Era napisao:Juče sam se vozio u Oktaviji, model pre ovoga aktuelnog - karavan.

Sedišta su smešno uska. Ono je bruka. Šira su u puntu. Ja sam mislio da su samo omašili u Fabiji 2. Sad sam sumnjičav i šta se dešava sa Superbom. Posle sednem u Audi A4, (ne znam koji je model, star 5-6 godina), i naravno nije tako. A opet, sedišta su manja nego u Meganu. Mislim na prednja.
Odlična sedišta ima prošla Octavia. Ne znam u kojoj generaciji si se tačno vozio.

Nešto može da ti smeta samo ako si ozbiljno van gabarita.

Tapatalk
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

petarboj napisao:Sad ste me naterali da izađem da pogledam :D nisam skontao iz prve pa sam izguglao, pa onda proverio, kod mene je antena na poslednjem paru bočnih prozora. Znači sa obe strane. Zanimljivo.

Tapatalked from LG V10
Onda verovatno imas i diversity radio prijemnik.
To je tehnika koja se koristi 30tak godina, nista posebno zanimljivo ali jeste vrlo efikasno da eliminise "rupe" u prijemnom polju.
U 90tim je takav radio, sa prijemom preko 2 antene na FM podrucju, bio neki od top modela koji se doplacivao kao opcija u odnosu na standardno ugradjene, barem sto se tice onoga sto je nudio tada Volvo u paleti radio aparata.
Era
Reactions:

Post od Era »

nidza napisao:
Era napisao:Juče sam se vozio u Oktaviji, model pre ovoga aktuelnog - karavan.

Odlična sedišta ima prošla Octavia. Ne znam u kojoj generaciji si se tačno vozio.

Nešto može da ti smeta samo ako si ozbiljno van gabarita.

Tapatalk

Sad se sećam da si poredio novog Tipa, sa Octaviom, pa mi je bilo malo čudno. Sad te shvtam. Tipo ima čak šira sedišta, ali krači naslon značajno i sedalni deo nešto kraći.
Meni ova oktavija ne bi mogla bude udobna, steže me u du..tu, butinama, i po rebrima, ispod ruku. Isti manir iz Fabije 2, samo što ima još pojačanu bočnu potporu, pa baš žulja. Za mene katastrofa. Sedni u običnog punta i vidi razliku....
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Punto ima baš loša sedišta, kičma ubija. Gde njega nađe u bilo kakvu diskusiju da staviš.

I treba bočnu potporu da ima sedište. Nisi u fijakeru nego u autu.

Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

U prosloj Octaviji, pre FL, sedista su katastrofa, bar u osnovnoj opremi, vec sam pisao o tome. Za Fl ne znam, ali neko rece da su OK.
Prednja uska i kratka, a zadnja udobna kao drvena klupica.
Era
Reactions:

Post od Era »

Sedište treba da ima bočnu potporu, ali pre toga treba da ima potrebnu širinu. Ako je nema, onda je katastrofa za krupnije ljude. Punta sam ti pomenuo da pogledaš koliko je sedište veće od Oktavije, a ne udobnije. Veće je nego u Tipu, takođe.
Pišem ovo, jer sam danas prvi put seo u tu škodu, a imao sam potpuno pogrešno mišljenje, slušajuči pojedince i čitajući neistinu. Jednostavno, ta Oktavija je bruka.
Dosta sam se vozio u Oktaviji 1, i to je autina za ovaj promašaj (ne znam kako se zove taj model Oktavije. 2 -3 ili kako već). Fabija 1 je imala baš mala sedišta ali nije imala bokove pa se moglo sedeti.
Zato je glupo u ovoj temi pominajti Oktaviju u poređenju sa Meganom 4. Razlika je kao baba i devojka.
Sad sam zainteresovan da pogledam i novi Superb, jer se predstavlja kao "sveto pismo". A da li je tako, jedva čekam da vidim.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Profilisana sedista u Meganu ne stezu a u Octavii stezu, a obicna su. Sedalbi deo kratak? Hmm neko ih skratio verovatno.
Vozio sam Octaviu 3 par meseci, obicna sedista, nista posebno ali nisu katastrofa za 193cm i 105kg. Ne bodu ramena, ne stezu butine, cak sta vise.
Po meni ta obicna imaju losiju lumbalnu potporu, tj nemaju je da se steluje.

A3 predhodni model ima odlicna sedista i osnovna, na pogled ravna a i posle 10-12h voznje nema umora.
A A4 b6 i b7 u Sline ima vrhunska sedista, za klasu, nema dalje. Secam se kad sam seo u Floydov f30 sa sportskim sedistima da mi je bilo katastrofa naspram ovih. A i Sline u B8 mi nisu toliko dobra kao u B6.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Ja sam se vozio u svim Oktavijama od prve do poslednje verzije i nisam primetio da nešto fali sedištima. Do duše u 99% situacija sam sedeo napred, možda par puta pozadi.
Odgovori