Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
U pravu si, ali nije bas tako tesko naci dobru staru zgradu. U Starom gradu ima dobar broj takvih. Stvar je u tome da su u tim zgradama uglavnom zivele imucnije porodice, sa solidnom kulturom stanovanja, pa su zgrade sve ove godine koliko-toliko odrzavane. Prednosti su da nema puno stanova u zgradi (jedan do dva po spratu), zvucna i termicka izolacija zidova je besprekorna, drvenarija je stvarno odlicna (doduse, uglavnom joj treba restauracija)... Ako se lepo odradi, zamene se instalacije, stojim pri tvrdnji da je to najbolji posao...Sloba napisao:To jeste, ali pod teško ostvarivim uslovom - da zgrada nije krš. Šta ti vredi kraljevski apartman u starudiji od zgrade, a takvih je i u NS i u BG ogroman procenat.
Bilo nekad, sada su tamo neki novi klinciDukeNS napisao:U Starom gradu ima dobar broj takvih. Stvar je u tome da su u tim zgradama uglavnom zivele imucnije porodice, sa solidnom kulturom stanovanja, pa su zgrade sve ove godine koliko-toliko odrzavane.Sloba napisao:To jeste, ali pod teško ostvarivim uslovom - da zgrada nije krš. Šta ti vredi kraljevski apartman u starudiji od zgrade, a takvih je i u NS i u BG ogroman procenat.

mozes da sredis stan kako hoces, uvek ce ostati stari lift, prljavi hodnici, ocajna spoljna fasada... to kod nas nema sanse da se odrzava, kod mene u zgradi nnece ljudi da placaju 500-600din mesecno za ciscenje, mogu da zamislim sta bi bilo kad bi trebali da daju 2.000e da se renovira fasada ili nesto slicno.. kao da daju pare za tudju zgradu a ne za onu u kojoj zive 

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Jbg, kako gde. U mojoj zgradi ima 5 spratova, 10 stanova. U 9 zive ljudi minimum 20-ak godina i nema takvih problema. Jeste, stari je lift, ali su svi dali novce prosle godine za njegovo kompletno servisiranje (nisu se bunili ni oni sa prvog sprata). Hodnik nije moderan, ali nije ni zapusten. Zelenilo u dvoristu se redovno odrzava... E sad, velika vecina stanara su matori ljudi, pa je pitanje sta ce u buducnosti biti...
@blau, veruj mi, nije jos uvek tako crno. Problematicna populacija je vecinom u novim zgradama koje se nalaze u centru...
@blau, veruj mi, nije jos uvek tako crno. Problematicna populacija je vecinom u novim zgradama koje se nalaze u centru...
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Koja je cena kvadrata manjeg stana na Zlatiboru, 35-45m2?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
100.000.000 maraka
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Mogu zamisliti koliko se lepo osecas dok je gledas sa krovom 

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
NHF, ali mogao je "arhitekta" da upotrebi bar malo maste... 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Hvala Rakhile, osećaj je sjajan!
Delijo, ima tu još mnogo sitnijih detalja koji će je ulepšati.
Ja sam hteo takav oblik, jer bi bilo kakav drugačiji oblik značio i skuplju gradnju (ne nešto drastično skuplju).

Delijo, ima tu još mnogo sitnijih detalja koji će je ulepšati.

Ja sam hteo takav oblik, jer bi bilo kakav drugačiji oblik značio i skuplju gradnju (ne nešto drastično skuplju).
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Bas zato i pomenuh, zato sto znam da nije (pre)velika razlika u ceni.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Uraaaaaaaaa!
Sad sve izgleda lakše.
Sad sve izgleda lakše.

Delijo ne kvari čoveku doživljaj.

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
+1Paja napisao:Uraaaaaaaaa!
Sad sve izgleda lakše.