Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od nuk »

methane.master napisao:
nuk napisao:1. Bilo koji mobil shop ili još bolje, čajna ritejlers :)
To sam i pretpostavljao.

nuk napisao:2. Postoji programi koji ti dozvoljavaju da pinuješ tile kao prečicu, ne znam koji jer ne koristim
Čekaj, znači uopšte ne gasiš mobilni net? :zbunjen:

nuk napisao:4. Služi za određene nokia servise kao što su mixradio ili here drive/ maps...
Ima li smisla registrovati se. BTW, juče sam samo upalio Maps za probu, veoma mi se svideo.

nuk napisao:5. Funkcioniše odlično ako za region izabereš USA recimo, takođe omogućava da instaliraš aplikacije iz store-a preko računara
Znači mrka kapa pošto mi u telefonu nije US. Jedino da se nadam da će proraditi i za naš tamni vilajet. :thumbdown:

oli napisao: .RS servis , pored parkinga ima jos svasta nesto

Dobra aplikacija za precice je Quick settings (zadrzis na ikonici koju hoces da bi stavio kao preciciu na pocetni ekran)
Hvala deluje zanimljivo. :thumbup:

Primetio sam nešto. Kada ugasim telefon i stavim ga na punjač, on se upali. Bug ili feature? :nemampojma:
Ne gasim mobile data i nikada nisam. Ažuriranje aplikacija se vrši preko wifi isključivo, osim ako ne odrediš drugačije.
Telefon komotno možeš da prebaciš na bilo koji region bez nekih posledica, dosta aplikacija u store-u se i ne prikazuje za naš region.
Mislim da samo mixradio traži isključivo nokia nalog, za ostalo nije obavezan. Telefon ne može da se puni ugašen, ne zašto je tako i malo je bezveze, s'obzirom da nije ispravljeno i nakon cyan apdejta, biće da je feature :)
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Neo napisao:LG G2 ili Lumia 1320? Odbija me taj wp iskreno...
Sam si sebi dao odgovor, ova dva telefona nisu za poredjenje :)

Prednosti G2:
- 1320 je veci, deblji i mnogo tezi telefon (220g naspram 143g, i 164x86cm naspram 138.5x71com).
- visa rezolucija i bolji ekran
- vrhunska kamera, ova od 5mxp kod Lumie mi ne deluje ni malo ozbiljno
- daleko jaci hardver (mada je WP8 mnogo optimizovaniji, pa razliku u brzini mozda i neces osetiti)

Prednost 1320:
- robusniji telefon, bolja izrada, hladno oruzije :)
- baterija sa vise mAh-a 3400 vs 3000 (ali i pored toga g2 je u samom vrhu kad je autonomija baterije u pitanju)
- bolji audio pri telefoniranju

Ne bih znao sta bih jos naveo kao prednost 1320, ali kao sto napisah iznad, ova dva telefona nisu za poredjenje.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Probaš oba i odlučiš. Mada što se mene tiče, G2...tu nema greške...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

Milos_kg napisao:
Sam si sebi dao odgovor, ova dva telefona nisu za poredjenje :)

Prednosti G2:
- 1320 je veci, deblji i mnogo tezi telefon (220g naspram 143g, i 164x86cm naspram 138.5x71com).
- visa rezolucija i bolji ekran
- vrhunska kamera, ova od 5mxp kod Lumie mi ne deluje ni malo ozbiljno
- daleko jaci hardver (mada je WP8 mnogo optimizovaniji, pa razliku u brzini mozda i neces osetiti)

Prednost 1320:
- robusniji telefon, bolja izrada, hladno oruzije :)
- baterija sa vise mAh-a 3400 vs 3000 (ali i pored toga g2 je u samom vrhu kad je autonomija baterije u pitanju)
- bolji audio pri telefoniranju

Ne bih znao sta bih jos naveo kao prednost 1320, ali kao sto napisah iznad, ova dva telefona nisu za poredjenje.
Baš tako. Jedan je phablet (1320) prilično skromnih karakteristika a drugi jedan od top Android telefona.
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Primetio sam nešto. Kada ugasim telefon i stavim ga na punjač, on se upali. Bug ili feature? :nemampojma:[/quote]

Tako treba i ja sam mislio da nesto nije uredu ali tako treba
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Po meni jedina prednost G2 je kamera sve ostalo je ko 1320 bolje, G2 jeste na papiru bolji telefon ali u praksi nije , naravno ako ti nije problem sto je 1320 povelik ali se brzo navikne.
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

Vidim i ja da je na papiru G2 bolji, ali u svakom yt review kazu bas to, da je 1320 jako brz zbog WP.
Za sad naginjem ka G2 ako ne naidje i treci konkurent :)
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Pa ako kazu da je g2 sporiji od 1320 onda je zakljucak da nokia reaguje ultra brzo...svoj g2 dozivljavam kao brz a presao sam sa nexusa na g2

Послато са Tesla_Tablet_785 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

meni je licno Lumia 920 bila brza od S4/G2 kada sam je poredio sa njima u radnji... Ne tvrdim da je L920 bolji telefon ali je WP stvarno ultra brz i to se mora imati na umu...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Brza je svaka Lumia od bilo kog Androida. Treba biti objektivan pa to priznati. Android ima neke druge prednosti ali to nije brzina...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

ja sam svestan određenih mana WP-a, koje se svakim updateom peglaju i smanjuju, ali trenutno mislim da ce moj iduci telefon opet biti WP... odnos ulozeno-dobijeno kada su u pitanju L920 i L925 je i dalje vrlo dobar a koliko vidim telefoni dobro drze cenu...
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Kod WP hardver ne igra toliko vaznu ulogu. Bilo da koristite Samsung Omniu 7 ili Nokiu Lumiu 1520, fluidnost nece da manjka ni kod jednog ni kod drugog uredjaja...

Dovoditi u pitanje izbor izmedju high-end telefona i phableta iz srednje klase ne biva nikako... osim ako ne postoje dovoljno dobri razlozi kao sto su velicina ekrana i naklonost WP operativnom sistemu.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

nuk napisao:Ne gasim mobile data i nikada nisam. Ažuriranje aplikacija se vrši preko wifi isključivo, osim ako ne odrediš drugačije.
Telefon komotno možeš da prebaciš na bilo koji region bez nekih posledica, dosta aplikacija u store-u se i ne prikazuje za naš region.
Mislim da samo mixradio traži isključivo nokia nalog, za ostalo nije obavezan. Telefon ne može da se puni ugašen, ne zašto je tako i malo je bezveze, s'obzirom da nije ispravljeno i nakon cyan apdejta, biće da je feature :)
Šta znam, navikao sam da internet palim i gasim ručno, možda najviše zbog baterija na ranijim telefonima. :zbunjen: Malopre sam promenio region na UK i Find My Phone me našao u pola metra. ;)

Ljudskih bumpera slabo ima, pa ću pogledati kod Brus Lija i drugara. ;)

@Oli
Našao sam dve Quick Settings aplikacije. ;) Instalirao sam prvu na sa spiska i radi. Ima fičer koji mi treba, mada razmišljam da krenem Nukovim stopama i ne gasim net. :nemampojma:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Instalirao sam pre par dana 8.1 na Lumiu 625. Svakako poboljsanje, neke stvari koje su bile blago receno debilne su popravili, ali i dalje to nije to.
Sad cackam kameru i skapiram da ne mogu da namestim rezoluciju, nema u opcijama. Mogu da dodam dugme Resolution u command bar za kameru, ali se nista ne desi, dugmeta onda nema. Nisam ulazio u Smart Cam i ostalih 15 kamera koje dodju sa Nokiom.
Imam Here Maps u kom ne mogu da stavim mapu u portret mod, to je rezervisano za Here Drive. Sad sam pored toga dobio jos i Maps, za koji bih po izgledu rekao da je Bing maps za mobilni, i koji ima svoju navigaciju. Dakle, WP dobijes sa dve fabricke navigacije, jer Microsoft.
Ubih se da skinem dash cam aplikaciju neku za njega: probao 10 komada i odustao. U svima sem jedne ne mozes da podesis kvalitet snimka, pa sekund bude dva megabajta. U onoj koja podrzava promenu kvaliteta, fajlovi se automatski seckaju na po 3-4 MB da bi ih lakse uploadovao na oblak, jebo ih oblak...
Ima desetak speed monitor aplikacija, nijedna ne racuna prosecnu brzinu.
Ostajem pri stavu da je WP za ljude koji ne vole da cackaju i budze dobar, ali za zahtevne korisnike je suvise frustrirajuce iskustvo.

@metne - ja sam stavio u startu na UK pa nisam mogao da zovem fiksne telefone jer je dodavao prefiks za UK na svaki broj, vidi jesu li to sredili. Ovo za mobilni internet, instaliraj Quick Settings. Iz njega mozes individualne dugmice da izbacujes kao tajlove, izmedju ostalog i mobilni net.
Odgovori