Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
Pre par meseci je komsijina cerka (2-3 godine) skakala po krevetu, izgubila ravnotezu i udarila o ivicu zida. Rasekla celo, arkadu i usnu. Krvi je bilo kao na ratistu, otac nije mogao da stoji na nogama, a kamoli da vozi, a iz Hitne su rekli da krenemo privatnim kolima, posto to nisu povrede opasne po zivot, jer oni nemaju slobodan sanitet (bilo sranje vreme, verujem da su imali pune ruke posla). Celim putem mi je bio problem sto je dete toliko vristalo da se ledila krv u venama, a ne sto je cela gaza puna krvi...
Bilo mi je 5x gore nego godinu dana ranije kada je rodjak te male doziveo fras (nagli skok temperature, prestao da dise) i tad sam prvi put vozio nekoga u bolnicu, ali je dete (posle davanja vestackog disanja i povracaja srcanog ritma) bilo potpuno osamuceno i tiho. Sa Hitnom smo se nasli na stanici kod SAva Centra, gde su ga preuzeli i odvezli u Tirsovu.
Bilo mi je 5x gore nego godinu dana ranije kada je rodjak te male doziveo fras (nagli skok temperature, prestao da dise) i tad sam prvi put vozio nekoga u bolnicu, ali je dete (posle davanja vestackog disanja i povracaja srcanog ritma) bilo potpuno osamuceno i tiho. Sa Hitnom smo se nasli na stanici kod SAva Centra, gde su ga preuzeli i odvezli u Tirsovu.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ni ja ne znam da li bih se usudio da izvrsim neku imobilizaciju iako ceo postupak znam. Svakako se slazem da ne treba pokusavati nesto sto sto moze da napravi vise stete.
@Grujic
Verovatno se i svest ljudi menja vremenom ali je i dalje na niskom nivou, prica "ne razumem se i ne prilazim" je samo izgovor za okretanje glave, svaka pomoc znaci, cesto se na licu nasrece nadje neko ko se razume i zna sta treba da uradi ali ne moze sam.
U situaciji koju sam prepricao, ljudi nisu hteli da pridju da pomognu da otvorimo vrata a morali smo da ih otvorimo jer smo culi krike i jauke. Tek po otvaranju smo videli mrtvog coveka kome nije bilo spasa a od koga povredjeni nisu mogli da izadju. Jedva smo izvadili coveka zbog polozaja u kom je ostao i to je potrajalo. Sreca je da nikome od ostalih zivot nije zavisio od toga. Da nas je bilo vise mnogo brze i lakse bi smo to uradili
TT post
TT post
@Grujic
Verovatno se i svest ljudi menja vremenom ali je i dalje na niskom nivou, prica "ne razumem se i ne prilazim" je samo izgovor za okretanje glave, svaka pomoc znaci, cesto se na licu nasrece nadje neko ko se razume i zna sta treba da uradi ali ne moze sam.
U situaciji koju sam prepricao, ljudi nisu hteli da pridju da pomognu da otvorimo vrata a morali smo da ih otvorimo jer smo culi krike i jauke. Tek po otvaranju smo videli mrtvog coveka kome nije bilo spasa a od koga povredjeni nisu mogli da izadju. Jedva smo izvadili coveka zbog polozaja u kom je ostao i to je potrajalo. Sreca je da nikome od ostalih zivot nije zavisio od toga. Da nas je bilo vise mnogo brze i lakse bi smo to uradili
TT post
TT post
Sve lepo receno. +1paja napisao:Ja sam stigao minut pre hitne, ali to nije bitno. Nije imalo šta da se podveže. Bukvalno. Videli su se samo patrljci obe butne kosti. Tkiva nigde. Jeziva scena noćima sam je sanjao.
Ali nije to bila poenta priče. Poenta je da ja koji inače nemam problema sa redovnim meicinskim problemima, krvlju i sl. nisam bio u stanju da dođem sebi koliko je gadno bilo. Ništa čoveka ne može da pripremi na takvu scenu osim iskustva. Zato kažem da ne znate kako bi reagovali dok se ne nađete u takvoj situaciji.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ja sto sam stariji to gore podnosim krv
Mada bi mi u nekim situacijama bilo dovoljno, kao u filmovima, da se ispeglam pa da nastavim/pomognem 

Ja sam morao da saniram povredu od snajpera (pri tom sam i video kako je pogodjen) u nogu (na svu srecu) jednom pesadincu na ratistu. Takodje sam imao prilike da vidim razna upucavanja na frontu, uzivo, kao i raznetu glavu naseg izvidjaca nesrecnog (tenkovska granata koja nije eksplodirala, zakacila mu slem pri prolasku i da ne pominjem prizor...).
Povreda od snajpera je prva neka velika trauma koju sam video u zivotu a morao sam da je saniram. Taj trenutak pamtim po magnovenju, kao kroz neku maglu, sve u nekom polusnu se desavalo. Krvi je bilo mnogo, lik je bio totalno u soku i histerisao od smeha (posto je shvatio da ce ostati ziv) i bolova. Ludilo. Za to vreme PA je rovario po krovu iznad nas. Niko od nas nije bio pametan sta i kako da se uradi (a sve znas kako bi trebalo), dovoljan je bio pogled na ulaznu i izlaznu ranu, gomilu krvi, histerisanje i sok ranjenika da ti se zavrti u glavi i pripadne muka.
Ovo sa raznetom glavom - to sam se odsekao. Kakvi filmovi, kakvi bakraci. Ne znam kako sam to preziveo.
Povreda od snajpera je prva neka velika trauma koju sam video u zivotu a morao sam da je saniram. Taj trenutak pamtim po magnovenju, kao kroz neku maglu, sve u nekom polusnu se desavalo. Krvi je bilo mnogo, lik je bio totalno u soku i histerisao od smeha (posto je shvatio da ce ostati ziv) i bolova. Ludilo. Za to vreme PA je rovario po krovu iznad nas. Niko od nas nije bio pametan sta i kako da se uradi (a sve znas kako bi trebalo), dovoljan je bio pogled na ulaznu i izlaznu ranu, gomilu krvi, histerisanje i sok ranjenika da ti se zavrti u glavi i pripadne muka.
Ovo sa raznetom glavom - to sam se odsekao. Kakvi filmovi, kakvi bakraci. Ne znam kako sam to preziveo.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Valjevski šahista poginuo u udesu, vozač pobegao
Biciklista Tomislav Grujičić Kema (61) iz sela Belić kod Valjeva, poginuo je prošle noći kada ga je nepoznati vozač udario automobilom i pobegao s mesta nesreće.
Kako je agenciji Beta danas rečeno u valjevskoj policiji, nesreća se dogodila na putu Valjevo-Užice, u prigradskom naselju Degurić, a identitet nastradalog utvrđen je posle obdukcije koju je naložio dežurni istražni sudija Osnovnog suda u Valjevu.
Grujičić je bio šahista i prošle noći vraćao se kući iz Valjevskog šah kluba "Sveti Nikolaj", čije su prostorije u centru grada.
Kriminalistička policija intenzivno radi na rasvetljavanju detalja ove saobraćajne nesreće, kao i na otkrivanju N.N. vozača protiv koga je podneta krivična prijava za izazivanje opšte opasnosti i nepružanju pomoći povredjenom u saobraćaju.
Izvor: Blic
Biciklista Tomislav Grujičić Kema (61) iz sela Belić kod Valjeva, poginuo je prošle noći kada ga je nepoznati vozač udario automobilom i pobegao s mesta nesreće.
Kako je agenciji Beta danas rečeno u valjevskoj policiji, nesreća se dogodila na putu Valjevo-Užice, u prigradskom naselju Degurić, a identitet nastradalog utvrđen je posle obdukcije koju je naložio dežurni istražni sudija Osnovnog suda u Valjevu.
Grujičić je bio šahista i prošle noći vraćao se kući iz Valjevskog šah kluba "Sveti Nikolaj", čije su prostorije u centru grada.
Kriminalistička policija intenzivno radi na rasvetljavanju detalja ove saobraćajne nesreće, kao i na otkrivanju N.N. vozača protiv koga je podneta krivična prijava za izazivanje opšte opasnosti i nepružanju pomoći povredjenom u saobraćaju.
Izvor: Blic
Posetite www.garaza.rs !
Strašno naravno, ali se kad god pročitam ovakvu vest upitam kako je biciklista bio osvetljen i da li je bilo moguće sprečiti ovakav kraj sa malo brige o sebi samom.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
To se i ja pitam, ali kako god, kakav je to način da ne staneš nego dodaš gas? Nije video šta je uradio samo ako je bio mortus pijan, a to je vrlo moguće, ne bi bio prvi slučaj.
Posetite www.garaza.rs !
To nestajanje je druga stvar i za to ne bih imao pardona jer je možda upravo ne stajanjem i ne pozivanjem pomoći pustio čoveka da umre. Takvi bi meni išli u zatvor bez razmišljanja.
Devojka poginula u saobraćajnoj nesreći u Ovči
U sudaru dva automobila u Prvomajskoj ulici u Ovči, oko 23 sata, poginula je šesnaestogodišnja Jelena iz Surčina dok su vozači oba automobila A.R. (26) i I.O. preveženi u Urgentni centar.
Do sudara je došlo je na raskrsnici Ulice 1. maja i Ulice Ive Lole Ribara. Automobil marke "seat", koji je vozio I.O. naleteo je u punoj brzini na "pežoa" koji se kretao Uliciom 1. maja i udario ga bočno, u zadnji točak sa suvozačeve strane. Točak na "pežou" se otkinuo a automobil je klizio preko trotoara i zaustavio se uz kuću u Ulici Ive Lole Ribara. "Seat" se zaustavio u Ulici 1. maja, na oko 20-tak metara od "pežoa".

Ljudi koji žive u obližnjim kućama kažu da su čuli jak tresak, zbog kog su istrčali napolje i na ono što su videli regovali tako što su prvo pozvali Hitnu pomoć, koja je ubrzo i stigla. Po dolasku na lice mesta, lekari Hitne pomoći su, na žalost, mogli samo da konstatuju smrt.
U drugom automobilu, pored vozača se takođe nalazila jedna devojka, K.Đ. (16), koja je zadobila lakše telesne povrede.
izvor: Blic
U sudaru dva automobila u Prvomajskoj ulici u Ovči, oko 23 sata, poginula je šesnaestogodišnja Jelena iz Surčina dok su vozači oba automobila A.R. (26) i I.O. preveženi u Urgentni centar.
Do sudara je došlo je na raskrsnici Ulice 1. maja i Ulice Ive Lole Ribara. Automobil marke "seat", koji je vozio I.O. naleteo je u punoj brzini na "pežoa" koji se kretao Uliciom 1. maja i udario ga bočno, u zadnji točak sa suvozačeve strane. Točak na "pežou" se otkinuo a automobil je klizio preko trotoara i zaustavio se uz kuću u Ulici Ive Lole Ribara. "Seat" se zaustavio u Ulici 1. maja, na oko 20-tak metara od "pežoa".

Ljudi koji žive u obližnjim kućama kažu da su čuli jak tresak, zbog kog su istrčali napolje i na ono što su videli regovali tako što su prvo pozvali Hitnu pomoć, koja je ubrzo i stigla. Po dolasku na lice mesta, lekari Hitne pomoći su, na žalost, mogli samo da konstatuju smrt.
U drugom automobilu, pored vozača se takođe nalazila jedna devojka, K.Đ. (16), koja je zadobila lakše telesne povrede.
izvor: Blic
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Sacuvaj Boze.
Mi smo uklet (i proklet) narod. Ne zato sto nas je neko prokleo vec zato sto smo poludeli, narod je bolestan. Umno.
Mi smo uklet (i proklet) narod. Ne zato sto nas je neko prokleo vec zato sto smo poludeli, narod je bolestan. Umno.
izgleda da je bila bas velika brzina...
Sudeći po izveštaju na B92: "Do sudara je došlo sinoć oko 23h, kada je Seat, koji se kretao ulicom Lole Ribara na raskrsnici naleteo na Pežo 206 koji se kretao ulicom Prvog maja. Udarac je bio toliko jak da je devojka ispala iz vozila, a automobili su se odbili jedan od drugog i zaustavili se tek posle dvadesetak metara na različitim mestima." verujem da se jurcalo.
+ sto je vozac Seata ima 0.48 promila
danas popodne je naje*ao bajker na bulevaru Pupina, pored McDonald'sa. Ne znam sta se desilo ali na asfaltu je ostao trag kocenja motora od cirke 20ak metara, a par metara dalje je lezao i motor u levoj traci. Hitna je vec otisla kad sam ja prolazio, tako da ne znam sta je sa njima. Koliko sam skontao, udarili su u zadnji kraj Punta, ali je taj punto stajao parkiran u zutoj traci. Nista mi nije jasno, cekam u novinama dal ce nesto da osvane. U svakom slucaju, cini mi se da je motor prilicno brzo isao...