Dobro veče
Re: Dobro veče
Zasto ta terapija toliko dugo opstaje u primeni onda, ako prakticno nema neke velike efekte, i nanosi neselektivnu stetu i zdravom i bolesnom tkivu?
-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
skupa i ekonomski isplativa farm.industriji.Efekti terapije se mere kroz studije,ja sam trenutno jednu priveo kraju i posalo rezulate.Svako minorno duze prezivljavanje daje opravdanje u koriscenju iste.Trenutno je to jedini validni kriterijum.Medjutim sve vise nas se zaleaze da se mere kvalitet zivota pacijenta,toskicni efekti i tolerancija na isti.
Prost primer samo jedan ciklus CH terpaije po protoklu kosta najmane 1000 eur a u proseku kod svih ide 6 ciklusa.najskuplja terapija je preko 4000 eur po ciklusu pa racunaj onda.
Prost primer samo jedan ciklus CH terpaije po protoklu kosta najmane 1000 eur a u proseku kod svih ide 6 ciklusa.najskuplja terapija je preko 4000 eur po ciklusu pa racunaj onda.

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Da li postoje neka istrazivanja od stane doktora, a ne nekih tamo hipika, o uticaju i uopste korisnosti tretmana uljem kod takvih bolesti?
Odnosno da li je iko ikad izmerio efekte te terapije, ne verujem da nije, makar iz radoznalosti, ali ne mogu da nadjem podatke o tome.
Odnosno da li je iko ikad izmerio efekte te terapije, ne verujem da nije, makar iz radoznalosti, ali ne mogu da nadjem podatke o tome.
-
- Banned
Ne,upliv alternativne medicine u onkologiju je za sada nemoguc.Jako je komplikovano da ti objasnjavam kako se prave istrazivanja i kako na kraju onkoloski lek dolazi na trziste.Od momenta kada se lek hemijski napravi do momenta kada se registruje potrebno je tacno 20 godina.Svaki lek prolazi kroz nekoliko faza izstrazivanja.Krajnja faza su tzv Klinicke studije u nekoliko centara.Tek kada se to zavrsi,prikupe rezulati odlucuje se o sudbini preprata.

Možda lupam ali mislim da te terapije thcom služe za ublažavanje bola i bolje podnošenje situacije i da se koriste uz neki drugi(konvencionalni) vid lečenja. U smislu ne može da škodi.
I meni se čini da je tako.
-
- Banned
Terapija kancerskog bola je skroz neka druga prica i dosta se oslanja na alternativne metode.

Po onome sto sam ja citao, thc gomila neke stvari u celijama, masti valjda, koje okidaju nesto za umiranje celije ukoliko je celija tumora u pitanju. Malo sam mozda nalupao, ali ko zna bolje da objasni tematiku neka napise.
Poslednja izmena od nikaragva u 20 Nov 2013, 09:55, izmenjeno 1 put ukupno.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Čuo sam za slučaj da čovek to koristi, ali iz ne tako bliskog okruženja da bi mogao detaljno da se raspitam. Uglavnom, nije ni malo uticalo na progresiju bolesti ali jeste višestruko umanjilo bolove.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nikaragva, za to nažalost nećeš naći pouzdane izvore... Jer kada se osvrneš na alternativne ideje nastanka i lečenja raka, osim što su u najmanju ruku "sumnjive", shvatićeš da ih ima puno, i da su često i u kontradiktornosti... Ima ona teorija o košticama kajsije i vitamina B17, zatim soda bikarobona, onaj čuceni rajhov generator, dijete... Ako krene da se čita sve to čovek se potpuno sludi, a tek koliko ima prevaranata koji će da prodaju sve i svašta... Čak i da marihuana deluje, ja ideje nemam kako bi našao neko ulje a da je po sastavu ono što treba.
Da postoji lek protiv kancera odavno bi ga neko prodavao.
U Srbiji alternativa služi da rodbina sebi olakša (a ne da pomogne bolesniku), da prevaranti pokupe pare za čudotvorne napitke i sl.
U Srbiji alternativa služi da rodbina sebi olakša (a ne da pomogne bolesniku), da prevaranti pokupe pare za čudotvorne napitke i sl.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Jedino sam da pravis sto i nije neka nauka, samo je malo nelegalno
U pojedinim Vojvodjanskim selima se konoplja gajila davno, biljka se koristila za razne stvari a semenke u lekovite svrhe, cak su ih i zvakali zive onako iz razonode. Ima starijih ljudi koji su se bavili time i koji bi mogli nesto vise da kazu na tu temu..
Elem, THC je onaj sastojak koji udara u glavu i nisam siguran koliko je lekovit osim sto ublazava bolove
CBT je lekovit sastojak. Biljka sadrzi i jedno i drugo u odredjenom procentu te se u razlicite svrhe, razlicito gaji. Ranije sam se interesovao oko toga iz nekih razloga i sa tematskih foruma saznao da ima pozitivnih efekata kod raznih bolesti, po tvrdnjama bolesnih ljudi.
@Nikaragva
Najvise informacija mozes naci po tematskim forumima za uzgoj marihuane, samo nemoj da zastranis

U pojedinim Vojvodjanskim selima se konoplja gajila davno, biljka se koristila za razne stvari a semenke u lekovite svrhe, cak su ih i zvakali zive onako iz razonode. Ima starijih ljudi koji su se bavili time i koji bi mogli nesto vise da kazu na tu temu..
Elem, THC je onaj sastojak koji udara u glavu i nisam siguran koliko je lekovit osim sto ublazava bolove

@Nikaragva
Najvise informacija mozes naci po tematskim forumima za uzgoj marihuane, samo nemoj da zastranis

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ne znam jel vec kaceno na forumu, ali EPIC WIN!
http://www.mondo.rs/a635453/Zabava/Ludi ... inuta.html

http://www.mondo.rs/a635453/Zabava/Ludi ... inuta.html
U oktobru 2011. godine sam iz prve ruke cuo da postoji lek za HIV, uspesan u preko 80% slucajeva, ali im se ne isplati da ga prodaju jer je preskup za pravljenje, a ne mogu da zarade na trzistu koliko planiraju.Heinz napisao:Da postoji lek protiv kancera odavno bi ga neko prodavao.
Postoji "lek" sa kojim HIV pacijenti zive, a bolest je pod kontrolom
Skup je lek, pa ga drzave ne stavljaju na listu besplatnih lekovaa pacijenti obicno nemaju toliko kesa
Takvi lekovi postoje vec 10ak godina, ako ne i vise
Skup je lek, pa ga drzave ne stavljaju na listu besplatnih lekovaa pacijenti obicno nemaju toliko kesa
Takvi lekovi postoje vec 10ak godina, ako ne i vise