2016 Mercedes-Benz GLE

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: 2016 Mercedes-Benz GLE

Post od Floyd »

Aco, napisao sam vec...
Floyd napisao:Pozadi za tu klasu prilično skučen, nepregledan za vožnju u rikverc, gepek smešan za tu klasu itd.
U voznji i komforu (za vozaca i suvozaca), nema neke bitne razlike u odnosu na X5, cak je i enterijer 99% isti... sve se svodi na to kakav utisak ostavlja eksterijer.

Mene zanima zbog cega tebi on izgleda mocno ili mocnije od X5?

X5 je super kao porodicni auto za ljude koji ne vole karavane ili MPV a hoce donekle dinamican auto. X6 mi je vise fazon za one koji bi da se po svaku cenu razlikuju od mase.

Meni ni jedan ni drugi ne izgledaju mocno ;)
Day Walker napisao:Vozio sam se i u MLu pa mi nije ostavio utisak. Doduse bio je dizel i daleko slabiji :)
Nisam vozio novi ML pa samo nagadjam ali u poredjenju sa X5, nikakav poseban utisak nije ostavio. Jedino je X5 koji sam probao bio 30d a X6 M50d koji zaista povlaci kao blesav.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Jednostavno mi je lepsi auto. Nikakva specijalna razlika, novi mi je i ruzniji ali stari mi je lepsi. Ako nekome prednosti jednog proizvoda nisu bitne, nije nuzno osudjivati njegov izbor a pogotovo je glupo karakterisati ga kao osobu zbog toga. Slazem se da ce se mozda u vecini slucajeva potrefiti ali je krajnje glupo reci da je x6 bezveze auto jer je u pitanju veoma dobar auto, zapravo verovatno bolji po izradi i nekim stvarima od svih auta na forumu. Da li je precenjen ili je nesposoban za offroad ili ima mali gepek ili mesta za glavu ili bilo sta su mane koje neko kaze ok, tako je ali mi ne treba to svakako i onda ga kupi i nije nuzno debil ili idiot ili kompleksas.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

A zasto ga poredis sa automobilima na forumu?

Za 80-100k evra koliko kosta dobar primerak, postoje automobili koji su po svim parametrima bolji od njega.

Asocijacija na moc se veoma razlikuje kod svakog pojedinca... za nekog je brz a mali auto mocan, za nekog kabrio ili kupe, za nekog roadster ali ima i ljudi koji moc poistovecuju sa velikim stvarima. Ne osudjujem ja nikog, samo iznosim moje misljenje.

Inace, kakav bi mi auto forum bili ako bi za svaki auto rekli "do jaja je, naci ce se vec neko ko ce to da kupi" :)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Poredim ga jer ljudi pricaju kako je los i kako je bezveze, niti je los niti je bezveze.

To sta ce nekome biti bolje je druga stvar. I meni je boljih 10 automobila za pare koje je cale platio za 530d pa se ne pitam. Niti to znaci da je auto los niti znaci da je cale lud, jednostavno mu se svideo. On kada je isao u salon video je X6 i rekao jao sto je lep auto i dosao kuci s idejom da ga uzme, ja sam mu rekao da ne volim dzipove, da mislim da je bolje da uzme limuzinu iz tih i tih razloga i da bih se glupo osecao da vozim taj auto jer ga povezuju sa neizivljenim debilima bogatih oceva i onda je odustao od x6.

onda je uzeo na par dana 640 GC kojim sam se ja odusevio i vozio dva dana sve drugove koji su mi pali na pamet u fazonu ajde da vidis al je dobar auto posto ga mozda necu uzeti pa dok je tu i onda je on rekao necu da uzmem auto u kom glumis debila, ne treba tebi auto da bude centar interesovanja u zivotu niti cu ja da budem srecan kad mi uzmes auto od 120.000e.

A on niti ga interesuje gepek niti ga interesuje mesto pozadi niti ga interesuje koja pevacica vozi x6 ili koji debilcic, jednostavno je covek usao u salon i svideo mu se x6 u fazonu lep je, bezbedan je, mogu lepo da ga vozim cele godine, uzecu ga.

Bas zato sto smo auto forum smo jako nerealni i mislimo kako je svakom kupcu bitna svaka sitnica a zapravo vecinu apsolutno zabole. Kako moze neko da kaze za auto kao sto je x6 da je bezveze, meni nije jasno. Auto je nadprosecan u svakom smislu. Da li je moglo za te pare bolje, moglo je, ali to ne znaci da je auto los. Ja sam izracunao da bih za pare koje kosta nov 530d mogao da vozim gallarda i da budu isti troskovi ali to nije poenta u osudi nekog automobila.
Floyd
Reactions:

2016 Mercedes-Benz GLE

Post od Floyd »

Pa generalno ni mene preterano ne interesuje ko vozi koji auto ali je interesantno da mnogi ljudi (pre svega na Balkanu) moc poistovecuju sa dzipom/velikim autom. Ne bih da ulazim u analizu zasto je to tako, nego samo iznosim moje slucajno zapazanje.

Nisam primetio da je ovde iko rekao da je auto los ali svako ima pravo da kaze da mu je ruzan bas kao sto ti imas pravo da kazes da ti je lep. Meni kad malo bolje razmislim, nije toliko ni ruzan koliko je bezpoentan. Mocan svakako nije.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

GLE i GLE kupe su stojali jedan pored drugoga, moja zena tvrdi da je kupe neuporedivo elegantniji jer ima lepu liniju krova dok je obican GLE kockast.
Interesantno je da je za prethodni X6 tvrdila da je najruzniji i najsabanskiji auto na svetu :)

Aj razumem kad neko kaze i da mu je ruzan, i sabanski, ali da kaze da nije mocan to prosto nike moguce. Kad stanes pored GLE kupe prosto se najezis koliko auto izgleda opasno i snazno, prednja maska je fenomenalna, ostra, snazna, velika.

Evo i belog GLE, plug in hybrid.

Slika

Slika

Inace novi XC90 izgleda skroz neupadljivo i slabasno naspram X5 i novog GLE.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Laki brate, suza ponosnica mi kaplje sa obraza na grudi. Dobrodosao.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Možeš u penziju sad :mrgreen:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Skrinsot napravljen, odstampan i uramljen, stoji mi iznad kreveta, da sa samozadovoljnim smeskom na licu zaspim :)

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ja isto opalio screenshot, a razmisljam i signature da metnem s ovom izjavom :D
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Da se razumemo, ja ne rekoh da su oni bolji od X5, X6 :)

Jako dobro izgledaju pogotovo spreda, ali imaju i BMW modeli prednosti.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Da se razumemo, sada kada si se otreznio je kasno da se vadis :kezo:

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Cene u Nemačkoj, prodaja od avgusta.

GLE 250 d 204 HP (150 kW) - €53,966 /4MATIC - €56,703.
GLE 350 d 4MATIC 258 HP (190 kW) - €60,749.
GLE 400 4MATIC 333 HP (245 kW) - €60,928.
GLE 500 hybrid e 4MATIC - €73,899.
GLE 500 4MATIC - €76,874.
GLE 63 4MATIC 557 HP (410 kW) - €111,384
GLE 63 4MATIC S 585 HP (430 kW) - €121,261.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

A gde je AMG u naslovu :(
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

I oni napravili verziju sa zadnjim pogonom :)
Odgovori