Omasio si fakultet :pDay Walker napisao:Bar da...
Ja sam na menadzmentu na drzavnom ekonomskom.
Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Pa i jesam.. umesto VA ja zavrsih na ekonomskom 

Brzine idu u H-a !!!

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Kaže se "umesto na Prištinskom, ja završih na ekonomskom" 

- Day Walker
- Day Walker
Ivo Andrić: Zaraziti nekog čekanjem, to je najsigurniji način vladanja nad njim!
I tako, prihvativši prećutno uslove života koje vam vaš neprijatelj postavlja, živite kako
on hoće; upravo i ne živite nego strpljivo čekate, sve dok se sav vaš život, zajedno sa svim
onim što ste očekivali, ne pretvori u strpljenje i beskrajno čekanje, što znači da ste
prihvatili rajinski način života, a to je isto što i put dobrovoljne propasti za sebe i svoje
potomstvo.
Da ne bi morali da vas sami ubijaju, zarazili su vas tim čekanjem koje vas održava u
životu i polagano ubija. Uvenućete i nestati kao što su uvenuli i nestali toliki preci i narodi
u Osmanskom Carstvu, pre vas na isti ili sličan način.
Nisu ni primetili da su sa puta istinskog života neosetno prebačeni na mrtvi kolosek
čekanja bez kraja i cilja. Ne osećaju to svoje čekanje kao teret ni kao poniženje, jer su se i
sami pretvorili u čekanje.
Zaraziti nekog čekanjem, to je najsigurniji način vladanja nad njim, to znači učiniti ga
nepokretnim i bezopasnim potpuno i zauvek, i ta obmana čekanja tvrđa je od svakog
zatvora i jača od najjačih bukagija, jer se, sa mnogo sreće i veštine, iz zatvora može
pobeći i okova se može čovek osloboditi, ali te obmane(!) - nikad ni doveka.
Sve što jeste i što znate, umete i možete, stavljeno je u službu toga čekanja bez kraja i bez
ikakvog izgleda na ostvarenje. Jednima vek prođe u mučnom i uzaludnom čekanju, a
drugi dobiju i bez najmanjeg čekanja sve što žele i čemu se nadaju.

I tako, prihvativši prećutno uslove života koje vam vaš neprijatelj postavlja, živite kako
on hoće; upravo i ne živite nego strpljivo čekate, sve dok se sav vaš život, zajedno sa svim
onim što ste očekivali, ne pretvori u strpljenje i beskrajno čekanje, što znači da ste
prihvatili rajinski način života, a to je isto što i put dobrovoljne propasti za sebe i svoje
potomstvo.
Da ne bi morali da vas sami ubijaju, zarazili su vas tim čekanjem koje vas održava u
životu i polagano ubija. Uvenućete i nestati kao što su uvenuli i nestali toliki preci i narodi
u Osmanskom Carstvu, pre vas na isti ili sličan način.
Nisu ni primetili da su sa puta istinskog života neosetno prebačeni na mrtvi kolosek
čekanja bez kraja i cilja. Ne osećaju to svoje čekanje kao teret ni kao poniženje, jer su se i
sami pretvorili u čekanje.
Zaraziti nekog čekanjem, to je najsigurniji način vladanja nad njim, to znači učiniti ga
nepokretnim i bezopasnim potpuno i zauvek, i ta obmana čekanja tvrđa je od svakog
zatvora i jača od najjačih bukagija, jer se, sa mnogo sreće i veštine, iz zatvora može
pobeći i okova se može čovek osloboditi, ali te obmane(!) - nikad ni doveka.
Sve što jeste i što znate, umete i možete, stavljeno je u službu toga čekanja bez kraja i bez
ikakvog izgleda na ostvarenje. Jednima vek prođe u mučnom i uzaludnom čekanju, a
drugi dobiju i bez najmanjeg čekanja sve što žele i čemu se nadaju.

Poslednja izmena od Day Walker u 05 Nov 2014, 20:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Brzine idu u H-a !!!

Moje misljenje o toj vecitoj prici mala plata- velika plata i strajk izmedju kako kome dune bez razmiljsanja o tome sta je uzrok a sta posledica.Jumbo napisao:Javna služba.
To nije privredno drustvo pa se stoga ne mogu primenjivati pravila za privredna drustva a pogotovu se ne moze porediti sa drustvima na bazi privatnog kapitala.
Ukratko, to je po definiciji, kako si naveo vlasnika i osnivaca, tipican primer javnog preduzeca koje ima poseban privilegovan status. Uprosceno kolokvijalni naziv budzetski korisnik a privilegovani status jer je drzava solidarno odgovorna za eventualni gubitak.
Posto tu nema zarada vec plata logicno je i normalno da se iznos odredjuje od strane vlasnika tj drzave prema potrebama i da se prihod rasporedjuje po volji vlasnika tj drzave.
Prosto nema mesta zalbama na smanjenje plata kao sto nije bilo niti zalbi kada su se plate (nekontrolisano u najvecem broju slucajeva JP) povecavale a narocito u periodu 2006-2014.
Nekontrolisano u smislu bez materijalne podloge u rezulitatu poslovanja. Ima izuzetaka ali je oko 90% uglavnom tako radilo tek da utvrdi pravilo ponasanja.
To nekontrolisano povecavanje bez rezona (konacno) treba da se normalizuje i svede na razumnu meru, na odrzivo dugorocno stanje koje podrazumeva isplate iz poslovanja a ne iz stampanja fiktivnog novca.
U organizovanoj drzavi postoje definisani prioriteti potrebnih javnih sluzbi i adekvatno tome i dogovoreno vrednovanje rada tj plata. Neki imaju vise neki manje shodno znacaju sluzbe i stvarnom poslu koji obavljaju.
Mnogi poslovi koji su sada JP ili JKP uopste ne treba da budu u tom obliku vec kao normalna privredna drustva i da pocnu da se bave biznisom kao takvim. I privatni pretezno a drzavni tek u redjim izuzecima, kao sto je i inace normalno u svetu.
Paranoja u Las Vegasu 
Crowne Plaza: Kamera nije za prisluškivanje, zna se da je tu
http://rs.n1info.com/a9552/Vesti/Crowne ... je-tu.html
TT

Crowne Plaza: Kamera nije za prisluškivanje, zna se da je tu
http://rs.n1info.com/a9552/Vesti/Crowne ... je-tu.html
TT
"Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas u Skupštini Srbije da je Bezbednosno-informativna agencija pronašla kameru i mikrofonu sobi u hotelu "Crowne Plaza” Miroslava Miškovića, a postojanje "prislušnih uređaja" u hotelu povezao je i sa štrajkom advokata."
Vec zamisljam Paju kako se u Tom Kruz stilu provlaci kroz ventilaciju i postavlja kameru
Vec zamisljam Paju kako se u Tom Kruz stilu provlaci kroz ventilaciju i postavlja kameru

Poslednja izmena od stefanan u 05 Nov 2014, 21:54, izmenjeno 1 put ukupno.
- Day Walker
Pazi kad sam siguran da u sobama ne sme takvih uredjaja biti
Brzine idu u H-a !!!

U sobama naravno da ne sme, al ovo ispade da je banket sala.Day Walker napisao:Pazi kad sam siguran da u sobama ne sme takvih uredjaja biti

Pazi dokaz

nece proci na sudu. daj boze da ja gresim a ti si u pravu...Rakhil napisao:Ne bi smeo da ti se zakunem, ali solidarni porez se odbijao po resenju o LD, ne po obracunu zadnje tri ili sest plata. To je namerno ostavljeno tako jer je javna tajna da pola javnog sektora od plate kupuje burek eventualno, a od dodatnih prihoda (minuli rad, topli obrok, regres, stimulacija, naknada za kurac palac...) zivi. To sto su Dusici uracunali naknadu za porodiljsko ne moze da utice na njen poreski status, jer se gleda papirologija: kad je obaveza nastala i koliko traje, ne kad su pare legle na racun.
O ustavnosti poreza ne bih jer kad krenem da mislim o tome iskasljem pluca od smeha.
U svakom slucaju, moze da se zali na resenje, samo neka nadje kako se vrsi obracun (ima u SG ako nista drugo) i da se pozove na to u obrazlozenju zalbe. Zna se koji je rok za odgovor, nakon tog roka (u kom nece odgovoriti) dizi tuzbu.
Sve je ovo tacno, da cemo tuziti za nadoknadu za vrtice, za penzije, za solidarni porez, i sve ce to da prodje na sudu...i na kraju ce to da plati onih milion zaposlenih koji pune budzet, a ne oni koji su zasrali u startu. Mene ta cinjenica pogadja najvise, da se licna odgovornost nigde ne isteruje.
prenecu ovo, dok se ne vidimo za koji dan mi da se ispsujemo ko ljudi... ako preteknem...
Može li u većoj rezoluciji?Heinz napisao:
Pazi dokaz