Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Cherokee »

Uroš S. napisao:U Srbiji je obrazovni sistem takav da je to po sebi nemoguće, tj neizvodljivo fizički.

Huawei P6 TT
Bas tako. A onda kad dodjes negde na razgovor za posao, pitaju te jesi li radio nesto tokom faxa. Pa kad kazes da nisi, onda te pitaju zasto nisi? :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ja sam radio godinu dana part time, okvirno tri dana nedeljno, ali tek nakon što sam odslušao IV godinu.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

I jel si dao neki ispit za to vreme ?
Ja znam par devojaka koje uspevaju da uklope,ali rade kao hostese par dana nedeljno od tipa 6 do 11. To je kul,ne oduzima previse vremena a dobra kinta
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Koji fakultet i kad stignu da uče i završavaju radove? Od 11 uveče pa do ujutru, ako ne moraju da spavaju svaki dan? :-)

Tapatalk
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Dao sam solidno, dao sam KPP iz prve, Kompaniju iz prve, Trgovinu, Porez, Berzu iz prve, i svu siću iz IV, poslednje sam dao porez dok sam radio, onda sam dao otkaz da završim GPP i MPP.

Koje radove, ne postoji to, posebno ako si apsolvirao, ja sam poslednjih godinu i po dolazio na faks samo na ispit.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Od 6 popodne do 11-12 uvece :D ne do ujutru
Par na pravnom,jedna singi. Al to nije stalno,vec povremeno uzmedju rokova, mozda je prosek 6-7 puta mesecno
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ja sam imao do 11-12 radnih dana mesečno, to mi je bio max, prosečno 8-10.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Meni je problem bio što sam jurcao po pozivu, krpio sam servere, računare i mreže po firmama. Ako hoces da te pozovu opet moraš da se stvoriš tamo kad iskrsne problem, bio ispitni rok, predavanja, vežbe. U nekom trenutku sam morao da promenim prioritete i ostale su mi samo mušterije koje nisu imale probleme "za juče".

Na kraju je dobro ispalo, a i faks je dobrodošao za poslednjih par poslova na kojima sam angažovan.

Tapatalk
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

McGruja napisao:Pretpostavljam da je ovo prica:
Ti das saglasnost, prilikom upisa, za park i te fore
Eh, kuda ide ovaj svet - nije valjda da danas i za odlazak u park roditelji daju saglasnost? Totalno druga atmosfera sigurnosti, tj. nesigurnosti u odnosu na vreme od pre 30 godina. Nas su vodili u park, pozoriše, posetu lokalnoj kasarni za Dan JNA (22. decembar), :D a roditelji su o tome znali samo ako im deca posle kažu gde su bila. :) Dozvola (i plaćanje :) ) su se tražili samo za odlazak na letovanje/zimovanje, tj. u slučaju opštine Voždovac u dečija odmarališta na Hvaru i Braču. Njih sam već ranije pominjao u vezi sa osnovnom školom i rekreativnom nastavom, u temi o avijaciji (dolazak B737-ica u JAT-ovu flotu).
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Korisnikov avatar
dona
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 17:20

Post od dona »

Mislim da rad i ozbiljne studije ne idu zajedno... Nesto bi trpelo, ili posao ili obrazovanje. Potrebno je posvetiti se i jednom i drugom. Moguce je raditi i studirati onako ofrlje, ili na nekim laksim fakultetima ili visim skolama. Za devojke su moguci neki honorarni poslovi ali ne stalno.
... Zvezde ne mogu sijati bez mraka ...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

snork napisao:
McGruja napisao:Pretpostavljam da je ovo prica:
Ti das saglasnost, prilikom upisa, za park i te fore
Eh, kuda ide ovaj svet - nije valjda da danas i za odlazak u park roditelji daju saglasnost? Totalno druga atmosfera sigurnosti, tj. nesigurnosti u odnosu na vreme od pre 30 godina. Nas su vodili u park, pozoriše, posetu lokalnoj kasarni za Dan JNA (22. decembar), :D a roditelji su o tome znali samo ako im deca posle kažu gde su bila. :) Dozvola (i plaćanje :) ) su se tražili samo za odlazak na letovanje/zimovanje, tj. u slučaju opštine Voždovac u dečija odmarališta na Hvaru i Braču. Njih sam već ranije pominjao u vezi sa osnovnom školom i rekreativnom nastavom, u temi o avijaciji (dolazak B737-ica u JAT-ovu flotu).
Bila druga vremena.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

ljuba napisao:Pa sve je to tacno, ali iz ove perspektive nisam siguran ko je gori - oni pre 2000 ili oni posle, ili su me samo oni posle mnogo vise razocarali posto sam Socijaliste od prvog trenutka mrzeo. A bio sam u izbornoj komisiji valjda '89 i prebrojavao sam glasove za Slobu :) i zaista je imao 90% glasova bar kod mene u bloku :)
Mislim da je bila i pitanju 1988? Jer znam da su 1992. bili izbori za predsednika Srbije i da smo u školi (osnovnoj) delili plakate "Milan Panić za predsednika Srbije" (nije bio u pitanju nikakav politički aktivizam, nego je majka jednog druga radila u štampariji).

Tada je većina dece na kraju OŠ (znači 13, 14 godina) shvatala da je Milošević budala, da će nas upropastiti i da je krajnji trenutak da ode s vlasti. Pre neki dan je Arije Livne gostovao kod Marića na Happy TV i rekao da bi se to i dogodilo (Milošević je prihvatio da ode u SAD da radi u nekoj banci za veliku platu), ali su Amerikanci promenili plan i odlučili da im krvavi raspad Jugoslavije i rat u Bosni odgovaraju. Tome su doprineli i Tuđman i Izetbegović, koji su angažovali najjače svetske PR agencije, a takođe imali podršku nacista, tj. ujedinjene Nemačke koja je tada ponovo preuzimala primat u Evropi, a drugi islamista i islamskih država širom sveta.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Jeste bila je 1988 - i secam se da nisu bili "slobodni" tj "demokratski" izbori ili me secanje slabo sluzi - u bre kako se seti godine - ja sam tada imao 20 godina i vratio se iz JNA i gde mene iskopase da budem kontrola na izborima. Secam se da je bilo 3, 4 kandidata i skoro svi su bili za Slobu...

Moram da priznam da tada 1988 nisam imao nikakvo misljenje o Milosevicu, cak mi je bilo simpaticno koliko ga favorizuju pa sam pomislio da je mozda zaista neki pozitivac koji se bori za Srpske interese. Ja sam tek sa studenskim protestima (bio sam tada na 2 ili 3 godini) shvatio sta se desava u potpunosti i imao sam okrsaje sa policijom :) i mnogo neprospavanih noci :)
Mislim da rad i ozbiljne studije ne idu zajedno... Nesto bi trpelo, ili posao ili obrazovanje. Potrebno je posvetiti se i jednom i drugom. Moguce je raditi i studirati onako ofrlje, ili na nekim laksim fakultetima ili visim skolama. Za devojke su moguci neki honorarni poslovi ali ne stalno.
E pa u NL to je vise pravilo nego izuzetak, naravno ne podrazumevam bas 5x8h nego nesto manje ali kod njih je posao dok studiras podjednako vazan a se nauci odnos sa ljudima i funkcionisanje firmi. Ovde pocinju da rade sa 14 godina a sa 16 masovno :) imaju cak posebne poreske klauzule za njih...
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od srdjanyo »

Te 1988 i dve godine pre toga Sloba je bio samo direktor požarevačke filijale Beobanke,vozio Stojadina bele boje i redovno obilazio staro groblje u Požarevcu gde mu je ležala majka Stanislavka,koja se obesila iz nepoznatih razloga.
Inače,Mirina keva je direktno pogubljena od strane SS,odrukali je njeni drugovi jer se mnogo isticala u Partiji,a Slobina keva je bila zamalo narodni heroj,nosilac spomenice.
Znači,od malih nogu su zadojeni levičarskim idejama.
Sorry za off.

Послато са LG-D373
Odgovori