Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Ne brže od života!

Post od Grujic »

Tesko da se novine koriste za neko opste dobro
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Naravno. Mnogo se bolje prodaje vest "svekar sekirom ubio snaju" ili "pun autobus upao u reku", nego npr "mladi matematicari osvojili zlato na balkanskom prvenstvu". Neljudski, ali tako je kako je...

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
iggyboy
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
Garaža: 407 coupe 2.2 petrol

Post od iggyboy »

:plusone: :doubleup:
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Donekle se slažem sa tobom Tex, ali da mene pitaš, ja bi takve vesti stavljao na naslovne strane dnevnih novina i u udarne termine na TV-u. Možda bi se ljudi malo dozvali pameti, kad već policija ne radi svoj posao.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sumnjam, mislim da ovde ni to ne pomaze. Naime, takve stvari se po pravilu uvek desavaju drugima. Zato ti je u kolima visak opreme vazdusni jastuci, pojasevi i slicno sto samo povecava potrosnju, a nicemu ne sluzi.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

... i cuvena recenica "kako smo pre na Stojadinu", pa onda nabrajanje sta sve nisu imali, pa "su svi zivi i zdravi".
Naravno, oni koji nisu zivi ne mogu da pricaju o tome.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Uzas:

Dečak poginuo dok je prelazio ulicu na Zvezdari

Dečak D. M. (14), poginuo je oko 20.30 sati u ulici Jovanke Radaković na Zvezdari, kada je na njega naleteo vozač automobila marke "fiat panda".

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/345204 ... a-Zvezdari

http://www.kurir-info.rs/pregazen-decak ... nak-434710

Inace sam primetio da ove Pande svi voze ko muve bez glave, gas do daske uvek.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Na mestu gde je ograničenje 50 (brzina bicikla). Čitao sam komentare na B92 ispod vesti i zgrozio sam se. Izgleda da je neki izlapeli matorac jurio kao manijak i da je jedva izbegao linčovanje na licu mesta...

Možda kada bi linčovali na mrtvo takve likove ne bi bilo ovoliko nesreća, jer je naša policija (ne mogu da nađem reč koja nije vulgarna).
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Koliko god on uopste mogao da juri preko lezecih kriv je onaj ko iskoci na put van pesackog.
Zao mi je malog i njegovih roditelja, ali nema trika da je uopste pogledao stanje na putu pre nego sto je iskocio.

BTW, i na pesacki iskacu ljudi bez da uopste pogledaju levo-desno... :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Ima ocevidaca koji kazu da je decko prelazio na pesackom. Uostalom slika sve govori, pesacki je samo desetak metara iza automobila, sto navodi na cinjenicu da su izjave ocevidaca verovatno tacne.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

I dok si na pesackom obavezno moras da pratis saobracaj, a to 99% ljudi ne radi - misle da su bogovi cim stanu jednom nogom na "belu straftu" - ako su do tog trenutka nesto i razmisljali glavom u tom trenutku se glava iskljucuje...

p.s. Imam jako losa iskustva sa iskakanjem pesaka... Uvek dobro pazim i na srecu nikad nikog nisam pokupio, ali sam par puta bio u iskusenju da izadjem iz auta i da sastavim nekog sa asfaltom tako da ga posle lopatom skupljaju... :glavomuzid:

I jutros mi je klinac pretrcao na njegovo crveno, a moje zeleno na jednoj od prometnijih raskrsnica u NSu, pa sam i dalje pod utiskom... :bokser:
Poslednja izmena od Delija u 29 Sep 2012, 11:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Rasprava oko ovog bi bila ok da je u pitanju odrasla osoba. Ovako je pomalo mucno...

sent from my HTC Sensation
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Upravo dodah u prethodni post da mi je jutros klinac (od 15-ak godina) pretrcao na njegovo crveno, a moje zeleno na jednoj od prometnijih raskrsnica u NSu (Futoska - Cara Dusana), pa sam i dalje pod utiskom...

A neko ko ima 14 godina vise i nije klinac...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Nema teoretisanja. Kriv je vozac. Da li iskacu ili ne iskacu, pesak ima pravo da bude na pesackom. Uostalom, zato pesacki i sluzi. Prilagodjavanjem brzine u gradu - 50kmh je sasvim dovoljno da uocis da li ima nekog u blizini pesackog i usporis dodatno. Logicno je da ako je neko vrlo blizu pesackog postoji namera da ce stupiti na isti. Neprimecivanje toga od strane vozaca neki nazivaju iskakanjem pesaka. Iskakanje pesaka jedino moze da bude tacno ako je pesak prelazio dalje od pesackog (posto postoji i zona oko pesackog koja se smatra kao pesacki prelaz), van obelezenog mesta za prelaz, na crveno... onda je to neodgovorno apsolutno od strane pesaka.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

ZOBS, Član 97 (deo):

Na pešačkom prelazu, na kome saobraćaj nije regulisan svetlosnim saobraćajnim znacima ni znacima koje daje policijski službenik, pešak je dužan da se pre stupanja na pešački prelaz, prethodno uveri da može da pređe na bezbedan način, tako da stupanjem na kolovoz ne ugrožava bezbednost saobraćaja.
Odgovori