Koliko troši?
-
- Pridružio se: 30 Sep 2012, 15:22
- Garaža: Fabia 1.2 TSI, Florida 1.4 HDI, Tempo 1.1
Re: Koliko troši?
Najniža potrošnja koju sam postigao sa Fabijom 1.2 TSI (prema bordu) bila je 4,8 l/100 km na putu od Beograda do Ljiga. Ista je bila i u povratku 

ala mu je dugacka 6. brzina... mada iskreno, mislim da je, ako dobro vidim, tih 5,7l trenutne potrosnje nerealno za benzinca...
ista prica i sa ovim sto heroj napisa, o 3,5l u c klasi sa prosekom od preko 90kmh...
licno mislim da je tu igrao neki spoljasnji uticaj. kod ove slicice moze biti nizbrdica ili vetar, kao i kod te c klase, ako se radi o autoputu, a pretpostavljam da se radi. kazem zato sto sam juce isao za sm, duvao je jak istocnjak, i u jednom pravcu je fokus trosio 6,5l pri 120kmh, a u drugom preko 9l pri istoj brzini...
dakle, da sam otisao u zagreb juce, presao bih 400km sa potrosnjom od 6-7l i prosekom od preko 100kmh...al u povratku bi bila druga prica skroz...
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Nije 6. taj AT menjač ima 5 brzina.
Potrošnja je prosek od početka merenja a to je tih 50-ak km
Potrošnja je prosek od početka merenja a to je tih 50-ak km
Boringly average, but also perfect for school run mums
dobro, to je onda druga stvar i ne znaci mnogo bez prosecne brzine recimo... u svakom slucaju, ti 1.8vtec, pogotovo u sedanu su jako stedljivi kad se voze normalno...
Pazi,C klasa ima 6 brzina i na 100 km/h mu je najniza potrosnja...
Covek ocigledno vozi samo autoput,imas snimak dole,pogledaj...
Na 400km je 3.4l... Dobro,tu uticaja ima i kvalitet goriva,sa nasim bi to sigurno bilo 4l recimo...
Njemu je na 10.000km prosecna potrosnja 4.2l... Meni je recimo 9l...
Covek ocigledno vozi samo autoput,imas snimak dole,pogledaj...
Na 400km je 3.4l... Dobro,tu uticaja ima i kvalitet goriva,sa nasim bi to sigurno bilo 4l recimo...
Njemu je na 10.000km prosecna potrosnja 4.2l... Meni je recimo 9l...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Te cifre može da postigne samo ako krstari ispod 100km/h i baš pasivno vozi. Ja takvom vožnjom mogu da spustim ispod 5, ali ispod 4 nema šanse (jedino da ne prelazim 80), bez obzira što je 159 pristojno aerodinamičan auto. Moguće i da bord laže, jer na nekim kolima je baš jako optimističan.
Tapatalk HD
Tapatalk HD
Na C klasi,na zalost tacan u decilitar,ja merio...
Ima svega tu u igri... Ja mislim da najvise igra kvalitet goriva... Ni ja nikada kod mene nisam video ispod 4l potrosnju...
Mada je ovo noviji motor sa blueefficiency tehnologijom i novijim retrovizorima(koji naravno ne uticu na potrosnju)...
Sta znam,ja znam samo da to kod mene nije moguce,da li zbog goriva,automobila ili mene,ne znam...
Kapiram da tu igra ulogu i vlaga vetra,gustina istog,onda jacina duvanja... Kada se to sve sabere,moze tu da bude znacajna razlika,taman tih "nemogucih" 1l manje...
Ima svega tu u igri... Ja mislim da najvise igra kvalitet goriva... Ni ja nikada kod mene nisam video ispod 4l potrosnju...
Mada je ovo noviji motor sa blueefficiency tehnologijom i novijim retrovizorima(koji naravno ne uticu na potrosnju)...
Sta znam,ja znam samo da to kod mene nije moguce,da li zbog goriva,automobila ili mene,ne znam...
Kapiram da tu igra ulogu i vlaga vetra,gustina istog,onda jacina duvanja... Kada se to sve sabere,moze tu da bude znacajna razlika,taman tih "nemogucih" 1l manje...
heroj, ne radi se tu o litri, nego o 25 posto razlike... kao na rs-u izmedju 12 i 9l potrosnje, znas koja je razlika...
koliko tebi uopste trosi auto pri konstantnih 80kmh? koja god da je cifra, to je apsolutni teorijski minimum koji taj auto moze da postigne, a u praksi je uvek veci bar za 10-20 posto...
jutros sam uzeo da gnjavim fokusa, uspeo sam da malim delom kroz grad bez guzve i vecin delom na magistrali u okviru ogranicenja izvucem oko 6,5l plina. mislim da tesko moze manje, mozda jos pola litre ali na letnjim gumama i po suvom i toplijem vremenu...
koliko tebi uopste trosi auto pri konstantnih 80kmh? koja god da je cifra, to je apsolutni teorijski minimum koji taj auto moze da postigne, a u praksi je uvek veci bar za 10-20 posto...
jutros sam uzeo da gnjavim fokusa, uspeo sam da malim delom kroz grad bez guzve i vecin delom na magistrali u okviru ogranicenja izvucem oko 6,5l plina. mislim da tesko moze manje, mozda jos pola litre ali na letnjim gumama i po suvom i toplijem vremenu...
Sad samo imali neko cudo u NS i Mercedes je na relaciji Aerodrom - NS - Aerodrom pravio prosek od 5.7 litara. Pritom, varirala je tezina, od praznog auta do punog, ali je brzina uvek bila ista 140 na tempomatu. To je prosek na 4 odlaska i povratka, znaci oko 700km.
Peugeot je sa potpuno istim uslovima, ali 200ccm i 40 konja manje napravio prosek 5.5l. Ovo su merenja po bordu, nemam mnogo zivaca da se zajebavam sa cepom, niti mi je bitno.
Viano 2.2 je napravio prosek 8.8, cak sa malo sporijom voznjom, ali vecim opterecenjem i posvadjan sa aerodinamikom
svima puni rezervoari i isto gorivo sipano.
Peugeot je sa potpuno istim uslovima, ali 200ccm i 40 konja manje napravio prosek 5.5l. Ovo su merenja po bordu, nemam mnogo zivaca da se zajebavam sa cepom, niti mi je bitno.
Viano 2.2 je napravio prosek 8.8, cak sa malo sporijom voznjom, ali vecim opterecenjem i posvadjan sa aerodinamikom

svima puni rezervoari i isto gorivo sipano.
Pa ja ne znam sta ti onda hoces da kazes,da je onaj dole lik isao nizbrdo 10.000km?dragan napisao:heroj, ne radi se tu o litri, nego o 25 posto razlike... kao na rs-u izmedju 12 i 9l potrosnje, znas koja je razlika...
Ja ti kazem,moj auto ja video svega par puta za 100.000km ispod 5l... Nemam zivaca,niti vidim poentu da teram auto da mi sto manje trosi

Mozda jednom cisto znatizelje radi isprobam,ali eto,ispod 4.5l ako ga vidim u bilo kom trenutku,sokiracu se,mada mislim da je bez nekog nagiba,to sa mojim kolima nemoguce...
Neki teoretski minimum mog automobila sa ovim starijim motorom mislim da je mozda 4.5l...
Pazi,moj auto najmanje trosi negde oko 1800 RPM-a,a to je negde oko 90-100 km/h... Na 80 svakako mislim da vise trosi...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Trebao bi da trosi manje na 80 jer je tu mnogo manji uticaj otpora vazduha nego pri 100.
TT post.
TT post.
@Uros

Xepoj87 napisao:Nemam zivaca,niti vidim poentu da teram auto da mi sto manje trosi

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
Krovni kofer,tempomat 120 km/h konstantno ali sa stajanjem na napaltnim rampama i kroz Bg,pokazao prosek 97 .1 km/h a potrosnja LPG nakon 266 km je 11 l/100 km

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Da se upišem i ja. .. Meni moja c klasa 220cdi na autoputu pri 120 km/h trosi ravno 5l. Mereno svim metodama.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
evo, da ti pomognem -Xepoj87 napisao: Pa ja ne znam sta ti onda hoces da kazes,da je onaj dole lik isao nizbrdo 10.000km?
ne znam kako mislis da ako ti nikad nisi video ispod 4,5l mislis da je normalno da nekom trosi skoro 30 posto manje i to u proseku...dragan napisao:kod ove slicice moze biti nizbrdica ili vetar, kao i kod te c klase, ako se radi o autoputu, a pretpostavljam da se radi. kazem zato sto sam juce isao za sm, duvao je jak istocnjak, i u jednom pravcu je fokus trosio 6,5l pri 120kmh, a u drugom preko 9l pri istoj brzini...
dakle, da sam otisao u zagreb juce, presao bih 400km sa potrosnjom od 6-7l i prosekom od preko 100kmh...al u povratku bi bila druga prica skroz...
ajde opet analogija - ja nikad na rs-u nisam video prosek potrosnju ispod 6,5l, ali mislim da nekome sigurno trosi 4,5l...kapiras o cemu pisem?