Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne? (lična iskustva)
Pa kako nisi primetio da ti je skroz izduvana u vožnji?
Meni se oseti i kada padne na 1bar.
Meni se oseti i kada padne na 1bar.
Zadnja se ne primeti dok ne krene da čuje, na žalost, a tada je dobra samo za reciklažu. Prednja krene da vuče čim izgubi pritisak, pa možda i ima neke nade.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Pa nije bila baš skroz izduvana. Vidi se na slici. Ali rešeno danas sve, samo rupica, bez oštećenja. Okrpljeno čas posla i teramo dalje.
Posetite www.garaza.rs !
Lepa vest. Džabe si digao frku, a ja još zabiberio bez blo kakve potrebe.
Ja sam upao u rupu (zadnjim desnim točkom, ne pitajte kako) pri 50-60km/h i ozbiljno udario točak, iskrivivši felnu pri tom. Napravio sam ogromnu grešku što odmah nisam stao, nego sam samo sasvim usporio da vidim da li je sve okej. Na prvi pogled je auto normalno funkcionisao, nije usporavao, niti vukao u stranu. Čak i kad sam potpuno samleo zid gume, u trenucima kada je počela da lupa i žvaće, ništa se apsolutno nije osetilo u vožnji.
Za nauk svima koji ovo pročitaju, da ne pogreše kao ja što sam uradio. 14 soma je škola koštala (ne računam 3 soma ispravljanje felne jer to svakom može da se desi, možda zadnji desni samo meni, ali u principu).
Možda je i guma sa ojačanim bokovima doprinela događaju, jer i sa tako samlevenim zidom, guma je sasvim fino držala auto na sebi i bez vazduha, kao da je run-flat. Videlo se da se vidno spustila, ali ne sasvim do felne.

Za nauk svima koji ovo pročitaju, da ne pogreše kao ja što sam uradio. 14 soma je škola koštala (ne računam 3 soma ispravljanje felne jer to svakom može da se desi, možda zadnji desni samo meni, ali u principu).
Možda je i guma sa ojačanim bokovima doprinela događaju, jer i sa tako samlevenim zidom, guma je sasvim fino držala auto na sebi i bez vazduha, kao da je run-flat. Videlo se da se vidno spustila, ali ne sasvim do felne.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja sam malo "digao frku" više šale radi obzirom da sam prethodno zezao Ogija.
Posetite www.garaza.rs !
jel zna neko nesto o gumi Continental TS850?
jel to neki novi model ili sta...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Vidi vraga. Ja mislio oni digli ruke od daljeg razvoja.
Winter1 XL je takođe izgleda nešto relativno novo, nisam ni znao da postoji da nisam dobio 2 nova komata uz Alfu kad sam je kupovao (DOT2011), pa sam uz veliku dilemu pazario još 2 za prošlu zimu. Inače, na Alfi super rade, iako možete misliti koliko me Alfisti zajebavaju zbog guma. Guma je potpuno nečujna, udobna, i nije mi pravila nikakve probleme. Takođe je preživela i sačuvala felnu posle žestokog udara u rupu. Od letnjeg Semperita su ostali samo dugmići u mnogo blažoj situaciji, a ni felni nije bilo svejedno (doduše /55 vs /45 profil).
Možda im i odgovara teži auto, ali ja kao veoma zahtevan vozač, ne mogu reč lošeg da kažem u vezi ove gume iako se većini usta pune pljuvačkom čim se spomene Tigar.
Winter1 XL je takođe izgleda nešto relativno novo, nisam ni znao da postoji da nisam dobio 2 nova komata uz Alfu kad sam je kupovao (DOT2011), pa sam uz veliku dilemu pazario još 2 za prošlu zimu. Inače, na Alfi super rade, iako možete misliti koliko me Alfisti zajebavaju zbog guma. Guma je potpuno nečujna, udobna, i nije mi pravila nikakve probleme. Takođe je preživela i sačuvala felnu posle žestokog udara u rupu. Od letnjeg Semperita su ostali samo dugmići u mnogo blažoj situaciji, a ni felni nije bilo svejedno (doduše /55 vs /45 profil).

Možda im i odgovara teži auto, ali ja kao veoma zahtevan vozač, ne mogu reč lošeg da kažem u vezi ove gume iako se većini usta pune pljuvačkom čim se spomene Tigar.
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Re: Zimske gume - da ili ne?
Novo ime, isto sranje

- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
- ivancho
- Kontakt:
Aha
, samo po novom "Mentor"

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Čije je to sada, Cooper Tire?
- ivancho
- Kontakt:
Jes, cudotvorni amerikanci.
Tačno, guma je vrhunska po mojim informacijamaADrei napisao:jel zna neko nesto o gumi Continental TS850?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Jel su jos ruke posle nosenja Trayala tj. Mentora kao da si nosio ugalj, ili su ipak poboljsali smesu.
Ja se nisam usudio da ih nabavaljam, za sad, pa me interesuje.
Ja se nisam usudio da ih nabavaljam, za sad, pa me interesuje.