Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Re: Ne brže od života!

Post od snork »

cozmo napisao: Dečak D. M. (14), poginuo je oko 20.30 sati u ulici Jovanke Radaković na Zvezdari, kada je na njega naleteo vozač automobila marke "fiat panda".
Koristim ovu vest kao primer, ali je isti način izveštavanja prisutan u svim vestima o saobraćajnim nesrećama: "naleteo vozač", "udario ga vozač", itd. Pa valjda pešaka udari vozilo, a ne vozač!? :twisted: Ovako se implicitno stvara utisak da je vozač sa namerom usmerio vozilo tako da pokosi pešaka. Takav način formulisanja teksta nije u redu, čak ni kada je vozač kriv... a ipak ga praktikuju svi naši mediji.
Ђенерал Јанковић
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Vecina tih "novinara", posebno onih koji pisu tekstove i vesti na sajtovima tipa b92 itd. su neobrazovane seljacije tako da je to sasvim normalno. Zapanjen sam kolicinom gresaka koje prave, onda ih ljudi u komentarima maksimalno isprozivaju... nepismeni su, ne znaju tematiku o kojoj pisu, strasno...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Kratko ću samo jer žurim, a vidim da je tema aktivna poslednjih dana. Sinoć oko ponoći sam krenuo iz Novog Sada za BG, starim putem. Prvo me iznenadila neverovatna gužva iz suprotnog smera, u Petrovaradinu, ali smo posle shvatili da su u Sremskim Karlovcima dani grožđa, pa se ljudi masovno vraćaju za NS ili idu dalje u provod. Elem, u Karlovcima sam video dve patrole, ne znam da li zaustavljaju, mene nisu. Međutim, pešaci idu kuda hoće i kako hoće, sve pored pandura, šetaju putem, prelaze na crveno, ma katastrofa. Posle u Pazovi slična situacija, neka baba šeta ulicom, u sred noći, a ovi iz suprotnog smera je obilaze i zauzmu pola moje trake. Tu sam umalo sleteo u kanal. U naseljima, ograničenje 50, ja vozim toliko, a ovi lokalci, bar duplo brže. Touraeg, ST tablice, jurcao je skroz do Batajnice, a povremeno ga stignem na nekom semaforu.
Sigurno ima još nekih primera, samo ne mogu sad da se setim, ali da sam malo popio i vozio brže, vrlo lako bi mogao završiti u crnoj hronici.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Kad si ti to isao? Ja sinoc oko pola 10 sam isao starim putem St. Pazova - Zemun Polje, zive duse nije bilo. Osim jednog sa motorom koji je jurcao kao lud.

A sto se tice Pazove, posto sam tamo veoma cesto, tamo prioritet imaju bicikli (ima ih na milione) i pesaci. U centru grada su dobro resili sad raskrsnicu i semafor glasno zvucnim signalom (snimljenim glasom) govori kad moze da se predje ulica, pored svetlosnog signala. Ako si primetio, ima dosta pesackih prelaza u sirem delu centra. Tamo je neko nepisano pravilo da pesak stane na pesacki (ili sa bajsom) i onda ide propustanje, nekome izgleda mozda to malo zastrasujuce (mislis da ce da predje ulicu, ali nece, takvo je ustaljeno pravilo tamo), ali naviknes se, a lokalci to znaju. Uostalom, kada ste culi da je tamo neki pesak poginuo (daleko bilo).
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

trojanac napisao: Posle u Pazovi slična situacija, neka baba šeta ulicom, u sred noći, a ovi iz suprotnog smera je obilaze i zauzmu pola moje trake. Tu sam umalo sleteo u kanal.
Jel baba bila na ulazu u Staru Pazovu,kad ides iz pravca Indjije? :)
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Sto? Nije valjda jos tamo :crnjak:

Sent from my SK17i using Xparent Blue Tapatalk 2
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Danas sam isao za Sabac, bio sudar u Hrtkovcima (valjda, nikad ne znam ta sela). Ugl, ceo magistralni put je bio zatvoren, morali smo kroz neke sokake i putice da se provlacimo. Ne znam sta se desilo.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

cozmo napisao:Kad si ti to isao? Ja sinoc oko pola 10 sam isao starim putem St. Pazova - Zemun Polje, zive duse nije bilo. Osim jednog sa motorom koji je jurcao kao lud.
trojanac napisao:Sinoć oko ponoći sam krenuo iz Novog Sada za BG, starim putem.
Zaboravio sam još jednu situaciju. Novi put od Banstola do Inđije, noć, nema gužve, retko ko vozi ispod 100, iako je ograničenje 60. Da se ne lažemo, držao sam i ja jači tempo, ali najjači je neki lik sa Astrom H. Bio je i jedan noviji Passat, koji se držao iza Astre pa sam ih obojicu pretekao. Posle Passat obiđe nas i ode, nisam se ni trudio da ga stignem. Astra me pratila svo vreme, a onda smo sustigli i Passata u Inđiji. Na izlasku iz Inđije, kad se prođe OMV ima onaj pravac, pa blaga krivina i ide nadvožnjak. Uglavnom, lik sa Astrom se dugo razmišljao da krene u preticanje. Na kraju se odluči i pretekne me, a ja vidim da se spušta auto sa nadvožnjaka, popustim gas i ostavim mu više nego dovoljno mesta da se ubaci. Ali se on zaleteo da pretekne i Passata. Ispred Passata je bio i neki kamiončić. Još ovaj lik sa Passatom daje levi migavac, ali mislim da je dao kao signal ovom u Astri da ne pretiče jer im je sad već vrlo blizu auto iz suprotnog smera. Na kraju je naravno Passat kočio, da bi ovaj sa Astrom uleteo ispred njega, a kočio je i ovaj iz suprotnog smera i pustio mu duga. Za dlaku se provukao. Sve sam pratio sa pristojne udaljenosti jer sam procenio da može biti gusto, pa sam ostavio dovoljno prostora da ukočim ako dođe do sudara.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ma to ovi bahati vozaci opela, mora vagen da se obidje :kezo:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Taj ce da napravi sranje, pre ili kasnije. Sto se mene tice, hladnokrvno cu reci da je bolje da se sto pre zalepi u neki kamion ili uleti u provaliju, nego da udari nekog Punta sa 4 clana porodice.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Jutros... BG...

Slika

Tojotu vozila žena sa dvoje male dece pozadi.... Svi učesnici su o.k...
Poslednja izmena od Saša u 02 Okt 2012, 11:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Auuu! Nadam se da su klinci bili u sedištima, propisno vezani. Ne ko moj kum, stavi klinca u dečije sedište, na sredinu zadnjeg sedišta i zaglavi između prednjih. Ko se okretao u Puntu na NAVAK-u ili na štandu SAT-a na Sajmu, zna da to uopšte nije ugodno iako te pojas zadrži.

Ako dobro vidim, to je ona jebena raskrnsica kod Belvila, levo je Delta City, a pravo Airport City. Ukoliko ne grešim, Toyota je išla iz smera AC i imala prvenstvo, a 407 je kriv. Tu je i Bax imao nezgodu, a dešava se vrlo često. Mene umalo jedan da ubije pre mesec-dva, pisao sam o tome.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Iako lici, mislim da nije ta raskrsnica... Ako mislis na Djrodja Stanojevica... Nema poslovnog centra u pozadini...

Iskreno, mislim da su svi ok jer su dva novija i vrlo sigurna auta... Da je samo jedan od njih bio neki stariji...

Juce u JA, neka od glavnih ulica, valjda Kneza Lazara. Vozim 40, svuda biciklisti, pesaci, kad jednog trenutka iz dvorista izlece lopta, a potom i klinac za njom. Ukopao sam kombi u mestu, presekao sam se. Izleteo napolje, je*ao mu sve po spisku, kad se pojavljuje cale i pocne da se dere na mene. Ja mu objasnim sta je bilo, i kaze on meni, pa ti pazi onda, nemoj da jurcas. :trljamoci: :trljamoci: :trljamoci:
Samo sam seo u auto i otisao, da sam ostao jos 5 sekundi ubio bih ga kljucem za tockove...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ne znam gde je to tačno, fotka je od jutros sa fejsa. Kaže čovek koji je slikao i bio očevidac da su svi o.k, ali da je Tojota letela kao na filmu tri metra uvis... :-|
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Bice ova Toyota dobar i povoljan polovnjak, kad ga doteraju ovi iz Sapca...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori