Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Dobro veče

Post od Floyd »

Nije uopste retka situacija da u spicu na zapadnoevropskim putevima predjem u desnu i obidjem povecu kolonu pa se kad naidje kamion na kvarnjaka uguram u levu, obidjem kamion i posle opet vozim desnom...ko englez jbt :kezo: Apsurdno je da leva bude preopterecena a desna poluprazna :kuku:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

methane.master napisao:Malopre elegantno idem sredinom parkinga i umalo da me zgazi teget PUG pogrebnjak sa RU u registraciji. Da ne znam da je prodat rekao bih da je u pitanju "očIglEdan atentat" što bi rekao Vuk Drašković. :kezo:

Sent using Tapatalk
Imam ljude svuda :cool!:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Cimaču, čovek me pozove u Kaldi i ja dođem njega nema, koji si ti indijanac dečko! :palica:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Imas obraza da se javis? Pa kako te nije sramota?

Ja sam tebe zvao u 9, pa si se ti odazvao u 10 do 10, a javio si se da stizes u 10:20. Gori si od najgore zene, ili ti je taj TSI sporiji od bicikla.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

methane.master napisao:Ma to je bivši NexTov PUG, na forumu poznat i kao Pogrebnjak ili Dugo konačište
Zaboravio si i Svemirska Sonda Vojadzer

A vi omladinci, Ivancho i ja bi trebali piti kafu sutra vece, pa ste pozvani da se pridruzite, da imamo i zenskog drustva malo
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Sa doticnim ne komuniciram. Ispalio me pred NG kad sam zvao da vidim sta ima, kako je...

Ukucajte na Guglu

BMW DRIVERS ARE i cekajte da gugl sam dopuni recenicu :kezo: :kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Floyd napisao:Nije uopste retka situacija da u spicu na zapadnoevropskim putevima predjem u desnu i obidjem povecu kolonu pa se kad naidje kamion na kvarnjaka uguram u levu, obidjem kamion i posle opet vozim desnom...ko englez jbt :kezo: Apsurdno je da leva bude preopterecena a desna poluprazna :kuku:

Nije to uopste apsurdno kad malo razmislis o tome.
U principu svi koji su u levoj bi da idu brze, ali ne mogu od onog ko je na celu kolone (tj svako zbog onog direktno ispred sebe) i u tom trenutku recimo obilazi kamion. Svako prati onog ispred sebe, da ide brze ne moze, jedino da preskoci one ispred. Sta je alternativa, da i pored toga sto bi da idu brze predju u desnu i pustaju sve redom da ih prolaze ili samo da drze levu i prate one ispred sebe. Zato desna logicno ostaje prazna i to nije nicija krivica vec logicna posledica voznje po pravilima koja je u ovom slucaju i najefikasnija kad bi je se svi pridrzavali.
E onda problem upravo nastaje kada neko skonta kako svi debili voze levom, leva zagusena a desna slobodna, onda se prebacis u desnu, krenes da obilazus sve redom i pri tom pravis jako ozbiljan prekrsaj i na kraju kada u desnoj nailazis na prepreku zbog koje se i stvorila kolona ubacujes se u levu i dodatno je gusis jer onaj iza tebe mora da koci kako bi uspostavio zeljeno rastojanje.
Dakle upravo to obilazenje kolone desnom trakom i jeste jedan od dva glavna razloga toga zasto je leva zagusena i ide sporije od desne.
Zato nema sile da nekog pustim da mi se iz desne ubaci ispred mene nakon sto me je obisao desnom stranom. A onima koji mi blicaju da se sklonim iz leve i nabijaju se kada pratim koloni bi lupao samare, povremeno ih strecnem time sto dodirnem kocnicu, a kad neko krene da obilazi sa desne dam desni migavac, i na to se strecaju debelo.
Floyd
Reactions:

Dobro veče

Post od Floyd »

Po cemu je prekrsaj voziti u desnoj traci po ogranicenju ako nemam nikog ispred?
To sto je gomila debila zauzela levu i vozi 80, nije moj problem :pardon:
Obilazak sa desne strane nije dozvoljen ali ja cesto "obidjem" i preko 20 vozila a naravno da nisam blesav da se guram sa nekim bahatim BMW driverom :mrgreen: vec se uvek u toj koloni nadje neko ko drzi tako lepo odstojanje da komotno moze i sleper da se prestroji bez zastoja ;)
Veruj mi da niko nikada nije kocio zbog mog prestrojavanja jer ja prvi napusavam takve koji svesno seku kolonu...
Jbg desi se ponekad i da se zahebem u proceni ali onda guslam u desnoj dok se ne napravi prostor za prestrojavanje.

To dodirivanje kocnice kad ti se neko lepi ti ne bih nikako savetovao jer moze da bude jako opasno po tebe...budala iza je budala i tu nema pomoci.
Ja se u takvim situacijama sklonim...
Poslednja izmena od Floyd u 05 Jan 2014, 01:12, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Meni se desilo vise puta da drzim desnu traku sa recimo 130 na tempomatu. Onda me u levoj pretekne neko ko ide 134-135 npr... i nakon sto se udalji jedva 10-tak metara pocne da usporava i krece se za dlaku sporije od mene, npr 125-126 pa krenem ja da ga stizem (naravno on je jos uvek u levoj, a ja u desnoj).
Sta je po vama ispravno da uradim u takvoj situaciji? I sta zakon uopste kaze o tome? (ili tvorcu zakona nije ni palo na pamet da ovakvi magarci postoje)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Floyd napisao:Po cemu je prekrsaj voziti u desnoj traci po ogranicenju ako nemam nikog ispred?
To sto je gomila debila zauzela levu i vozi 80, nije moj problem :pardon:
Obilazak sa desne strane nije dozvoljen ali ja cesto "obidjem" i preko 20 vozila a naravno da nisam blesav da se guram sa nekim bahatim BMW driverom :mrgreen: vec se uvek u toj koloni nadje neko ko drzi tako lepo odstojanje da komotno moze i sleper da se prestroji bez zastoja ;)
Veruj mi da niko nikada nije kocio zbog mog prestrojavanja jer ja prvi napusavam takve koji svesno seku kolonu...
Jbg desi se ponekad i da se zahebem u proceni ali onda guslam u desnoj dok se ne napravi prostor za prestrojavanje.

To dodirivanje kocnice kad ti se neko lepi ti ne bih nikako savetovao jer moze da bude jako opasno.
Ja se u takvim situacijama sklonim...

Prekrsaj je cim obilazis nekoga vozeci se u desnoj traci (osim u stani kreni situacijama). Zasto je tako i zasto tako i treba da bude sam objasnio u prethodnom postu.
Opet ponavljam uglavnom niko od tih sto vozi 80 levom nije debil i rado bi vozio 130 samo kad ne bi bilo nekoga ispred njega. To sto nije morao direktno zbog tebe da koci ne menja nista, ako je do tada drzao 100m od prethodnog, sada ce drzati 100m od tebe, tj kako kod okrenes ti si produzio levu kolonu za duzinu tvog auta plud (osetnije) duzinu koju ti drzis iza prethodnog auta.

@Tex, to sam se i ja par puta zapitao :)
Poslednja izmena od Laki021 u 05 Jan 2014, 01:18, izmenjeno 3 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ta situacija ni meni nikad nije bila jasna.
Iskreno, ja ne mogu to da prihvatim kao prekršaj. Znači ako neko vozi 80 levom, ja moram tik iza njega u desnoj max 80 da ne bi napravio prekršaj.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Teoretski bi verovatno trebalo da usporis, predjes u levu iza njega i onda ga preteknes kada se on pomeri u desnu.
(sto je u realnosti iz vise razloga neizvodljivo, npr zato sto se takav monkey boy verovatno i nece skloniti nego ce opet ubrzati na 135-140 ili kolikogod...)

HTC
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Prosto, treba i ti da se prebacis u levu ako planiras da ides brze od 80...

Tex, e zato me nervira kad ljudi ne koriste ili nemaju tempomat :)
Poslednja izmena od Laki021 u 05 Jan 2014, 01:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Sad ste ga zakomplikovali do kraja...
Ako vozim desnom i ne krsim ogranicenje, realno mi se jebe sta rade ljudi u levoj, mogu i da parkiraju sto se mene tice. Leva traka je za preticanje, bar na auto putu, a ako me neko pretice pa usporava krsi zakon kako god obrnes. Zabrana preticanja desnom se odnosi na ocite slucajeve - vozis levom iza nekoga, pa ga preteknes sa desne i vratis se u levu. Dok ne promenis traku dvaput, nije preticanje nego prestrojavanje
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nije prekrsaj jer ja nisam tebe obisao sa desne i vratio se u levu vec sam presao da vozim desnom koja je nije zakrcena...
Ili mozda mislis da desna ne sme da se koristi dok god je leva puna?
Ne razumem onaj deo sa davanjem zmigavca iz leve...niko u desnoj nije duzan da koci da bi tebe iz leve pustio da se prestrojis.
Naravno nista od ovog se ne bi desavalo kad bi neki vozaci shvatili da leva traka nije za krstarenje vec iskljucivo preticanje...istina je da po Evropi to mnogima ne ulazi u glavu.
Odgovori