Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
A Danica ga ubode u centar centra, svaki put. Njeni tekstovi su 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Opa, u međuvremenu je neko mućnuo glavom. 
Sent using Tapatalk

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Ništa.
Dotični Čeda je u kancelariji sa Olgicom Batić, ćerkom pokojnog Batića, predsednicom DHSS i narodnom poslanicom. DHSS je u koaliciji sa SNS, a Čeda je još i direktor DHSS-a.
Dovoljno ti je da shvatiš suštinu i odakle vetar duva.
Sve u svemu propala priča i neinteligentan pokušaj.
Dotični Čeda je u kancelariji sa Olgicom Batić, ćerkom pokojnog Batića, predsednicom DHSS i narodnom poslanicom. DHSS je u koaliciji sa SNS, a Čeda je još i direktor DHSS-a.
Dovoljno ti je da shvatiš suštinu i odakle vetar duva.
Sve u svemu propala priča i neinteligentan pokušaj.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Znam za to.
Ja bih ga izbacio trajno.
Ja bih ga izbacio trajno.
Šta da vam kažem, držite se. Ministar je ili glup ili tvrdoglav ili oba. Da li uopšte može da se izračuna šteta koju je prouzrokovao ignorisanjem? Vidim da su izvlačenje novca u privatne džepove od države preko notara već izračunali.
Tapatalk
Tapatalk
Izračunat je samo deo štete koju je pretrpela država. Neki sudovi su dostavili listinge prihoda od overa gde se lepo vidi jako veliki pad prihoda počev od 1. septembra, ali nisu svi, tako da se ne zna ukupna šreta po državu.
Druga stvar su zarade notara koje su astronomske. Nezvanično se znaju neke cifre, ali jošuvek nema zvanične potvrde. Traženi su podaci na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja, ali su oni odbili da dostave podatke. Žalili smo se Šabiću, ali je on tražio da se Skupština izjasni da li su notari javna služba ili ne.
Stvar je u tome da oni moraju biti javna služba jer vrše javna ovlašćenja koje im država daje i pod direktnom su kontrolom Ministarstva pravde, a ako jesu javna služba onda su i obavezni da daju informacije, tako da će i te cifre isplivati pre ili kasnije.
Druga stvar su zarade notara koje su astronomske. Nezvanično se znaju neke cifre, ali jošuvek nema zvanične potvrde. Traženi su podaci na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja, ali su oni odbili da dostave podatke. Žalili smo se Šabiću, ali je on tražio da se Skupština izjasni da li su notari javna služba ili ne.
Stvar je u tome da oni moraju biti javna služba jer vrše javna ovlašćenja koje im država daje i pod direktnom su kontrolom Ministarstva pravde, a ako jesu javna služba onda su i obavezni da daju informacije, tako da će i te cifre isplivati pre ili kasnije.
Bezobrazno i suprotno svakom tržišnom pravilu. Trebalo je izračunati neku dobru platu, podeliti na procenu broja predmeta mesečno i tako dobiti neku cifru overe koja je realna. Bolja opcija je da država uzima neku ogromnu taksu. Ovako da oni sebi u džepove trpaju ogromne pare bez ikakve odgovornosti, izuzev da je birokratija ispoštovana je suludo.
Tapatalk
Tapatalk
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Glup i tvrdoglav proizilaze jedno iz drugog, a ja bih dodao i treće, a to je da se on verovatno malo pita oko svega toga.
Edit:
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/512881 ... o-ministar

Edit:
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/512881 ... o-ministar

Širim haos!
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Stvarno su ga zasrali sa tim notarima u fulu. Neka oni postoje, ali samo da rade overu kao i u drugim zemljama, a dokument moze da pise i deda Laka. Jel je bilo nekih pomaka?Paja napisao:Izračunat je samo deo štete koju je pretrpela država. Neki sudovi su dostavili listinge prihoda od overa gde se lepo vidi jako veliki pad prihoda počev od 1. septembra, ali nisu svi, tako da se ne zna ukupna šreta po državu.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Nema ga Incognito da nam opet objasni koliko je sve to sa notarima u stvari dojajno, ko u Belorusiji i ostatku modernog sveta...
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Bojim se da će uskoro, ako nastave sa ovim podmetanjima i saopštenjima, kvazi udruženjima itd... dovesti do ili-ili situacije gde kompromis više neće biti moguć.
U prosveti su počeli da cimaju ljude zbog štrajka, traže da se svi poimenično izjasne da li su za štrajk i potpišu. Svi koji su na zameni i koji imaju deljen fond časova su u frci.
Poslato telepatski
U prosveti su počeli da cimaju ljude zbog štrajka, traže da se svi poimenično izjasne da li su za štrajk i potpišu. Svi koji su na zameni i koji imaju deljen fond časova su u frci.
Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- pavle
- Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
- Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp
Ne znam da li da se upustim u ovu diskusiju vezanu za Advokati vs Notari, da opet ne ispadnem ovak ili onakav:D Samo necu reci nacelno reci da smatram da je strajk advokata, i ako znam mnogo advokate i razumem da je advokatima, koji rade parnice pretezno, bas udareni po dzepu.. Ali notarstvo je moralo u jednom trenutku moralo da sazivi, Srbija se kroz svoju istoriju vec susretala sa Notarstvo, a i sve moderne zemlje imaju gore pomenutu, naravno nigde oni nemaju ista ovlascenja.... Najveci je problem je veliki medijski spin koji rade Blic, Alo i ostali... Isto mislim da je strajk prosvetara ne opravdan, mislim razumem ja da je smanjenje plata udar na kucni budzet, ali jednom je morao da se povuce rez, ne mozemo doveka da trosimo ono sto nemamo.... U drugu ruku mislim da su ovi strajkovi uglavno instrujisani, da bi se sto vise izazvala sto nestabilnije stanje u zemlji... ps Ljudi su kod nas za reforme dok se ne udari po njihovom dzepu, ali rez je morao jednom da se povuce, da ne bi dozivele bankrot...