Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Eno ti na snimku dole koliko coveku trosi na 100 km/h... Cenis da onda C 200 CDI moze jos manje od 3l da trosi na 80?
A ja cu u svakom slucaju isprobati,najkasnije za vikend kada budem na otvorenom,pa resetom borda i voznjom po 10-ak km na 80,90 i 100 km/h,tempomatom naravno,da bi bio siguran da je "noga" mirna.
A ti procitaj svoj poslednji post,pa reci da je znacilo isto sto i ovo sto si sada ftj-u rekao...
A ja cu u svakom slucaju isprobati,najkasnije za vikend kada budem na otvorenom,pa resetom borda i voznjom po 10-ak km na 80,90 i 100 km/h,tempomatom naravno,da bi bio siguran da je "noga" mirna.
A ti procitaj svoj poslednji post,pa reci da je znacilo isto sto i ovo sto si sada ftj-u rekao...
Poslednja izmena od Xepoj87 u 28 Feb 2013, 14:46, izmenjeno 2 puta ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
To sam i ja provalio na ovom dizelašu. Definitivno je ovo presudno...Xepoj87 napisao:,ali da bi savladao otpor na vecim brzinama,jednostavno nema snage na tim obrtajima bez turbine i samim tim trosi dosta da bi pokusao da odrzi brzinu... Kao sto ce uzbrdo trositi manje na nekim vecim obrtajima,nego na malim...
@geroj - ajde samo ti to probaj pa javi, da ne cenimo nista...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Gedza generalno 

Heroj na ruskom. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

@Ivan
Gledas trenutne podatke sa board-a ili...? Verzija od 140 ili 170 KS? Cipovan?
Tapatalk Post
Gledas trenutne podatke sa board-a ili...? Verzija od 140 ili 170 KS? Cipovan?
Tapatalk Post
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
170ks + TB koji pomera snagu unapred pa je moguce da zbog toga smanjuje potrosnju, bord laze oko 0.3l provereno vise puta cep-cep metodom.
U vezi turbine koja se spominjala, ona je uvek aktivna, ljudi vecinom karakterisu ukljucivanje turbine onaj momenat kada ona daje maksimalan boost, ona se uvek vrti, samo krilca koja se zakrecu odredjuju boost turbine.

U vezi turbine koja se spominjala, ona je uvek aktivna, ljudi vecinom karakterisu ukljucivanje turbine onaj momenat kada ona daje maksimalan boost, ona se uvek vrti, samo krilca koja se zakrecu odredjuju boost turbine.

evo ja se vratio sa skijanja 
beograd-kopaonik-beograd... u odlasku sam autoputem vozio 160km/h, posle preko aleksandrovca opet dosta preko ogranicenja (kroz naselja 70-80) van naselja koliko moze...
u povratku sam na autoputu vozio oko 180km/h (stigao sam za 2h 40min)
ukupna prosecna potrosnja 9.2l... ja sam zadovoljan
ono sto je zanimljivo na 120kmh trosi oko 6-6.5 a na 160kmh trosi 9-9.5

beograd-kopaonik-beograd... u odlasku sam autoputem vozio 160km/h, posle preko aleksandrovca opet dosta preko ogranicenja (kroz naselja 70-80) van naselja koliko moze...
u povratku sam na autoputu vozio oko 180km/h (stigao sam za 2h 40min)

ukupna prosecna potrosnja 9.2l... ja sam zadovoljan

Meni je fascinantno da ti na tim brzinama trosi manje od mog C 200 CDI-ja... Ili je ipak tu bilo dosta voznje kroz naselja na 70,80?
Meni sa tempomatom na 160 i 180 do Nisa bilo fazon 9.5l... Kada sam se vracaoo,nisam prelazio 160 i potrosnja je pala na nekih 9l proseka...
Meni sa tempomatom na 160 i 180 do Nisa bilo fazon 9.5l... Kada sam se vracaoo,nisam prelazio 160 i potrosnja je pala na nekih 9l proseka...
ne znam tacno ali ima sigurno 100-120km da nema autoput...
nemoguce da ti toliko trosi, meni je A3 2.0TDI sa 17" na 160kmh trosio oko 6.7-6.8l (sa 19" oko 1.5l vise)
nemoguce da ti toliko trosi, meni je A3 2.0TDI sa 17" na 160kmh trosio oko 6.7-6.8l (sa 19" oko 1.5l vise)
Fino je to napredovalo mada ti je mali uzorak za testiranje. Meni je na 160 oko 10.5 i to testirano na bar 30,000 km autoputa.
Za nijansu slabijim tempom je meni trebalo skoro pola sata duže pre 2 dana. :-D Doduše, prosečna potrošnja mi je bila drastično manja, ispod 6 po bordu (mislim 5.7).ADrei napisao:evo ja se vratio sa skijanja
u povratku sam na autoputu vozio oko 180km/h (stigao sam za 2h 40min)![]()
ukupna prosecna potrosnja 9.2l... ja sam zadovoljan![]()
Tapatalk HD
meni je dosta vremena oduzelo spustanje niz kop, neki autobus je napravio kolonu pa smo se skoro do brzeca vukli za njim...
jel ides preko aleksandrovca ili na drugu stranu?
jel ides preko aleksandrovca ili na drugu stranu?
U odlasku preko Aleksandrovca, u povratku preko Zlatarskog jezera, a oba puta su između Kruševca i Brusa. Nisam pametan šta je bolje, tj preko Aleksandrovca je definitivno mnogo manje vozila usput, ali velikim delom je put jako loš pa Alfa skače ko jarac što me smara. Mislim da je preko Aleksandrovca čak i malo kraće. Jednom-dvaput sam prošišao sve do Jošaničke Banje, i to je okej, ali ja više volim preko Brzeća.
Može i preko Kragujevca, pa Ibarskom, dobar je put, ali nema nikakvog smisla jer je oko sat vremena duže. Takođe je bilo puno odrona u Januaru.
Može i preko Kragujevca, pa Ibarskom, dobar je put, ali nema nikakvog smisla jer je oko sat vremena duže. Takođe je bilo puno odrona u Januaru.