Koliko troši?
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Koliko troši?
Valjda preko Ćelija (i KŠ-a)
Boringly average, but also perfect for school run mums
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Mozda covek voli da obidje i lepote Zlatara 
TT

TT

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
Nis-NS-Bg-NIS,ka NS pun auto plus k.kofer,brzina na autoputu tacno 120 km/h na tempomatu,nekih 20 km po NS a onda povrtak bez k.kofera sam u kolima,od pumpe Minut do Zemuna 150 km/h,jedino laganije preko Beske,potom voznja po NBG-u pa onda za Nis i autoputem konstantnih 122 km/h.
Evo na kraju racunice koju je izbacio BC:
predjeno 720 km,potroseno 62 l goriva,8.6 l/100 km,prosecna brzina 74.2 km/h a u stvarnosti Turcin je posrkao 72.55 l dragog nam autogasa zvanog TNG pa me je tih 720 km kostalo ukupno 5825 din plus putarine u oba prvaca koje su ukupno 2000 din.
Na karju racunica je ovakva
1 km puta kosta 8.1 din
prosecna potrosnja gasa je 10.076 l / 100 km.
Odstupanje u kolicini potrosenog benzina i gasa je u procentima oko 17 % dok je razlika u potrosnji ovih derivata oko 16.27 %.
Eto od mene toliko.
Evo na kraju racunice koju je izbacio BC:
predjeno 720 km,potroseno 62 l goriva,8.6 l/100 km,prosecna brzina 74.2 km/h a u stvarnosti Turcin je posrkao 72.55 l dragog nam autogasa zvanog TNG pa me je tih 720 km kostalo ukupno 5825 din plus putarine u oba prvaca koje su ukupno 2000 din.
Na karju racunica je ovakva
1 km puta kosta 8.1 din
prosecna potrosnja gasa je 10.076 l / 100 km.
Odstupanje u kolicini potrosenog benzina i gasa je u procentima oko 17 % dok je razlika u potrosnji ovih derivata oko 16.27 %.
Eto od mene toliko.

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
BG-KOP prosek 7.8 lit./100 km sa Altea-om XL 1.9 TDI.
Tempo jak, od Medaka do centra Kopa 2h35min. Na putu nigde nikoga (krenuli u 5.30). Auto put 150-170 km/h, van 100-120km/h gde moze. 4 konja i oprema u kolima.
Ocekujem da ce u povratku da bude i manja, sto zbog tempa, sto zbog silazenja...
Tapatalk Post
Tempo jak, od Medaka do centra Kopa 2h35min. Na putu nigde nikoga (krenuli u 5.30). Auto put 150-170 km/h, van 100-120km/h gde moze. 4 konja i oprema u kolima.
Ocekujem da ce u povratku da bude i manja, sto zbog tempa, sto zbog silazenja...
Tapatalk Post
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Valjevo-Macvanski Belotic-Uzvece-Sabac-Valjevo, 194 kilometra, Punto izvukao sjajan prosek od 4.4 litra/100km.
Sent from my ZTE Blade III using Tapatalk 2
Sent from my ZTE Blade III using Tapatalk 2
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Koliko troši?
Jutros natočio gas do vrha (po ceni od 72.90 din), resetovao bord... Večeras stigao kući, napravio 183 km po ravnoj Bačkoj, vrlo lagane i opuštene vožnje (80-90 km/h, 2000 do 2500 rpm, bliže 2000), obišli babe i dede, usput stigli čestitati i rođenje jedne devojčice... Potrošnja po bordu (benzina, naravno) 5.1 litar, prosečna brzina 53 km/h. Dodajte na to recimo još litar pa da to eto bude neka potrošnja gasa... Vrlo, vrlo ekonomično. 
p.s. Stvarno ću jednom iz čista mira i dosade natočiti rezervoar do vrha i voziti ovako lagano i bez naročitog cilja, sve dok ne potrošim ceo rezervoar, samo da vidim koliko zaista troši u takvim, idealnim uslovima...
Tapatalk

p.s. Stvarno ću jednom iz čista mira i dosade natočiti rezervoar do vrha i voziti ovako lagano i bez naročitog cilja, sve dok ne potrošim ceo rezervoar, samo da vidim koliko zaista troši u takvim, idealnim uslovima...

Tapatalk
Evo malo i moje gradske voznje
Naravno,van guzvi i veoma lagano i umereno 
C 200 CDI

C 200 CDI

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odlicna potrosnja! Samo sto bi sipao pun za tako neki test?
TT2
TT2
Trenutna potrosnja pri 122 km/h...

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Sjajna potrosnja! Koliko ti trosi na vecim brzinama?
Pre nedelju dana sam isao na produzeni vikend do Kopaonika, presao skoro 800 km, sa prosecnom potrosnjom od 7,4 l. Voznja uglavnom po ogranicenjima. Cetiri osobe i krcat gepek...
Pre nedelju dana sam isao na produzeni vikend do Kopaonika, presao skoro 800 km, sa prosecnom potrosnjom od 7,4 l. Voznja uglavnom po ogranicenjima. Cetiri osobe i krcat gepek...
Da li je moguće da neki auto troši 4l na 120km/h? Pretpostavljam da nije uvek tako, nego da su se kockice sklopile? Alfa nekad spusti ispod 5 na 120km/h, ali to je samo na momente. Sad smo sipali 5w-30 umesto 5w-40, pa bi trebalo proseci na putnike brzinama neznatno da padnu.
Tapatalk HD
Tapatalk HD
To je potrosnja na toj brzini koja je kao sto se vidi podesena na tempomatu, na ravnom putu.
Cim krene uspon, potrosnja naravno skace (u zavisnosti od uspona) a kada je nagib, potrosnja pada...sinoc sam isao sam na duzi put pa sam iz dosade bas pratio to.
I ovaj auto mi u proseku (mereno cep ili novcanik metodom) trosi manje od Alfe 147 jtdm 150 ks...zvuci cudno ali je istinito
Praticu i to kad budem u DE ili FR.
Cim krene uspon, potrosnja naravno skace (u zavisnosti od uspona) a kada je nagib, potrosnja pada...sinoc sam isao sam na duzi put pa sam iz dosade bas pratio to.
I ovaj auto mi u proseku (mereno cep ili novcanik metodom) trosi manje od Alfe 147 jtdm 150 ks...zvuci cudno ali je istinito

Trosi sigurno vise ali ne znam tacno jer ga ovde ne drzim dugo na vecim brzinama.DukeNS napisao:Koliko ti trosi na vecim brzinama?
Praticu i to kad budem u DE ili FR.
Super potrosnja,meni tu srce oko 5l
Inace,uradih i ja test za Dragana,koliko mi trosi pri 80,90,100,110 i 120...
Svakom brzinom vozeno 6-10km bez ikakvog kocenja i ubrzavanja,dakle tempomat i onda reset potrosnje.
80 km/h: 3.6l 1450 RPM
90 km/h: 4.0l
100 km/h: 4.4l
110 km/h: 4.8l
120 km/h: 5l
Mogu samo reci,svaka cast onda Mercedesu na novijem BlueEfficiency 200 CDI,jer liku na snimku trosi na 100 manje nego meni na 80...

Inace,uradih i ja test za Dragana,koliko mi trosi pri 80,90,100,110 i 120...
Svakom brzinom vozeno 6-10km bez ikakvog kocenja i ubrzavanja,dakle tempomat i onda reset potrosnje.
80 km/h: 3.6l 1450 RPM
90 km/h: 4.0l
100 km/h: 4.4l
110 km/h: 4.8l
120 km/h: 5l
Mogu samo reci,svaka cast onda Mercedesu na novijem BlueEfficiency 200 CDI,jer liku na snimku trosi na 100 manje nego meni na 80...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
odlicno sto si to uradio, sad bar o necem konkretnom mozemo pricati...
po meni, ocekivano mala i realna potrosnja, i nisam siguran koliko je moguce da njemu trosi na 100 manje nego tebi na 80, ali da ne spekulisem...
po meni, ocekivano mala i realna potrosnja, i nisam siguran koliko je moguce da njemu trosi na 100 manje nego tebi na 80, ali da ne spekulisem...