Crna Gora kolima
Re: Crna Gora kolima
Samo ostaje nedoumica ko je gori, policija Republike Srpske ili Federacije?
Lepo sam naveo, ako se nema spremo 10€, put se može dobro odužiti, odlaskom u obližnji grad, na šalter. Isto važi i za Milogoriju.
Lepo sam naveo, ako se nema spremo 10€, put se može dobro odužiti, odlaskom u obližnji grad, na šalter. Isto važi i za Milogoriju.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Koliko mržnje na ovako malom prostoru, prosto neverovatno 
Za šta vam uzimaju tih 10e kad niste u prekršaju, samo ga izmisle i vi morate da platite? Stvarno?

Za šta vam uzimaju tih 10e kad niste u prekršaju, samo ga izmisle i vi morate da platite? Stvarno?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Da li sam u prekršaju, to stvarno često ne znam. Jer saobraćajni znakovi su nekad u žbunju, nekada ih nema, nekada je preticanje zabranjeno "podrazumevano", itd.
Nema tu mržnje, bato 10 evrića, pa se češi. Iz Višegrada ne možeš proći bez putarine. Itd... Iz Sarajeva, prema Palama takođe.... Doboj. Preko Sutjeske vlada i presretač, civilna Golf 2. Koje sprave poseduje za praćenje, ne znam, ali posada zadovoljna sa desetkom, pri tome ti sve objasne gde dalje da se paziš, da ne naletiš na "minu".
Nema tu mržnje, bato 10 evrića, pa se češi. Iz Višegrada ne možeš proći bez putarine. Itd... Iz Sarajeva, prema Palama takođe.... Doboj. Preko Sutjeske vlada i presretač, civilna Golf 2. Koje sprave poseduje za praćenje, ne znam, ali posada zadovoljna sa desetkom, pri tome ti sve objasne gde dalje da se paziš, da ne naletiš na "minu".
Sve je to generalno identicno i u Srbiji i u Bosni i u CG.
Najmanje vozim kroz Bosnu ali kroz Srbiju i CG gde god da krenem uvek imam spremne sitne novcanice po 10e za policiju. Doduse sa dzemerima je bas mnogo lakse, presretaci se relativno lako izbegavaju, al ostaje problem puna linija, preticanje kolone....
Najmanje vozim kroz Bosnu ali kroz Srbiju i CG gde god da krenem uvek imam spremne sitne novcanice po 10e za policiju. Doduse sa dzemerima je bas mnogo lakse, presretaci se relativno lako izbegavaju, al ostaje problem puna linija, preticanje kolone....
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Kako li sam uspeo da prođem toliki broj puta bez te obavezne "putarine", a daleko da sam od vozača po ps-u, ko će ga znati... Štaviše, o tome prvi put čujem sada, a baš mnogo ljudi iz mog okruženja koristi te puteve. Neko ovde malo lagi i preterujeEra napisao:Da li sam u prekršaju, to stvarno često ne znam. Jer saobraćajni znakovi su nekad u žbunju, nekada ih nema, nekada je preticanje zabranjeno "podrazumevano", itd.

There are 10 kinds of people in the world:
A da za promenu pocne da se vozi normalnije, prema propisima. Eto resenja, trajnog...
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Ne divljam po putu,nisam sam,a i ne isplati mi se da dajem "sitne pare" na saobraćajce.
Znači,Srbijom-PP-BP-ŽB=more?
Tesla 6.1
Znači,Srbijom-PP-BP-ŽB=more?
Tesla 6.1
Na izlasku iz Žabljaka (ka granici) hoće da pecaju,ograničenje je 50 i lagano se prekorači jer je dobar put,pravac,tu i tamo koja vikendica.
Pre 2 god.sam fasovao radar,prošle kad sam se vraćao isto su ti bili.
Pre 2 god.sam fasovao radar,prošle kad sam se vraćao isto su ti bili.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
U Bosni sam bio jednom kao vozac, Visegrad-Rudo, i nisam ni video policiju. U CG sam bio vise puta i nikada me nisu zaustavili.Vladapetr napisao:Kako li sam uspeo da prođem toliki broj puta bez te obavezne "putarine"
Po Srbiji sam prevezao ko zna koliko km i ukupno sam tri puta zaustavljen, bez ikakve kazne ili drugog davanja.
Postoji fama (ne mislim na radar

Po CG se trudim da sam u okviru propisa, koliko je moguce. Par minuta gore-dole mi ne znaci mnogo.
Letos sam isao u CG preko Jabuke, vratio se kanjonom Morace. Sta znam, sve ima prednosti i mane. Preko Jabuke je najgori deo u serpentinama posle Djurdjevica Tare, ali posle se to izbrise, kada se iskoci na krstenu deonicu puta. A isao sam i dobrim automobilom, tako da se lakse podnese. Ja bih stvari postavio u odnosu na krajnju destinaciju, te tako odlucio kojim cu putem ici.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Bruka kako laze. Zena mi je iz RS, njeni zive tamo i cesto sam tamo i vozim i preko Visegrada a i preko Pala... I ne samo to nego su mi 3 puta u poslednjih par godina oprostili bez ijednog uzetog dinara ! Jednom izmedju tunela posle Visegrada, jednom posle Zvornika i jednom kod Foce.Vladapetr napisao:Kako li sam uspeo da prođem toliki broj puta bez te obavezne "putarine", a daleko da sam od vozača po ps-u, ko će ga znati... Štaviše, o tome prvi put čujem sada, a baš mnogo ljudi iz mog okruženja koristi te puteve. Neko ovde malo lagi i preterujeEra napisao:Da li sam u prekršaju, to stvarno često ne znam. Jer saobraćajni znakovi su nekad u žbunju, nekada ih nema, nekada je preticanje zabranjeno "podrazumevano", itd.
Jednom sam ih podmazao sa nekom sicom, smesno, tipa 5KM, ima tome 7-8 godina, kada su me uhvatili u prekoracenju u Sarajevu.
Ja nisam samo turista kao vi. Živim blizu granice, često sam u Višegradu, poslom itd. Odem do Sarajeva par puta godišnje. Takođe, prođem i kroz Zvornik, preko Tuzle, do Doboja. Samo da navedem, da su u samom Višegradu na raskrsnici pred mostom, ljudima uzimali pare zato što nemaju SRB oznaku. Ja sam jednom prošao samo sa opomenom jer sam se zainatio da ne dam pare. Ima od tada neka godina, ali to je praksa bar tada bila.
Do pre neku godinu, jednom mesečno sam išao u Crnu Goru, ali u zadwe vreme se retko ide. Ono gde se redovno davalo je ulaz i izlaz u Bijelo Polje, Ribarići (posebno one krivine posle ka MOjkovcu), u kanjonu Morače ima msto dole u platijama, gde je redovna kontrola radara, kao i preticanje u gorwem delu kanjona, do skretanja za Šavnik, na Žabljaku, po onim pravinama, posle Žabljaka, na kraju nove deonice, i ulaz i izlaz u Podgoricu, kao i oko Virpazara. Na samom primorju su zaista civilizovaniji.
Iskustva su različita. Samo, ružno je reći nekome da laže...
Do pre neku godinu, jednom mesečno sam išao u Crnu Goru, ali u zadwe vreme se retko ide. Ono gde se redovno davalo je ulaz i izlaz u Bijelo Polje, Ribarići (posebno one krivine posle ka MOjkovcu), u kanjonu Morače ima msto dole u platijama, gde je redovna kontrola radara, kao i preticanje u gorwem delu kanjona, do skretanja za Šavnik, na Žabljaku, po onim pravinama, posle Žabljaka, na kraju nove deonice, i ulaz i izlaz u Podgoricu, kao i oko Virpazara. Na samom primorju su zaista civilizovaniji.
Iskustva su različita. Samo, ružno je reći nekome da laže...
-
- Banned
U pravu si, izvinjavam se sto sam ti to rekao. Iskustva su razlicita samo mi se cinilo da tvoja nisu zasnovana na licnim .
A kako znaš?? Bio si kod mene u glavi??
Zadnji puta sam dao na izlasku iz Sarajeva, posle tunela, ka Palama, u februaru. Kao radar. Ja idem uzbrdo sa kilavim puntom, a drugi me pretiču srednjom trakom i ja platim. Dal je bila Federacija ili RS, to neznam, jer je i granica tu negde.
Zadnji puta sam dao na izlasku iz Sarajeva, posle tunela, ka Palama, u februaru. Kao radar. Ja idem uzbrdo sa kilavim puntom, a drugi me pretiču srednjom trakom i ja platim. Dal je bila Federacija ili RS, to neznam, jer je i granica tu negde.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ja više ne dam nikom ništa. Neka pišu prijavu ako sam zaista napravio prekršaj i platiću. No najčešće samo blefiraju i čekaju da izvadiš novac (ovo se ne odnosi na bosanske ili crnogorske policajce već uopšteno). Ako su vas snimili radarom - moraju da ima snimak, inače ništa od toga.
-
- Banned
Upravo tako. To samo Eru izgleda kaznjavaju bez ikakvog dokaza.