Vinjete za 2018 imaju istu cenu ko do sad. Znači 15/30 i 110(220 ) evriča
Kabe napisao:Ja bih za pocetak da bude pravedno. Od NS do Vrcina za isti novac predjes 120 Km. Ako vec govorimo o "zatvorenom sistemu". A nakon toga bih da bude u skladu sa plateznom moci ljudi u ovoj zemlji, kao i u skladu sa plateznom moci stranaca koji prolaze tu i pune nas budzet. Da se uvedu olaksice za nas koji tu prolazimo non stop i placamo porez. Koristimo te puteve da bismo digli i odrzali zemlju i privredu na nogama. Ne idemo na more.
E kada sve to lepo bude ispostovano, onda nece biti saobracajnih nesreca na lokalnim putevima zbog lose signalizacije i horor stanja u kome se nalaze, nece biti amortizacije lokalnih puteva od strane teskih kamiona i kamiona sa prikolicom, nece biti uzurpiranja ljudi po malim mestima usled prolaska enormne kolicine vozila i kamiona, nece biti lomljenja vozila na istim tim dotrajalim putevima i smanjenja njihovog radnog veka, pouzdanosti i bezbednosti, nece biti vanrednih izdataka za popravku vozila koja se demoliraju udarnim rupama i ostalim nedacama.
Ako treba nesto jos da ti obrazlozim, tu sam.
Od kad to? Ja nisam nikad kupovao vinjetu za lokalne puteve? Doduše ima jedno 2-3 godina od kad sam se poslednji put vozio po H lokalnim putevima.LukaMaletin napisao: 30 Dec 2017, 03:41 Treba Vinjeta za magistralne puteve u Mađarskoj ,ovde u regiji blizu naše granice. Od Segedina na istok, ako se ne varam.
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
Od kada se placa od NS do Vrcina tih 120km, ne znam da je tu uveden zatvoreni sistem?Kabe napisao: 28 Dec 2017, 11:41 Ja bih za pocetak da bude pravedno. Od NS do Vrcina za isti novac predjes 120 Km. Ako vec govorimo o "zatvorenom sistemu".
Jeste, problem je. I to pederski problem. Ne treba da bude dzabe za mene, vec normalna cena za sve gradjane zemlje u relnom odnosu kilometara makar, kad vec ne postoji normalan sistem. Zasto, obrazlozio sam veoma lepo...Laki021 napisao: 29 Dec 2017, 17:59Kabe napisao:Ja bih za pocetak da bude pravedno. Od NS do Vrcina za isti novac predjes 120 Km. Ako vec govorimo o "zatvorenom sistemu". A nakon toga bih da bude u skladu sa plateznom moci ljudi u ovoj zemlji, kao i u skladu sa plateznom moci stranaca koji prolaze tu i pune nas budzet. Da se uvedu olaksice za nas koji tu prolazimo non stop i placamo porez. Koristimo te puteve da bismo digli i odrzali zemlju i privredu na nogama. Ne idemo na more.
E kada sve to lepo bude ispostovano, onda nece biti saobracajnih nesreca na lokalnim putevima zbog lose signalizacije i horor stanja u kome se nalaze, nece biti amortizacije lokalnih puteva od strane teskih kamiona i kamiona sa prikolicom, nece biti uzurpiranja ljudi po malim mestima usled prolaska enormne kolicine vozila i kamiona, nece biti lomljenja vozila na istim tim dotrajalim putevima i smanjenja njihovog radnog veka, pouzdanosti i bezbednosti, nece biti vanrednih izdataka za popravku vozila koja se demoliraju udarnim rupama i ostalim nedacama.
Znaci dzabe za tebe da bude...
Za 60km voznje potrosi se minimalno oko 1000din na gorivo, amortizaciju i odrzavanje, ali je sad najveci problem 200din putarine...
Upravo o toj nepravednosti i govorim i zato je zatvoren sistem stavljen pod navodnicima.ljubitelj napisao:Od kada se placa od NS do Vrcina tih 120km, ne znam da je tu uveden zatvoreni sistem?Kabe napisao: 28 Dec 2017, 11:41 Ja bih za pocetak da bude pravedno. Od NS do Vrcina za isti novac predjes 120 Km. Ako vec govorimo o "zatvorenom sistemu".
Do sada kada god sam isao od NS tu relaciju bilo je placanje samo do S.Pazove odnosno do Simanovaca. Unutar Beograda do sada je bilo besplatno ma koliko km da si presao.