Dunlop Sport Maxx Race 2

Odgovori
Korisnikov avatar
ivancho
Postovi: 2994
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Rešo Skenjik 2 - 1.9 dci
Lokacija: Vracar-Zemun
Kontakt:

Dunlop Sport Maxx Race 2

Post od ivancho » 06 Mar 2018, 15:45

Slika

Dunlop je jedna od vodećih svetskih marki pneumatika visokih i vrhunskih performansi, sa ubedljivim rekordom uspeha u auto – moto sportu. Dunlopova bogata iskustva na takmičarskom području dovela su do inovativnih tehnologija za izradu pneumatika za svakodnevnu vožnju autom. U stalnim nastojanjima da vozačima što više poveća užitak u vožnji, Dunlop svim vrstama vozača nudi izdržljive pneumatike dobrih performansi, izrađene po najsavremenijim tehnologijama....

Porsche za svoj 911 GT3 odobrio pneumatik Dunlop Sport Maxx Race 2

[*]Nova generacija Dunlopovih pneumatika Sport Maxx Race,namenski razvijena za novi Porsche 911 GT3

[*]Sport Maxx Race 2 tom vrhunskom vozilu za put i trkačku stazu nudi odlične vozne karakteristike na suvoj podlozi

Slika

Ženeva, 7. mart 2017. – Na međunarodnom salonu automobila u Ženevi Dunlop je danas predstavio novi Sport Maxx Race 2, naslednika pneumatika Sport Maxx Race. Razvijen je u saradnji sa Porscheom da bi ispunio stroge zahteve za njihov novi 911 GT3. Prva generacija pneumatika Sport Maxx Race bila je montirana na njihov prethodni model GT3, tako da Dunlop sada nadgrađuje svoju ponudu specijalnih pneumatika za vozila Porsche. “Radujemo se što smo imali priliku da sarađujemo sa ekipom koja stoji iza Porschea 911 GT3,” kaže Martijn De Jonge, direktor robnih marki putničkih pneumatika u regiji EMEA. “Imali smo priliku da razvijamo pneumatik koji omogućava autu da na putu iskoristi sav svoj potencijal.” Dunlop je svojim pneumaticima za prvu opremu originalnog 911 GT3, Caymana GT4 i 911 GT3 RS već sada rekorder staze zadnjih trka Porsche Motorsport. Kao izabrani partner pobednika na trkama svetskog prvenstva FIA u trkama izdržljivosti i evropske serije Le Mans u 2016. godini, Dunlop je odigrao ključnu ulogu jer je na izuzetno zahtevnim sportskim događajima, kao što su trke dvadeset i četiri sata u Le Mansu i Nürburgringu, omogućio čak nekoliko uzbudljivih predstava na stazi. Kad je Porsche izabrao Dunlop za razvoj pneumatika koji će besprekorno odgovarati njihovom najnovijem 911 GT3, postavio je dva zahteva: pneumatik mora imati odlične vozne karakteristike na suvoj podlozi i omogućiti najkraće vreme po krugu. “Dunlop je razvio pneumatik čije odlične karakteristike u potpunosti ispunjavaju naše zahteve. Sport Maxx Race 2 nudi sve potrebne performanse za suvu podlogu, uključujući prianjanje i preciznost pri upravljanju,” objašnjava Jan Frank iz Porschea.

Slika

Slika

Odlično vreme po krugu Dunlop je poznat po svojim iskustvima sa GT3 i trkama izdržljivosti jer je na trkama Nürburgring 24h i Le Mans 24h osvojio najviše pobeda od svih proizvođača pneumatika. Njegova iskustva su, znači, bila dobra garancija da može ponuditi sve potrebne performanse.

Da bi se postiglo kratko vreme po krugu ključni faktori su prianjanje i precizno upravljanje. Dunlop je usavršio oblik gazećeg sloja i na taj način obezbedio uravnotežen pritisak na površini naleganja, što vozaču obezbeđuje bolji odziv u krivini i preciznije upravljanje. Nadahnuće su bile strukture ojačanja kakve mogu da se nađu u prirodi, zato SportMaxx Race 2 ima kanale povezane mostićima koji povećavaju krutost pneumatika. Takva struktura zvana “LightWeight Reinforcement Structure Design” omogućava inženjerima da upotrebe manje količine gume da bi pneumatik bio što lakši, i istovremeno čvršći. Izuzetne performanse na suvoj podlozi Nedavno razvijen Sport Maxx Race 2 je izrađen od jedinstvene smeše na bazi trkačkih pneumatika, što je ključni element za još bolje performanse u sportskoj vožnji. Smeša za trke se, naime, zagreva brže od obične smeše. To povećava trenje između pneumatika i puta, a posledica je izvrsno prianjanje i trajno dobre performanse pri vožnji automobila visokih performansi. Posle intenzivnog testiranja na nemačkoj stazi Nordschleife i Porscheovoj stazi za testiranje Nardò, Porsche je odobrio Sport Maxx Race 2 za prvu opremu svojeg 911 GT3, automobila za vožnju po putu i trkačkoj stazi namenjenog ljubiteljima sportske vožnje.

Ceo članak http://www.uno.rs/sport-maxx-race-2/

Odgovori