Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€
Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€
Zdravo svima,
Planiram da kupim auto i izbor mi se suzio bas na Golfa VII 1.2 TSI 86 ks. Probao sam auto, svideo mi se, ali:
1. Muci me pouzdanost. Video sam na polovnim automobilima nekoliko oglasa sa ispod 100 000 2012-2013 godiste. Da li ima neko nekih iskustava sa kupovinom ovog auta, tj. pouzdanoscu (reklamacijama) nakon kupovine?
2. Da li ima neko neka iskustva sa ovim motorom? Meni je sve uglavnom ok, sto sam mogao da vidim tokom probe, ali sam primetio recimo, ako vozim 10 na sat, drugom (iza nekog, ako neko uspori ispred mene) i pokusam da ubrzam, kad pritisnem gas, motor je dosta mrtav do 1500 obrtaja. Nisam siguran kako da prevazidjem taj problem, ako je uopste problem.
Da li ima neko neki drugi predlog za auto do 16 000, a da je pouzdaniji i bolje motorizovan?
Hvala unapred!
Planiram da kupim auto i izbor mi se suzio bas na Golfa VII 1.2 TSI 86 ks. Probao sam auto, svideo mi se, ali:
1. Muci me pouzdanost. Video sam na polovnim automobilima nekoliko oglasa sa ispod 100 000 2012-2013 godiste. Da li ima neko nekih iskustava sa kupovinom ovog auta, tj. pouzdanoscu (reklamacijama) nakon kupovine?
2. Da li ima neko neka iskustva sa ovim motorom? Meni je sve uglavnom ok, sto sam mogao da vidim tokom probe, ali sam primetio recimo, ako vozim 10 na sat, drugom (iza nekog, ako neko uspori ispred mene) i pokusam da ubrzam, kad pritisnem gas, motor je dosta mrtav do 1500 obrtaja. Nisam siguran kako da prevazidjem taj problem, ako je uopste problem.
Da li ima neko neki drugi predlog za auto do 16 000, a da je pouzdaniji i bolje motorizovan?
Hvala unapred!
Re: Golf VII 1.2 TSI 86
Dosta vozim ovaj auto, sto se mene tice neces pogresiti. Na 10 kmh slobodno mozes auto da vratis u 1. stepen. Tako ces problem prevazici. 
Ja jos nisam cuo za ozbiljniji problem na 1.2 TSI-u. Prve serije su imale problem sa istezanjem lanca, ovi noviji sa kaisem mislim da nemaju izrazen problem.
Tapatalk Post

Ja jos nisam cuo za ozbiljniji problem na 1.2 TSI-u. Prve serije su imale problem sa istezanjem lanca, ovi noviji sa kaisem mislim da nemaju izrazen problem.
Tapatalk Post
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Drug već nekoliko godina ima taj Golf 7 TSI. Prešao je oko 50000. Nikakav problem. Odlična kupovina za 15k koliko je bio.
Sent from mTalk
Sent from mTalk
Širim haos!
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Posto si odustao od Astre j 1.4t, mozes pogledati novu Astru K. Za te pare mozes dobiti bolji primerak od doticnog golfa.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Skoro sam na putu sreo jednog TSI-a, pretekao me prilično lako. Inače vozim MK6 1.6TDI. Onako malo me zaintrigira i krenem da ga pratim zustrijom voznjom jer je i on tako vozio. Teren je bio uglavnom planinski, dosta krivina ali sa mogucnoscu preticanja na nekim deonicama. Mogu da ti kažem da sam se iznenadio kako auto ide. Pratio sam ga dugo sto je i on primetio pa je mozda i malo vise forsira. Jedino gde sam primetio da mu fali snage je pri izlasku iz krivine na usponima. Na kraju ga nisam pretekao jer nije bilo bezbedno. Da li je bio taj od 86hp ili od 110hp ne znam. Svakako dobar auto ;-)
Sent from my LG-D802
Sent from my LG-D802
Možda nije bio 1.2 
t

t
Pre svega, hvala svima na odgovorima.
Sto se Astre J Sedan tice, ona me je prvo interesovala, ali model iz 2009-te, plus sto kad joj dodam opremu kao na golfu, ona kosta isto. Medjutim, najveci problem je taj sto nisam nasao nikog ko je kupio novu Astru J, kako bi mi rekao da li je auto prelezao decije bolesti ili ima 100 reklamacija.
Takodje, nisam nasao nikog ni za Astru K, koja je sasvim ok, sa dobrim motorom, ali je novi model i ne mogu da nadjem nikog da mi kaze, kupio sam, presao 20k i auto radi kako treba (ne samo motor, vec i ostali delovi auta, enterijer, potrosaci itd...).
Za Golfa 1.2 tsi sam nasao 3-4 coveka sa po 50 000 i bez problema, medjutim par puta sam naisao na price da se i dalje turbine dosta kvare.
Bukvalno se raspadam sto se odluke tice. Golf mi se vise svidja, a Astra K ima jaci motor, tako da su jednaki u mom razmisljanju. Onda bih uzeo onaj koji je pouzdaniji, dakle bez decijih bolesti.
Sto se Astre J Sedan tice, ona me je prvo interesovala, ali model iz 2009-te, plus sto kad joj dodam opremu kao na golfu, ona kosta isto. Medjutim, najveci problem je taj sto nisam nasao nikog ko je kupio novu Astru J, kako bi mi rekao da li je auto prelezao decije bolesti ili ima 100 reklamacija.
Takodje, nisam nasao nikog ni za Astru K, koja je sasvim ok, sa dobrim motorom, ali je novi model i ne mogu da nadjem nikog da mi kaze, kupio sam, presao 20k i auto radi kako treba (ne samo motor, vec i ostali delovi auta, enterijer, potrosaci itd...).
Za Golfa 1.2 tsi sam nasao 3-4 coveka sa po 50 000 i bez problema, medjutim par puta sam naisao na price da se i dalje turbine dosta kvare.
Bukvalno se raspadam sto se odluke tice. Golf mi se vise svidja, a Astra K ima jaci motor, tako da su jednaki u mom razmisljanju. Onda bih uzeo onaj koji je pouzdaniji, dakle bez decijih bolesti.
Imao je jednu izduvnu granu na auspuhu, gume 15-ce, vidi se klotara :-O
Sent from my LG-D802
Sent from my LG-D802
- Day Walker
Neces naci model koji nema neku deciju bolest.
Probaj modele koji te interesuju pa se odluci.
Imas garanciju od 4 god koji god da kupis. Kasnije ako nesto rikne nije kraj sveta, tad ce vec biti i zamenskih delova.
Probaj modele koji te interesuju pa se odluci.
Imas garanciju od 4 god koji god da kupis. Kasnije ako nesto rikne nije kraj sveta, tad ce vec biti i zamenskih delova.
Brzine idu u H-a !!!

Jasno mi je sta zelis da kazes. Medjutim, Opel servis u koji imam neko poverenje je AC Brajic u BG-u. Komnenovic sam zvao 4 puta, nisu mi poslali ponudu, a u Cacku su delimicno ok, mada su me ubedjviali da se DPF cisti za 2 minuta voznje u drugoj, 70 na sat, kao i da ne mogu da testiram vozilo duze od pola sata jer imaju zakazanu test voznju posle mog termina, a niko nije uzeo auto.
Nisu bili ubedljivi. Jasno mi je da nema auta bez decijih bolesti, ali Golf bi do sada trebao da je prevazisao probleme, obzirom da se pravi od 2012-te. Sad, za Astru K, ne znam...
Nisu bili ubedljivi. Jasno mi je da nema auta bez decijih bolesti, ali Golf bi do sada trebao da je prevazisao probleme, obzirom da se pravi od 2012-te. Sad, za Astru K, ne znam...
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Nisam cuo da se nekome pokvarila turbina na 1.2, u smislu da mora da se menja ili da ne obavlja funkciju, uglavnom su menjali neke podloske i ucitavali novi softver i to je bilo za prve serije tog motora.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Kolega je menjao turbinu na novom A3 1.4 TFSI koji nije presao ni 10k km, tako da uvek postoji verovatnoca da se desi neki problem.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Day Walker
Ako ti treba preporuka za Opel servis idi u Autopromet (ubedljivo najbolji ovl. servis). Mogu te i povezati sa prodavcem.Miljankg napisao:Jasno mi je sta zelis da kazes. Medjutim, Opel servis u koji imam neko poverenje je AC Brajic u BG-u. Komnenovic sam zvao 4 puta, nisu mi poslali ponudu, a u Cacku su delimicno ok, mada su me ubedjviali da se DPF cisti za 2 minuta voznje u drugoj, 70 na sat, kao i da ne mogu da testiram vozilo duze od pola sata jer imaju zakazanu test voznju posle mog termina, a niko nije uzeo auto.
Brzine idu u H-a !!!

Slabo si čuo, sam znam 2 čoveka kojima su je menjali, ustvari jednom su menjali turbinu ( octavia 20000km) , drugom su menjai ceo motor ( 38kkm, seat leon), onda sam i ja sa polotom, kome su menjali svega i svacega ( Turbinu doduse nisu), i jos mali milijon slucajeva kojima su menjali svega i svacega. Istini na volju , to su sve primerci još sa lancem, ali ja jednostavno ne verujem 1.2 TSI i ne bih se ga usudio da ga kupim nikako. Tako da bi ja u ovom primeru birao astru, ma kakva bila, gore od golfa ne može po pitanju pouzdanosti, iako nijedan od tih motora nije OK ako si dosta na autoputu ili voliš da dinamičnije voziš, a ako imaš više manje prigradsku i gradsku vožnju sa manje autoputa onda su OK. ( barem od astreIvan napisao:Nisam cuo da se nekome pokvarila turbina na 1.2, u smislu da mora da se menja ili da ne obavlja funkciju, uglavnom su menjali neke podloske i ucitavali novi softver i to je bilo za prve serije tog motora.

Vozim mesec 2 meseca po gradu, pa napravim turu od 1 000 - 3 000 km. U ta 2 meseca po gradu, odvezem i jednu turu do 500km.
Dakle, mahom grad, povremeno bas dugacak put. Vozim do 150 na sat, kola stedim i ne forsiram, ali volim da auto povuce dobro kada pretice. Generalno pazim i cuvam kola.
Zbog pretezno gradske voznje, nisam hteo dizela, DPF -> ne zelim da idem na autoput da cistim i ne zelim da idem u servis na ciscenje iako me ubedjuju da je to ok, meni nije, jer mi i ne znaci mnogo razlika u potrosnji. Generalno predjem do 25 000 godisnje.
1.2 TSI je performansno zadovoljio moje potrebe (taman na granici) ali pouzdanost me bas brine. Znam za zamenu lanca kaisem, ali opet cujem svasta, te za turbinu te za ovo te za ono.
Astra K, svakako ok, samo da nadjem nekog da mi kaze jel ima nekih problema u startu. Ali kao da nije nijedna prodata
Dakle, mahom grad, povremeno bas dugacak put. Vozim do 150 na sat, kola stedim i ne forsiram, ali volim da auto povuce dobro kada pretice. Generalno pazim i cuvam kola.
Zbog pretezno gradske voznje, nisam hteo dizela, DPF -> ne zelim da idem na autoput da cistim i ne zelim da idem u servis na ciscenje iako me ubedjuju da je to ok, meni nije, jer mi i ne znaci mnogo razlika u potrosnji. Generalno predjem do 25 000 godisnje.
1.2 TSI je performansno zadovoljio moje potrebe (taman na granici) ali pouzdanost me bas brine. Znam za zamenu lanca kaisem, ali opet cujem svasta, te za turbinu te za ovo te za ono.
Astra K, svakako ok, samo da nadjem nekog da mi kaze jel ima nekih problema u startu. Ali kao da nije nijedna prodata