Kamera za kola
Re: Kamera za kola
Možda da izvučeš struju iz plafonskog svetla, verovatno neki električar može da odradi.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Onda izvedi nove kablove plus i minus, osigurač pa konvertor 12V na USB. Konvertor kupiš za 2A i ostaviš ga za telefon, drugi izvedeš za kameru.
Ja sam rastavio jedan od onih Haminih upaljač na USB adapter, lepo vezao na ulaz novu instalaciju , ispod nogu suvozača isekao lepo plastiku i upasovao USB port, maltene kao fabrički... dok mi jedan majmun nije to nogom otkinuo
Ja sam rastavio jedan od onih Haminih upaljač na USB adapter, lepo vezao na ulaz novu instalaciju , ispod nogu suvozača isekao lepo plastiku i upasovao USB port, maltene kao fabrički... dok mi jedan majmun nije to nogom otkinuo

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Imas par varijanti:
* Izvuci 12V sa nekog od osiguraca
* Izvuci o 12V sa zica od 12V uticnice (sto bih/ sam ja uradio), kamera je "mali" potrosac a uticnica ostaje slobodna
* ako ne bi radio ovo iznad, izvuci 12V sa neke druge uticnice ako je uopste imas a sto opet iziskuje razvlacenje kablova
* Izvuci 12V sa nekog od osiguraca
* Izvuci o 12V sa zica od 12V uticnice (sto bih/ sam ja uradio), kamera je "mali" potrosac a uticnica ostaje slobodna
* ako ne bi radio ovo iznad, izvuci 12V sa neke druge uticnice ako je uopste imas a sto opet iziskuje razvlacenje kablova
Jel ti mene sada zezas?Vladapetr napisao:Xepoj87 napisao:Pa standardnu 12v iz upaljaca...
Dobijes obican auto punjac uz svaku kameru.
Ja sam moju doduse,povezao na gole zice na 12v socket u kaseti,ali od pozadi,tako da nemam nigde vidljiv kabal,osim 3cm kod kamere,a imam slobodan socket za punjac. Jos mi je kamera iza retrovizora i ne vidim je uopste.
Tako da se kamera kod mene u kolima ponasa kao da je nemaNismo se razumeli - znam da se može tako napajati, ali to mi nije trajno rešenje: em kablovi vise preko šoferke do upaljača, em sam zauzeo upaljač koji služi za punjenje nekih drugih potrošača. Interesovalo me kako da je priključim na stalan izvor struje, da se spolja ne vide žice i ostalo...maxer napisao:Ova moja "Mobius" kamera, se napaja putem USB kabla tj. vuče iz malog USB-adaptera koji se gurne u utičnicu od 12V (1A), a on na izlazu daje struju od 5V potrebnu kameri.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Napisao si da se inače napaja strujom iz utičnice ali da si ti tvoju spojio "povezivanjem golih žica na 12V". Ovo što ti kažeš da si uradio ne znam da li je opis radova ili si me opsovao, eto toliko se razumem u struje i voltaže
U svakom slučaju sam upravo poručio sa ebay-a G1W, kameru koju preporučuju na dashcamtalk:
http://dashcamtalk.com/dash-cam-comparison/
Očekujem je za neke 2-3 nedelje pa javljam utiske

U svakom slučaju sam upravo poručio sa ebay-a G1W, kameru koju preporučuju na dashcamtalk:

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
I ja sam poručio istu pre neki dan
Po onome što piše na netu nismo pogrešili, videćemo... Ja ću je isto vezati za instalaciju ispod instrument table, i kabl sprovesti ispod oplate A stuba i neba.

Po onome što piše na netu nismo pogrešili, videćemo... Ja ću je isto vezati za instalaciju ispod instrument table, i kabl sprovesti ispod oplate A stuba i neba.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Nista posebno,nalemis 2 zice na punjac kamere,rasklopis prostor oko dzeka za upaljac,da mozes da dodjes otpozadi,tu nalemis te 2 zice,sprovedes kabl kuda zelis(ako je kod pepeljare dzek,najbolje da ide ispod patosnica,pa kroz keder,do kamere),sve zavisi kakav ti je auto,kuda moze da se provuce kabl,i to ti je to.Vladapetr napisao:Napisao si da se inače napaja strujom iz utičnice ali da si ti tvoju spojio "povezivanjem golih žica na 12V". Ovo što ti kažeš da si uradio ne znam da li je opis radova ili si me opsovao, eto toliko se razumem u struje i voltaže![]()
Treba ti oko 2,3 sata,ako nista slicno nisi radio,a prosek je sat,sat i po vremena za nekoga ko se vec ne plasi da rasklapa auto i ko ima predstavu kuda da dodje do svega...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- Grujic
- Moderator
Ne mora da se lemi na punjač od kamere, ima da se kupi ženski deo, tj utičnica za upaljač sa već žicama koje zalemi, ušteka punjč u tom i oblepi izolirkom...
Metnem, nije mi bilo jasno, Urke mi je poslao taj link al ja baš i nisam prepoznao gde je ta tvoja tu, a mislim daim zavisi od serija koja će da stigne
Tako da sam rešio da dam 10$ više i da uzmem ovu, videćemo kakva će biti
Metnem, nije mi bilo jasno, Urke mi je poslao taj link al ja baš i nisam prepoznao gde je ta tvoja tu, a mislim daim zavisi od serija koja će da stigne

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Znači moja je kopija tvoje, a tvoja kopija neke druge kopije. China way. 

Širim haos!
- Grujic
- Moderator
Stigla

E sad, imao sam predosećaj, i ispade tako, stigla je ova boja iako sam poručio crnu -.-
Šta je tu je, jako je mala, što mi se sviđa, a po potrebi ću prelepiti folijom i u pm. Problem je što nemam karticu, nisam imao pare da poručim zajedno, tako da za sada ne mogu da je testiram kako treba. Imam malu karticu iz telefona, al mislim da nije class 10, što znači da će snimci trpeti.

E sad, imao sam predosećaj, i ispade tako, stigla je ova boja iako sam poručio crnu -.-
Šta je tu je, jako je mala, što mi se sviđa, a po potrebi ću prelepiti folijom i u pm. Problem je što nemam karticu, nisam imao pare da poručim zajedno, tako da za sada ne mogu da je testiram kako treba. Imam malu karticu iz telefona, al mislim da nije class 10, što znači da će snimci trpeti.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Kako se tu resava duzina snimanja i skladistenje, jer koliko znam relativno malo materijala stane na karticu. Automatski se prebrise ili stalno skida na neki stick, sto je po meni zesca zeza.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Grujic
- Moderator
Sve imaju cirkularno snimanje, znači sama presnimava najstariji. Sem toga, imaš opciju da zaključaš zanimljiv klip i zaštitiš ga od presnimavanja, tj izdvojiš u poseban folder. Ova kao ima i G senzor, koji u slučaju aktivacije (sudara daleko bilo) sama zaključava klip.
Obično ima i opcija da se podesi kako da pravi klipove, od koliko minuta 1/3/5/10, ne znam ova kakve konkretno minutaže ima.
Obično ima i opcija da se podesi kako da pravi klipove, od koliko minuta 1/3/5/10, ne znam ova kakve konkretno minutaže ima.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Koja je cifra ako nije tajna?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Grujic
- Moderator
Nije naravno.
Na ebay je plaćena 52$ (zavisno od prodavca upravo ovaj model ide 1-2$ gore/dole), a poštaru sam na račun carine, PDV-a, poštanske usluge, šta god, platio 613din, što je čak i manje od ono što sam sračunao da bi trebalo po ps-u.
edit: Sad gledam račun, osnovica za carinu je bla 2500din tj 30$
Na ebay je plaćena 52$ (zavisno od prodavca upravo ovaj model ide 1-2$ gore/dole), a poštaru sam na račun carine, PDV-a, poštanske usluge, šta god, platio 613din, što je čak i manje od ono što sam sračunao da bi trebalo po ps-u.
edit: Sad gledam račun, osnovica za carinu je bla 2500din tj 30$