Kamera za kola
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Kamera za kola
Ista ko moja, samo lepša 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Kvalitet snimka mi deluje ok, cak i nocu, samo da ima neko osvetljenje.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Već sam spomenuo da su kod moje kamere sa zadnjim firmware-om rešili problem treperenja, i sada to izgleda ovako:
(kliknite na slike da vidite stvarnu veličinu 1920x1080 pix.)
ako je opcija Wide Dynamic Range na OFF, slika je prirodnija tj. približnija ali i malo tamnija od onoga što vide ljudske oči:

ako je opcija Wide Dynamic Range na ON, kolorit je nerealan (zelenkast) ali se vidi mnogo više (uglavnom) od onoga što vide ljudske oči:

Takođe čekam da sa narednim firmware-ovima, reše problem White Ballans-a tj. ravnoteže boja (pravilan prikaz boja):
evo kako izgleda po kiši (malo je mutno jer kiša stalno pada a brisači rade), WB je 100% tačan tj. baš tako vide naše oči

ali evo kako izgleda po sunačanom vremenu, WB je pogrešan - prenaduvana je žuto-crvena grupa (otišla je u drečeće žutu ili narandžastu) i plava (prešla je u neonski svetlu plavu)
.
P.S.
Sva ova 4 snimka su načinjena u različito vreme ALI obratite pažnju da se je svaki put vozilo faktički nalazilo na istom mestu ... neverovatno da sam ubo svaki put istu putanju kretanja ... u milimetar
(kliknite na slike da vidite stvarnu veličinu 1920x1080 pix.)
ako je opcija Wide Dynamic Range na OFF, slika je prirodnija tj. približnija ali i malo tamnija od onoga što vide ljudske oči:

ako je opcija Wide Dynamic Range na ON, kolorit je nerealan (zelenkast) ali se vidi mnogo više (uglavnom) od onoga što vide ljudske oči:

Takođe čekam da sa narednim firmware-ovima, reše problem White Ballans-a tj. ravnoteže boja (pravilan prikaz boja):
evo kako izgleda po kiši (malo je mutno jer kiša stalno pada a brisači rade), WB je 100% tačan tj. baš tako vide naše oči

ali evo kako izgleda po sunačanom vremenu, WB je pogrešan - prenaduvana je žuto-crvena grupa (otišla je u drečeće žutu ili narandžastu) i plava (prešla je u neonski svetlu plavu)

P.S.
Sva ova 4 snimka su načinjena u različito vreme ALI obratite pažnju da se je svaki put vozilo faktički nalazilo na istom mestu ... neverovatno da sam ubo svaki put istu putanju kretanja ... u milimetar

Ja sam zaboravio da se pohvalim uspehom(licnim).
Isao sam zutom trakom,kratkim delom od 50m pre bele trake,(jer tu izlazim iz moje ulice,a niko nece da me pusti u levu),koja je zuta od 7-9,i od 14-18,a bilo je 7 i 15...
Dosao sam do policijskog vozila koje je bilo prvo na semaforu.
Posle toga,na uglu Cvijiceve i Bul. Despota Stefana me zaustavlja policajac koji je stajao peske na raskrsnici...
Dobro jutro,isprave molim.
Izvolite.
O cemu se radi,zasto sam zaustavljen,ako smem da znam?
Ivane, znate li vi da ste vozili zutom trakom?
Znam,samo deo od 50m,jer nisam mogao da se ukljucim u levu traku.
Nista,ja cu vama sada da pisem kaznu od 5.000 dinara,a vi sledeci put cekajte da vas neko pusti.
Dobro,meni ta kazna nije nikakav problem,ali bi mogla vama da bude.
Kako bi to mogla meni da bude?
Tako sto sam mojom kamerom snimio vas kako pustate kolege da voze zutom trakom,a mene zaustavljate,a imam i internet,kao i prijatelja u Kuriru...
Cekaj,ti si ovde kod nas na kruznom toku stalno parkiran?
Da,tu sam.
Ajde vozi Ivane,i pazi na sat,od 7-9 ti je zuta tu.
Isao sam zutom trakom,kratkim delom od 50m pre bele trake,(jer tu izlazim iz moje ulice,a niko nece da me pusti u levu),koja je zuta od 7-9,i od 14-18,a bilo je 7 i 15...
Dosao sam do policijskog vozila koje je bilo prvo na semaforu.
Posle toga,na uglu Cvijiceve i Bul. Despota Stefana me zaustavlja policajac koji je stajao peske na raskrsnici...
Dobro jutro,isprave molim.
Izvolite.
O cemu se radi,zasto sam zaustavljen,ako smem da znam?
Ivane, znate li vi da ste vozili zutom trakom?
Znam,samo deo od 50m,jer nisam mogao da se ukljucim u levu traku.
Nista,ja cu vama sada da pisem kaznu od 5.000 dinara,a vi sledeci put cekajte da vas neko pusti.
Dobro,meni ta kazna nije nikakav problem,ali bi mogla vama da bude.
Kako bi to mogla meni da bude?
Tako sto sam mojom kamerom snimio vas kako pustate kolege da voze zutom trakom,a mene zaustavljate,a imam i internet,kao i prijatelja u Kuriru...
Cekaj,ti si ovde kod nas na kruznom toku stalno parkiran?
Da,tu sam.
Ajde vozi Ivane,i pazi na sat,od 7-9 ti je zuta tu.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 18 Dec 2013, 20:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Iskusno navlacenje

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Au svaka cast. Upravo si isplatio kameru i sacuvao zivce.
Sent from my LG-P705 using Tapatalk
Sent from my LG-P705 using Tapatalk
Isplatio sam 2 i po moje kamere 

- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Svaka cast. Da mi je videti facu pandura nakon ovoga.
Sent from my Nokia lumia 720 using Tapatalk
Sent from my Nokia lumia 720 using Tapatalk
- maxer
Zato treba imati kameru, zlu ne trebalo.
Ljudi, spremam se da porucim - MINI 0801 DVR Ambarella A2S60 (http://www.youtube.com/watch?v=ZdPHXv8H ... 4F24001328),
E sad posto sam nov u svemu ovome a interesuje me par stvarcica, bio bi zahvalan ako neko od vas moze da mi pomogne ?
Interesuje me da li je preporucljivo ostaviti kameru ukljucenu da snima nonstop ( povezanu na akumulator, sa ukljucenom Motion Detect opcijom) kako bi moglo da se zabelezi ako neko (ne daj boze) cukne auto dok je na parkingu da li bi to bilo stetno po samu kameru ili ne?
I da li ce izvuci struju iz akumulatora ako se auto ne pali par dana ili recimo 7-10 dana (dok sam recimo na odmoru)???
i da li je neko od vas probao "Motion Detect" opciju , kako radi da li se to isplati ili ne (da podsetim da je za opciju Motion detect potrebno da je kamera prikljucena konstantno na napajanje)???
Unapred Hvala
E sad posto sam nov u svemu ovome a interesuje me par stvarcica, bio bi zahvalan ako neko od vas moze da mi pomogne ?
Interesuje me da li je preporucljivo ostaviti kameru ukljucenu da snima nonstop ( povezanu na akumulator, sa ukljucenom Motion Detect opcijom) kako bi moglo da se zabelezi ako neko (ne daj boze) cukne auto dok je na parkingu da li bi to bilo stetno po samu kameru ili ne?
I da li ce izvuci struju iz akumulatora ako se auto ne pali par dana ili recimo 7-10 dana (dok sam recimo na odmoru)???
i da li je neko od vas probao "Motion Detect" opciju , kako radi da li se to isplati ili ne (da podsetim da je za opciju Motion detect potrebno da je kamera prikljucena konstantno na napajanje)???
Unapred Hvala
Kada ti je ugasen auto,kamera ce ti raditi samo onoliko koliko moze baterija da ti potraje,a kapiram da to nije vise od pola sata...
Motion detektor nije bas toliko osetljiv,a glupost je to sto se ugasi snimanje kada se zaustavi automobil,sto moze znaciti dosta propustenih situacija.
Ja sam i to,i G force sensor iskljucio,i pustio kameru da radi non-stop kada mi je auto upaljen.
Gledaj samo da uzmes sto vecu karticu,32gb minimum.
Motion detektor nije bas toliko osetljiv,a glupost je to sto se ugasi snimanje kada se zaustavi automobil,sto moze znaciti dosta propustenih situacija.
Ja sam i to,i G force sensor iskljucio,i pustio kameru da radi non-stop kada mi je auto upaljen.
Gledaj samo da uzmes sto vecu karticu,32gb minimum.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
UPOREDNI TEST KAMERA U ORGANIZACIJI GARAŽA KLUBA!

Pre svega, veliko hvala članovima:
Bax, Blackshadow, Xepoj87, methane.master, Panta, Rakhil, Stjepa, TheWickerMan i Vladapetr, kao i kolegi Grujiću koji je zajedno samnom učestvovao u organizaciji uporednog testa 5 modela kamera.
Malo smo duže pripremali članak, ali smo se potrudili da obuhvatimo sve što je bitno i predstavimo uređaje sa svim dobrim i lošim stranama. Nadam se da će vam se svideti test. Pogledajte...
http://blog.garaza.rs/index.php/test-ka ... -prvi-deo/

Pre svega, veliko hvala članovima:
Bax, Blackshadow, Xepoj87, methane.master, Panta, Rakhil, Stjepa, TheWickerMan i Vladapetr, kao i kolegi Grujiću koji je zajedno samnom učestvovao u organizaciji uporednog testa 5 modela kamera.
Malo smo duže pripremali članak, ali smo se potrudili da obuhvatimo sve što je bitno i predstavimo uređaje sa svim dobrim i lošim stranama. Nadam se da će vam se svideti test. Pogledajte...
http://blog.garaza.rs/index.php/test-ka ... -prvi-deo/
Posetite www.garaza.rs !
- maxer
Šteta što nisam mogao da učestvujem sa mojom kamericom ali ... daleko je BG a još dalje bez zimskih guma 
Odoh da pogledam test.

Odoh da pogledam test.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Sjajno... Ali konverzacija izmedju Stjepe i Grujica.. Neprocenjivo! 

Brzine idu u H-a !!!