Nov auto oko 10.000€

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Nov auto oko 10.000€

Post od sebekkg »

bax, jesi siguran da skoda daje 4 godine garancije? Ako jesi ja bih te savetovao da pogledas 1.2tsi.

ZNAM ZNAM da je KORAK izmedju 1 i 30 imao problema, sa tim motorom, ali su ga kasnije otklonili serijski, zato ako bi ga uzimao, trazi da auto bude od kraja 2011 i neces imati problema. Jer je bolji motor, od htp.

Samo kazem, probaj ga sutra u nekom centru, 1.2tsi, pa vidi, i ako imaju na lageru u srbiji negde koja je proizvodnje 2011 od jula pa na mladje i to je to. Odgovara ti velicina, imaju mislim fabricki deljivu klupu, imaces i klimu, cim dajes u kesu, dace popust, i mozda ce biti 300-500e vise od 10k e, ali bare je motor toliko i bolji, a ipak da ne trosi puno. Jer je trubo motor.
Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Bax napisao:MA Ok ide Fabia, onako bas skakuce, ne verujem da ide bolje od Punta, ali nije smor da se vozi, sto mi je bitno, ona je na papiru katastrofalna, oko 16 sekundi do 100ke.
Sutra će biti vrućina, pa probaj sa klimom Punta i onda Fabiju, pa vidi šta ide bolje.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Odlično znam osećaj kad te svrbe pare. Ja sam od onih potpuno nerezonskih trošadžija i pritom se lako napalim na kupovinu i ne mogu da se smirim dok ne potrošim pare ma šta mi pričali. Baš zato ovo i pišem jer je s druge strane uvek hladnija glava i bolji pogled.
Mislim da se nepotrebno zalećeš. Imaš auto kojim si zadovoljan, koji ispunjava većinu tvojih prohteva i koji je malo prešao. Potencijalna ulaganja u njega (gume, aku i servo) si sam procenio na oko 500e. Šta veliko i skupo može da mu rikne u sledećih 20 - 30 kkm? Meni ništa ne pada na pamet. Dakle imaš pouzdan auto koji želiš da prodaš jer je prošlo izvesno vreme i imaš dobrog kupca. Ukoliko nastaviš da ga voziš još dve tri godine izgubiće na vrednosti onoliko koliko će novi izgubiti prve godine.

Imam utisak da siluješ celu priču tražeći šta da kupiš, a da ti ništa od ponuđenog ne odgovara i da nepotrebno srljaš birajući ne ono što bi želeo i što bi ispunjavalo tvoje želje nego najmanje zlo.
Ako se ipak odlučiš za kupovinu javljaj šta je u najužem izboru da vidimo gde možemo da skidamo cenu.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Verovatno ima uticaja i što je bio havarisan, mada ja ne znam istoriju, već samo ono što sam u ovoj temi pročitao.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ma i nema uticaja sto je bio udaren, to je limarijski izmenjano sve, i u principu stavljeno sve orginal. Mehanicki nije ni bio poremecen.
E sad to je nesto sto sve kupce preko oglasa otkaci na keca, svi mastaju da ce dobiti nov auto sa 6 godina...

Inace Zoro je na oglasu vec 1 godinu, tad me nerviralo sto smrdi benzin, mada je to reseno, i sad stoji na oglasu reda radi, ono kao sondiram trziste, jer ga otprilike niko ga ne gleda, obzirom da sam kupcima slao slike kako je udaran i ostalo...

Ocigledno da iskren pristup ne pomaze mnogo :)

Takodje im posaljem i celokupnu istoriju, gde se vidi da dosipam ulje, mada mu to dodje normalno za ovaj motor, jer je takav kupljen...

E sad na stranu sto ga poznajem u sitna crevca, i sto mu nista nije riknulo vec 6 godina( sem auspuh, plocice i cilindar kvacila), ralno to mi dodje skoro 7 godina, kad se po bilo kojoj kalkulaciji najvise isplati prodati auto.

Dobijem jos neku da kazes znacajnu kintu, i uletim u slicnu pricu, sad na stranu sto je nov duplo skuplji.

Elem najverovatnije cu sutra da ga oteram na vanredni tehnicki(da ga malo pretresu), i da ga predam kolegi, onda cu i ja morati ozbiljnije da promislim o novom...

Nek neko vreme i pesacim...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Akcijska Fabija za 8300/8500e, utisci:

Škoda daje 4 godine garancije i pionir radio za dž.
1,2HTP najslabiji ide iznenadjujuće dobro, juče smo vozili fabiju sa uključenom klimom i 4 odrasla čoveka.
Mnogo je bolji osećaj u toj koja je na akciji (ambiente valjda) nego u onoj klot.

Kolega kupuje jednu, skoro sigurno.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

To ti kazem, ide ko munjica (meni je i Punto bio sasvim OK), naravno u gradskim uslovima, njen OM je skoro identican kao na jacoj od 70ks...
Pricao sam sa drugarom, presao je sa svojom 120,000km bez frke...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

a žotu kuj 'ebe zašto... :doubleup:
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/sk ... res=EXPORT

Obrati paznju na kilometrazu i cenu :)
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Koliko ta izadje da se uveze i da joj se doda klima :D :rofl:
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Sto Bosanci kazu:

HTP - Haj Ti Polako...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Hvala na trudu, ali eventualno polovan auto, samo od poznatog prodavca...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Vidi sto se tice Corse info iz prve ruke:
1.2 16v, 4 cilindra u gradu popije sa klimom od 8-9l max u Bg guzvi sa ne tako lakom nogom..
Na otvorenom trosi oko 6l...
Prilicno zivahan motor i dosta pouzdan.

Ako te jos nesto zanima ti reci..

ako te interesuje nova fabia, mozda mogu da ti izboksujem popust u skodi Alpros ;)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Mislim da Corsa 1.2 16v sa klimom, makar 4 airbaga (vidim da se oni negde pominju, da je malo 2) i još nekom "osnovnom" opremom debelo beži preko 10k i da za cenu iste može da se uzme Astra, H naravno (koja je po meni definitivno ozbiljniji auto u svakom smislu).
Имам једно потпитање...
Odgovori