Nov auto oko 10.000€

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Re: Zastava 10 2006 60ks

Post od Misha »

Konstruktor pomenutog motora je Yamaha,tako da me ne cude Stjepine impresije. ;)
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Zastava 10 2006 60ks

Post od Grujic »

Putno je bzvz jer uzimas isti auto, poenta je valjda da malo promenis :)
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Re: Nov auto oko 10.000e

Post od milosdoktorabs »

Bax napisao:Ovih dana se opet po glavi vrzma ideja da menjam auto, da li se isplati dodati 5-7.000 evra za novi?
Meni deluje da se ne isplati...

U igri su :

-Fiesta 1,2 9000e (premala, motor tanusan, ali sladak autic...)
-Astra H 1,6 10500e (Komotan, ubedljiv, opet verovatno veca potrosnja nego sa Puntacem...)
- Punto Classic1,3 miltijet (ovo je da nemam problem tokom migracije :)

Ovo mi deluju kao najrazumnije kupovine...
Punto classic mjet,dizel da se useres i ide ko blesav a trosi ko upaljac alii...glupo kupovati ovog Fiata jer je imao smiosla samo dok je drzava davala onu smesnu kamatu,popust od 1000 eur i popust na klimu od 600 eur.Prednost je delova svuda,smesno jeftini kao i samo odrzavanje.
Astra H najozbiljniji auto i bez konkurencije.Mana ukoliko vise prelazis zaboravi na plin jer twin port motori to ne trpe.
Fiesta interesantna,odlicna vozna dinamika ali...
Dakle,ti ovde imas srednje opremljen B segment protiv dobro opremljenog C segmenta.Matematika jasnma kao dan ...ASTRA bez razmisljanja.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Bio sam u sličnoj dilemi, neki poslovnjak noviji ili nov auto, odustao sam od novog auta jer nisam bio spreman da se venčam na bar. 5god. sa njim a hteo sam nekog manjeg potrošača, astra sa tim motorm ili fiesta sigurno nisu manji potrošači u gradu sa kreni-stani vožnjom.
Probao sam fiestu i astru, razačaran. SX4 je iznad oba čitavu klasu ako ne i dve po kvalitetu i čime god. Jedino što ima dva vazdušna jastuka.
Od mene +1 SX4 :)
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Bio sam sa Baxom u Fordu, baš kad je probao Fiestu. Bili smo nas trojica u autu, tako da i to ima veze - 200kg više nego kad su Stjepa i Grujic vozili, sami. I ide onako fino, ali ništa posebno. Opušteno je bakica u Matizu pobegla sa semafora i jedva smo je stigli, ali ne i prestigli.
Sad, možda je Matiz bio onaj najjači, 1.0 od 66KS (800kg), plus sama bakica u autu, pa je to osramotilo Fiestu. Opet, Fiesta ima 970kg i 82KS, a specifikacije kažu da do stotke ubrzava za 0,8 sekundi brže od Matiza (13.3s/14.1s). Očigledno je težina bila presudna.

Kako god bilo, Fiesta nije oduševila. Iako po specifikacijama ubrzava 1 sekundu brže od Punta 1.2, do 100km/h, Punto je ubedljiviji u startu. Verovatno ga Fiesta dobija od 60-100km/h, kad Punto polako popušta, a Fiesta nastavlja da vuče. Isto je verovatno i kasnije, upravo ono što su Stjepa i Grujic naveli, da i na većim brzinama ubrzava. Nema onu ekplozivnost, ali vuče linerarno sve do visokih 6.000 obrtaja gde pokazuje najviše snage.

Inače, Baxov izbor bi verovatno bila Corsa 1.2, koja ga po svemu zadovoljava, a i meni se taj auto dopada više od Fieste recimo, a i od mnogih drugih. Međutim, na akciji je trenutno samo 1.0 motor, a ova jača verzija izlazi oko 11.000e što je previše.
Swift je isto tako, meni lično, odličan izbor, ali bez obzira na cenu, ima veliku manu, mali prtljažnik. Znam da je Bax vrlo aktivan i često putuje, uglavnom u društvu, pa je nepraktično uzeti auto u koji ne mogu stati dve veće torbe, bez obaranja sedišta.
Fabia bi tu mogla imati dobar odnos uloženo/dobijeno, ali je tu najveći problem motorizacija. 1.2 HTP 70KS se čini nedovoljnim, štu u principu i jeste jer ima slabije performanse od Punta. Za cenu koja je Baxu prihvatljiva, najbolji izbor je 1.2TSI, ali nakon raznih informacija o problemima sa ovim motorom, za koje će se tek videti da li su definitivno rešeni, verujem da Bax ne želi da eksperimentiše. Pouzdanije je uzeti 1.4MPI (16V), mada je to malo stariji motor koji sigurno više troši, a danas je to stavka koju svakako treba uzeti u obzir.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

SX4 je iz 2006. i to treba imati u vidu :)
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

Opet se astra ili odlazeci ceed/i30 namecu kao najbolje resenje.Licni,corsu bih izbegao sto zbog godina sto zbog nekih drugih stvari.Fabia 1.4 16 v nije idelano resenje jer se ocekuje novi model u 2013 sem ukoliko ne planira plin u nju.
Neka polgeda aute stare do 2god,nemora novo a ko novo.Mozda ubode nesto bas dobro.
Ako je do gepeka neka pogleda Lineu sa ovim novim tjet benzincem mozda iskuka neki bolji popust mada ni Rio sa gepekom nije losa solucija.
Ipak sam ja C segment i u ovom slucaju Astra H je apsolutni favorit.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Heinz napisao:SX4 je iz 2006. i to treba imati u vidu :)
Astra je iz 2004 :)
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Punto iz 1999. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Trocilindrasi u Matizu su dosta startni, to se jos od pre zna, jednom sam se sa drugaricama trkao, tj isao za njima, ali nisu pobegle od Punta.
Generalno, Fiesta iako na papiru dosta jaca, minimalno bolje ide od Punta, i to po svoj prilici u zoni visokih brzina gde ti konji donose prednost...
Ukratko za sada je stanje sledece

- Fiesta, probao, najvise me odbija sto je premala, manje prostora nego u Puntu, slozio se i Trojke
- Corsa, preskupa, preko 10500, je za 1,2 motor, koji je minimum
- Clio, meni preuzak napred, najgori sa prostorom, zbog loseg grebena
- Fabia, nit smrdi nit mirise, ali bih je uzeo, dao bi 9500 za 1,4 motor obzirom na trziste, ali mislim da to nema, ima za 9900 ali ona varijanta sa jednim jastukom...
- Mazda dva, premala napred
- Astra H, probacu popodne, ovde me odbija eventualna potrosnja
- SX4, I30, pored odlicnog iskustva sa Astrama G, njih sam izuzeo iz razmatranja.

Generalno glavno razmisljanje se svodi, na pitanje, da li uzeti mali auto za 9000(Punto, Fiesta), ili pak ici na veci, Astru koji mi sada ne treba, za 10500...

I na sporedno pitanje ,koliko moze jos Punto da tera, obzirom da ima 6 godina i 50.000km, i za sada deluje da moze jos toliko...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Nikako da pohvatam, šta je zapravo razlog razmišljanja o zameni? Tu je verovatno i odgovor.

Koliko mislim da te poznajem, za tebe nije neki fensi auto, već nešto široko upotrebljivo (priroda i putovanja), jeftino, praktično i ekonomično. Dakle - Duster, SX4 i Yeti. Čak i Panda.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Oprostite ali meni je instrument tabla ruznaaaaa za auto 21. veka :kuku:
A to treba da se gleda svaki dan kada se sedne za volan.
U duhu - ovo se nebi ocekivalo ni od Dacie da napravi. :)
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

proceed
izgleda momacki samo mu fale vrata ali kome ne trebaju :sreckovic:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ma jok, ne dolazi Panda u obzir, ja kad vam kažem. :mrgreen:

I ja tu navijam za SX4, generalno mislim da bi mu najviše legao. Mada je u najjeftinijoj opciji, opet nekih 11.000e, a znam na osnovu Mišinog iskustva da će teško dobiti neki osetni popust. Ta 2 vazdušna jastuka jesu minus, ali ne i nešto što bi mene lično odbilo. Ostalo ima sve osnovno od opreme, a motor je svakako najubedljiviji od svih predloženih kandidata. Isto tako, meni lično je auto sa najviše duha i baš mi pristaje uz Baxa. No, ako se njemu ne sviđa, nema smisla ubeđivati ga da ga uzme.

Proceed je dobar predlog, o njemu mislim da nije razmišljao.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori