Nov auto oko 10.000€

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Re: Nov auto oko 10.000€

Post od milosdoktorabs »

U mom kraju se kaze "usli ti pudravci u d..e " ili te svrbi dzep.Druze nemoj pogrsno da me shvatis ali prvo drfinisi koliko ti metara lima odgovra,koliko ocekujes da ce godisne kostati odrzavanje i registracija i ono najbitnije da li ces sa tim automobilom ti biti srecan.
Lm,auto kao punto classic-z10 tesko da ces naci,jeftin,dopadljiv,lak za voznju a pritom odlicno bavlja sve zadateke koji se pred njega postavljaju.
Neminovno da ti je fita za prodaju a pritom imas dobru cenu za njega.
Ako si u mogucnosti idi klasu vise,Astra,ceed,i30,dakle C segment.
Glupo je da pucas pare za istog punta ili fabiju koja je na karaju svog zivotnog veka.Razmisli i o novom Riu ako bas hoces da ostanes u B segmentu.Nudi najvise za ulozeno i ono sto ga cini ubedljivim na listi u B segmentu je serijski ESP.
Druga stvar je sto benzinci sa istim kubikazama slabije idu,prvo ubijua ih euronorma pa su priguseniji zbog emisije izduvnih gasova.Pod dva automobili su se bas nagojili.Moja Ascona je bila teska 1040 kg,FABIJA 2 SPORT JE IMALA 1240 kg a Zunto mjet je bio 980 kg,dok je punto benzinac 870 kg.
Sta zelim da ti kazem da euro 2 norma i euro IV ili V norma nnije ista pa samim tim i performanse a sa druge strane 70,80 ili 115 ks u 1000 kg i to sve isto u 1300 nije isto.Na to jos dodaj ugusenje zbog euro normi i dobijas utisak koji si ti naveo da ti novi automobili slabije idu sto i jeste varka,sto zbog mase,zbog nacine izrade.Drzim ti palceve u kupovini :pivo: :pijemo:
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Mislim da Rio nije loš predlog i ne treba ga tek tako preskočiti. Jedino što bi trebao gledati 1.4 motor, jer ovaj 1.25 ide samo za nijansu bolje od Punta. Mada pitanje je kakav utisak u vožnji ostavlja, treba probati.
To što kažeš da je Fabia 1.2HTP živahna, sećaš se mojih iskustava sa službenom, prve generacije. Auto je sjajan u gradu, živahan u startu i pravo uživanje je voziti ga u odnosu na 1.4TDI u novoj Fabiji koju sada povremeno vozim. Međutim, na otvorenom se situacija menja u korist malog dizela. Generalno svi benzinski trocilidraši, bar oni koje sam ja vozio, imaju odličan odziv na gas. Vrlo brzo dostignu visoke obrtaje i auto stvarno lepo vuče na tim manjim brzinama. Međutim, problem je na otvorenom, kad treba preteći nekoga, na uzbrdici, a da ne pričamo koliko se oseti kad je auto opterećen sa više putnika i upaljenom klimom.

Ovo za delove sa otpada mi nije baš jasno. Ajde da gledaš nekog polovnjaka, ali sa novim autom, meni to baš i nema smisla. Kao da novih Fiesta ima po otpadima, a nju si gledao!? Tu brigu otklanjaš kasko osiguranjem i mirno spavaš. Da si plaćao kasko za Punta 5 godina, to bi svakako bilo više preko 1000e, ali ne bi morao da juriš nikakve kombinacije i daješ tolike pare odjednom, jer si ih već dao kroz kasko. Lepo bi otišao u Deltu i rekao "Zamenite sve" bez kalkulisanja da li nešto mora ili ne mora da se menja, da li uzeti original, aftermarket ili polovan deo.

Ali dobro, sam znaš najbolje šta i kako.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Stvar je jasna, ako ti napisem ovo, za Astru G, masovno kradu retrovizore, cena glupog retrovizora u Opel radnji je 30.000din!!!
Na otpadu 40 evra je isti takav, zato mi treba siroko rasprostranjen, auto, veruj mi da se to visestruko isplati pre ili kasnije.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

Vozio sam Askonu i znam sta znaci otpad.Ali..kupi nov auto,plati full kasko i briga te za retrovizor i ostala sranja.
Volim kada su ljudi u mogucnosti da uzmu novo.Da li si razmisljao o Generationu kao test vozilo ili otidji do dilera i rci da si spreman da das 10000 eur pa neka ti ponude nesto,nemora biti Reno.
Ja bih napisao cirkular i uputio ga na adresu auto kuca.
Naveo bih da imama 10000 eur i da mi naprave ponudu za nov auto,tet vozilo i vozilo staro do godinu ili dve.-.Seo,cekao,birao.
Sto ne odes do toyote i pogledas kakav je njihov izbor staro za novo.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ma meni je najveci problem, sto imam rovca da menjam, a ne treba mi bolji auto od mog.
Nego jel ima neko da uporedi ove nove Fabije sa 1,2 od 60ks, i 1,2 od 70ks.

OM im je maltene isti, dok je na papiru ubrzanje ove slabije bas lose, u rangu Juga...

Za mojih 2 km do posla, mi je i to dovoljno...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

A da ti lepo staviš pare u štek i voziš punta kojim si zadovoljan još 2-3 godine. Ukoliko u međuvremenu nešto iskrsne super, ali nemoj na silu. Znaš i sam da kupovina novog znači i najveći gubitak.
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

Sad te ne razumem :think:

Kako ti je dovoljna Fabia sa 60 ks, a Astra sa 115ks ti je slaba?
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

1.2HTP 60KS ne bi razmatrao ni u jednoj varijanti. Slabo je to, previše.
Pa ne voziš auto samo do posla i nazad.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Bax poznavajuci tebe kao sportisu, za dva km do posla kola ne bih ni palio.
paja napisao:A da ti lepo staviš pare u štek i voziš punta kojim si zadovoljan još 2-3 godine. Ukoliko u međuvremenu nešto iskrsne super, ali nemoj na silu. Znaš i sam da kupovina novog znači i najveći gubitak.
:plusone:
Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Fabia na zalasku karijere (i bilo koji drugi nov auto) i Punto se razlikuju po pitanju bezbednosti, ako je to bitna stavka - možda je vredno upgrade-a.

Dalje, da je plaćao 5 godina kasko, popravka od 4000€ bi ga verovatno koštala sa amortizacijom oko 2000€, ne verujem da bi bilo koja osiguravajuća kuća priznala 100% vrednost delova na kolima starim 5 godina, tako da je otpad možda i bolja varijanta. Ovo treba proveriti u osiguranjima.

Sve u svemu, čovek mora sam da preseče i odluči, da li menja, zašto menja, i šta će da uzme :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Nije bio otpad u pitanju, vec sam na foru nabavio nove orginalne delove limarije i hladnjake, za celu prednju polovinu auta, kao i ventilatore, i ostale plastike i gluposti...
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ja tebe prijatelju nista ne razumem.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

I ja ne razumem bas najbolje :)

Imas dobar auto koji je jeftin za odrzavanje a hoces da dodas jos 100% na njega za Fabiu.
Da imas neki krs koji se raspada pa hoces Fabiu ili da ides na vecu klasu pa i da razumem, ovako mi nije bas najjasnije :zbunjen:
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Pa kao sistem vozim 5-6 godina , dodam 4000 soma i imam nov...
Nista vise od toga, to mi je jedino motiv.
Prelazak u vecu klasu me odbija jer se obicno dvoje u kolima, plus, su mi distance obicno po par km, i tako svaki dan u krug...

Znaci Punto je 6 godina star, dodam oko 4 somica, i dobijem nov auto sa 4 godine garancije, vozim opet 4-5 godina, pa posle novi, meni ne zvuci lose...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Da sam u tvojoj kozi, nasao bih Corsu 1.4 staru 1-2 godine, a o tome sam i ja razmisljao..
svidja mi se auto, svidja mi se kako se vozi, ima zaista dosta mesta (to me je bas iznenadilo) i kada je unutra sa crnom konzolom izgleda odlicno
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori