Detailing
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Detailing
Ja sam uzeo po 100 grama 3M paste, zelene i žute. Tačnije zelena je jer veliko pakovanje ima zeleni čep i tako svi znaju šta tražiš, inače je zelena "cut" pasta, ona koja se koristi za prvi prelaz. Žuta je fina i ona je za završnu ruku. Sad tu ima milion varijacija, i tvrdjih od te zelene i meksih od žute, ali za rešiti bilo šta što ti zatreba, sasvim dovoljno.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Jos jedan glas za 3M
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Cene su zanimljive. Ima jedan na kp prodaje za 17 pakovanje od 250g, dok za 5000 ima 1l. Ako ima zainteresovanih da uzmemo po 1l zelene i žute da podelimo i milina.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Probao sam vise opcija ali nekako ostao na 3M vec godinama, inace dovoljno je zelena pa plava tj antihologram, nema potrebe ici sa zutom ili belom, itd. i gubiti vreme, to mozda profi detaileri rade ali za amatersku varijantu su ove dve i vise nego dovoljne za odlican efekat. Takodje ne bacajte pare na neke vece kolicine, dovoljno je kupiti 100g ja sa tim uradim bar 5 auta, te paste ne valja ni da stoje dugo pogotovo ako nisu adekvatno upakovane, sasuse se.Sloba napisao: 04 Dec 2024, 23:00 Ja sam uzeo po 100 grama 3M paste, zelene i žute. Tačnije zelena je jer veliko pakovanje ima zeleni čep i tako svi znaju šta tražiš, inače je zelena "cut" pasta, ona koja se koristi za prvi prelaz. Žuta je fina i ona je za završnu ruku. Sad tu ima milion varijacija, i tvrdjih od te zelene i meksih od žute, ali za rešiti bilo šta što ti zatreba, sasvim dovoljno.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Upravo tako... Ja sam nedavno imao problem na haubi gde je sloj laka 2x1 cm oštećen od pticijeg izmeta i odradio sam sa smirglom 2000 i 3000 i zelenom pastom bez potrebe sa finiš pastom. Predaleko se po nom mišljenju otišlo u filozofiju oko svega toga, rekao bih da se nekom isplati da u garaži imamo 50 umesto 5 preparata za kola.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
NG akcija https://www.titanium.rs/setovi/titanium ... jt-vision/
1950 umesto 3500 din.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
1950 umesto 3500 din.
Posetite www.garaza.rs !
Pošto niko nije odgovorio na pitanje o K2 aktivnoj peni, odlučio sam da je isprobam sam. Ukratko, bačene pare.
Malopre sam prao dva auta. Pena je apsolutno ista kao i k2 auto šampon. Nabacio sam je pomoću MJJC penomata ali je tečna, nije onako gusta i kremasta. Brzo se istopi i sklizne sa auta. Nisam primetio da je ništa bolje pranje nego bez nje. Stavio sam i jaču koncentraciju od napisane. Za drugi auto sam stavio još jaču jer sam pomislio da i voda iz perača možda ulazi u kalkulaciju. Opet isto. Nije se ni rastopila prljavština onako da poteče sa penom, nego je čak i ostala na par mesta gde sam preskočio da isperem peračem.
Za izbegavanje. Neće da se baci ali nema očekivanog efekta.
Malopre sam prao dva auta. Pena je apsolutno ista kao i k2 auto šampon. Nabacio sam je pomoću MJJC penomata ali je tečna, nije onako gusta i kremasta. Brzo se istopi i sklizne sa auta. Nisam primetio da je ništa bolje pranje nego bez nje. Stavio sam i jaču koncentraciju od napisane. Za drugi auto sam stavio još jaču jer sam pomislio da i voda iz perača možda ulazi u kalkulaciju. Opet isto. Nije se ni rastopila prljavština onako da poteče sa penom, nego je čak i ostala na par mesta gde sam preskočio da isperem peračem.
Za izbegavanje. Neće da se baci ali nema očekivanog efekta.
i nije neka ponuda, meni iskreno nista od ovog ne znaci, stakla cistim ovim vec proverenim i opste poznatim sredstvima tipa mer glas i sl., sa odledjivanjem stakala nemam problem auto stoji pod nadstresnicom a i verujem da bih ovu bocu potrosio za par dana, za kokpit imam razne varijante koje super vrse posao a parfemi jestu lepi ali svakako nije trajno resenje, mirise kratko kad naprskas tako da su tu jelkice, konzervice, litl dzojevi i sl. varijante ipak bolje i dugotajnije resenje.trojanac napisao: 12 Dec 2024, 14:08 NG akcija https://www.titanium.rs/setovi/titanium ... jt-vision/
1950 umesto 3500 din.
A inace akcija traje do 15.01. 2024. sto znaci da je istekla odavno

Od K2 proizvoda sta god sam probao nije bilo nista spec , jeftini jesu ali isto tako i vrse posao, za tu namenu koja tebi treba ipak mora nesto od ovih skupljih detailerskih proizvoda.
Da li ovo može da se polira ili malo izvuče?

Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
moze
Šta da uzmem, neka mašina? Uzeo bih nešto, pa nek ima sa gradske ogrebotine.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
ovo koliko mogu da procenim sa slike ce samo pasta i krpica da rese ne treba masinski, kupi 100g 3M paste zeleni cep, utrljaj prstom po ogrebotini i predji nekom finom mikrofiber krpom, trebalo bi da skine ako ne sve dobar deo, ako ne uspes tako moj predlog je da kupis ovaj nastavak za busilicu i mali sundjer....

...postavis na aku busilicu ili elektricnu (samo onu na kojoj moze da se steluje brzina) i cepaj, zavsava odlicno posao za tako neke sitnije stvari koje ne mogu rucno da se rese a nema potrebe za polir masinom.

...postavis na aku busilicu ili elektricnu (samo onu na kojoj moze da se steluje brzina) i cepaj, zavsava odlicno posao za tako neke sitnije stvari koje ne mogu rucno da se rese a nema potrebe za polir masinom.
Hvala za info. Gde kupujete paste?
ja u radnji gde prodaju boje i lakove za automobile ne znam sad gde jos ima a da hoce da prodaju na meru, na kp imas ali u pakovanju od 250g najmanje sto ti je mnogo za povremenu upotrebu a i dosta skuplje izadje tako