Detailing

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Detailing

Post od Sloba »

Ja sam uzeo po 100 grama 3M paste, zelene i žute. Tačnije zelena je jer veliko pakovanje ima zeleni čep i tako svi znaju šta tražiš, inače je zelena "cut" pasta, ona koja se koristi za prvi prelaz. Žuta je fina i ona je za završnu ruku. Sad tu ima milion varijacija, i tvrdjih od te zelene i meksih od žute, ali za rešiti bilo šta što ti zatreba, sasvim dovoljno.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Hvala Slobo

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Jos jedan glas za 3M

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Cene su zanimljive. Ima jedan na kp prodaje za 17 pakovanje od 250g, dok za 5000 ima 1l. Ako ima zainteresovanih da uzmemo po 1l zelene i žute da podelimo i milina.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Sloba napisao: 04 Dec 2024, 23:00 Ja sam uzeo po 100 grama 3M paste, zelene i žute. Tačnije zelena je jer veliko pakovanje ima zeleni čep i tako svi znaju šta tražiš, inače je zelena "cut" pasta, ona koja se koristi za prvi prelaz. Žuta je fina i ona je za završnu ruku. Sad tu ima milion varijacija, i tvrdjih od te zelene i meksih od žute, ali za rešiti bilo šta što ti zatreba, sasvim dovoljno.

Probao sam vise opcija ali nekako ostao na 3M vec godinama, inace dovoljno je zelena pa plava tj antihologram, nema potrebe ici sa zutom ili belom, itd. i gubiti vreme, to mozda profi detaileri rade ali za amatersku varijantu su ove dve i vise nego dovoljne za odlican efekat. Takodje ne bacajte pare na neke vece kolicine, dovoljno je kupiti 100g ja sa tim uradim bar 5 auta, te paste ne valja ni da stoje dugo pogotovo ako nisu adekvatno upakovane, sasuse se.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Upravo tako... Ja sam nedavno imao problem na haubi gde je sloj laka 2x1 cm oštećen od pticijeg izmeta i odradio sam sa smirglom 2000 i 3000 i zelenom pastom bez potrebe sa finiš pastom. Predaleko se po nom mišljenju otišlo u filozofiju oko svega toga, rekao bih da se nekom isplati da u garaži imamo 50 umesto 5 preparata za kola.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

NG akcija https://www.titanium.rs/setovi/titanium ... jt-vision/

1950 umesto 3500 din.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Pošto niko nije odgovorio na pitanje o K2 aktivnoj peni, odlučio sam da je isprobam sam. Ukratko, bačene pare.
Malopre sam prao dva auta. Pena je apsolutno ista kao i k2 auto šampon. Nabacio sam je pomoću MJJC penomata ali je tečna, nije onako gusta i kremasta. Brzo se istopi i sklizne sa auta. Nisam primetio da je ništa bolje pranje nego bez nje. Stavio sam i jaču koncentraciju od napisane. Za drugi auto sam stavio još jaču jer sam pomislio da i voda iz perača možda ulazi u kalkulaciju. Opet isto. Nije se ni rastopila prljavština onako da poteče sa penom, nego je čak i ostala na par mesta gde sam preskočio da isperem peračem.
Za izbegavanje. Neće da se baci ali nema očekivanog efekta.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

trojanac napisao: 12 Dec 2024, 14:08 NG akcija https://www.titanium.rs/setovi/titanium ... jt-vision/

1950 umesto 3500 din.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk
i nije neka ponuda, meni iskreno nista od ovog ne znaci, stakla cistim ovim vec proverenim i opste poznatim sredstvima tipa mer glas i sl., sa odledjivanjem stakala nemam problem auto stoji pod nadstresnicom a i verujem da bih ovu bocu potrosio za par dana, za kokpit imam razne varijante koje super vrse posao a parfemi jestu lepi ali svakako nije trajno resenje, mirise kratko kad naprskas tako da su tu jelkice, konzervice, litl dzojevi i sl. varijante ipak bolje i dugotajnije resenje.
A inace akcija traje do 15.01. 2024. sto znaci da je istekla odavno :D

Od K2 proizvoda sta god sam probao nije bilo nista spec , jeftini jesu ali isto tako i vrse posao, za tu namenu koja tebi treba ipak mora nesto od ovih skupljih detailerskih proizvoda.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Da li ovo može da se polira ili malo izvuče?
Slika
Slika
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

moze
Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Post od noob »

Šta da uzmem, neka mašina? Uzeo bih nešto, pa nek ima sa gradske ogrebotine.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

ovo koliko mogu da procenim sa slike ce samo pasta i krpica da rese ne treba masinski, kupi 100g 3M paste zeleni cep, utrljaj prstom po ogrebotini i predji nekom finom mikrofiber krpom, trebalo bi da skine ako ne sve dobar deo, ako ne uspes tako moj predlog je da kupis ovaj nastavak za busilicu i mali sundjer....

Slika

...postavis na aku busilicu ili elektricnu (samo onu na kojoj moze da se steluje brzina) i cepaj, zavsava odlicno posao za tako neke sitnije stvari koje ne mogu rucno da se rese a nema potrebe za polir masinom.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Post od noob »

Hvala za info. Gde kupujete paste?
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

ja u radnji gde prodaju boje i lakove za automobile ne znam sad gde jos ima a da hoce da prodaju na meru, na kp imas ali u pakovanju od 250g najmanje sto ti je mnogo za povremenu upotrebu a i dosta skuplje izadje tako
Odgovori