Detailing

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Re: Detailing

Post od blaugrana »

Naravno :)
Korisnikov avatar
Nelex
Reactions:
Pridružio se: 15 Jan 2012, 01:36
Garaža: Honda,Benz

Post od Nelex »

spreman za zimu :)proces:pranje,dekontaminacija ,poliranje sa menzerna politurama,sonus sundjerima,makita i g220,zastita Wolf`s body wrap( nano coating)..............na jednom autu sam stavio body wrap u 2sloja u aprilu ove godine,i taj auto jos uvek ima odlican beading,sto je super obzirom da se taj auto vozi svakodnevno ,pere se u raznoraznim perionicama ,a ponekad i puskiranje sa onim Hd samponima iz samousluznih ,i zastita jos uvek traje :o
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

:o

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Od tebe treba kupiti auto :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Kad kupim neki bolji auto znam kod koga ga teram da ga napravi novim. :D
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Au, ovoliko špecija nema ni moja žena. :kezo:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Svaka cast. K'o nov. :doubleup:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

odlican 10 :doubleup:
Slika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Najzad si stigao da uradis i svoj auto :klanjamse:
Korisnikov avatar
alex81
Reactions:
Pridružio se: 30 Sep 2012, 22:57
Garaža: Alfa Romeo Gulietta 1,4 Multi Air

Post od alex81 »

Ti si doktor za ovo!
Kad vidim tvoje police i kojekva čuda na njima nije mi dobro :D .
Bez alata nema zanata. :sreckovic:
Šta znači predan i pedantan rad sa dobrim sredstvima, preporodi auto.
Korisnikov avatar
Nelex
Reactions:

Post od Nelex »

trojanac napisao:Kad kupim neki bolji auto znam kod koga ga teram da ga napravi novim. :D
ma i tvoju hondu bi trebali makar zastiti pre snega,samo da ja malo nadjem vremena :P
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Nelex, cime ocistiti stakla?

Imam problem sa soferkom (mada i ostalim staklima), verovatno od "voska" sa samousluznih perionica...

Kada brisac predje preko stakla ostaju kruzici, kao da je masno... Cistio sam cime god sam se setio, od all-purpose cleaner-a. sampona, do medicinskog benzina itd... i dalje isto...
Korisnikov avatar
Nelex
Reactions:

Post od Nelex »

@ NexT

pokusaj sa nekim deterdzentom za posudje u malo jacoj koncetraciji u vrucoj vodi,pa ostavi 1-2min da stoji-istrljaj sundjerom ili rukavicom za pranje,pa lepo isperes vodom,ali podigni brisace ili ih nekako zastiti da ne bi stradali isti.
drugo cega se trenutnno secam je da probas sa obicnim sircetom,ne vinsko ili jabukovo,nego ono najobicnije iz kuhinje,u prskalicu sa vodom u razmeri 1:1,pospricaj,ostavi da deluje pa kuhinjsim ubrusom ili nekom krpom prebrisi,ako ima poboljsanja ,ponovi postupak,brisace zastiti

probaj da ocistis metlice brisaca sa papirnom maramicom natopljenom sredstvom za brisanj stakla,mozda pomogne....ili isopropil alkohol
a postoji sansa da ako imas neki rain repellent vec stavljen ,a koristis neki budget tecnost za vetrobransko staklo desava se problem koji si naveo

ako nista od ovoga ne pomogne,onda nekako da se dogovorimo kad dodjem u Srb kako da ti dostavim polituru za staklo,pa da ispoliras makar soferku

ako se setim jso necega,pisem ti
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

palo je na pamet i meni sirce, pa sam kontao da ce medicinski benzin da bude jos delotvorniji...

Brisace skinem kad radim tako nesto...

Probacu jos jednom sa sircetom i samponom, ako ne upali sta ja da mu radim... U principu to niko ne primecuje sem mene...

A, treba i brisace da menjam, pa cu videti, mozda je i do njih...

Sredstvo za stakla tesko da je, isto se koristi i za Mercedes, a sve je savrseno cisto na njemu... Pritom se i na isti nacin pere, ista kombinacija sredstava, i na njemu nista... Tako da sve vise sumnjam na brisace...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Nije do brisača nego do voska sa one perionice preko puta Arene. Isto je i meni bilo i dugo je trebalo da se ispere. Ali sirće ti je najbolje.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Nelex napisao:pokusaj sa nekim deterdzentom za posudje u malo jacoj koncetraciji u vrucoj vodi,pa ostavi 1-2min da stoji-istrljaj sundjerom ili rukavicom za pranje,pa lepo isperes vodom,ali podigni brisace ili ih nekako zastiti da ne bi stradali isti.
drugo cega se trenutnno secam je da probas sa obicnim sircetom,ne vinsko ili jabukovo,nego ono najobicnije iz kuhinje,u prskalicu sa vodom u razmeri 1:1,pospricaj,ostavi da deluje pa kuhinjsim ubrusom ili nekom krpom prebrisi,ako ima poboljsanja ,ponovi postupak,brisace zastiti

probaj da ocistis metlice brisaca sa papirnom maramicom natopljenom sredstvom za brisanj stakla,mozda pomogne....ili isopropil alkohol
a postoji sansa da ako imas neki rain repellent vec stavljen ,a koristis neki budget tecnost za vetrobransko staklo desava se problem koji si naveo

ako nista od ovoga ne pomogne,onda nekako da se dogovorimo kad dodjem u Srb kako da ti dostavim polituru za staklo,pa da ispoliras makar soferku

ako se setim jso necega,pisem ti
Ako su brisači grafitni, sečivo im se ne bi smelo dirati, naročito ne provlačiti kroz krpu ili maramicu natopljenu hemijom. Smeju samo mlazom vode da se čiste.

Što se tiče sredstva za pranje stakla, Lacika za folije koristi dve varijante - Mer sa alkoholom za detaljno pranje stakla pre montaže i Bref, čini mi se, bez alkohola za postavljanje folije. Naravno, stakla iznutra teško da mogu biti zagađena kao spolja, ali mislim da treba probati tako što će se sredstvo naneti i ostaviti neko vreme da deluje.
Odgovori