Hvala Bogu pa ovaj zakon nije postojao pre 20 i vise godina

Ti stvarno nemas pojma sa mehanikom...To o cemu ti pricas je statika...Koji su uslovi ravnoteze? Da li se statika bavi pitanjima energije i snage? Da li u statici postoji vreme, odnosno brzina i ubrzanje...Prekini vise da se prosipas po forumu i lupetas...Laki021 napisao:Skontao sam gde zapinje sa obrtnim
Na moj odlican primer sa sipkom u zidu na kojoj imas ogroman moment a energija i snaga su NULA.Ti si odgovorio da nije dobar primer jer tu zid deluje kontra momentom...
E sad jos da objasnis kako ces da ostvaris moment bez kontra momenta, tj nije li to uvek slucaj?
Malo zakon akcije i reakcije i sl...
S obzirom da si ti bez po blama izracunao koliko je 10Nm izrazeno u Dzulima i stojis iza toga, zaista nemamo o cemu da pricamo.zex napisao:ti stvarno pojma nemas...ali pojma sa pojmom nemas...sipka u zidu je statika, uslovi mirovanja tela...statika kao deo mehanike ne uzima u obzir kretanje tela, u statici ne postoji snaga, energija, rad, vec samo uslove ravnoteze...Nego doktore, odgovori ti na pitanja koja su ti postavljena i prestani da lazes...Znas ona pitanja koja sam ti postavljao kroz masu postova a ti ne znas da odgovoris...
Vidi svojim komentarima ti se toliko zakucavas u svoje lupetanje da je to strasno...
Ako se kolenasto vratilo motora vrti konstantnom brzinom znaci da postoji ravnoteza otpora i isporucenih sila motora i da se krece jednolikom brzinom..Ako skines nogu sa gasa, ubrzanje postaje negativno i auto koci..Znas da ubrzanje moze biti negativno? Ako dodas gas, ubrzace...
A jesi li ti cuo za unutrasnje i spoljasnje sile u mehanici? Da reziiramo pricu, sve sto znas iz mehanike i teorije kretanja motornih vozila, mozda si pokupio na kojekakvim forumima i novinskim clancima...Izmisljas i lupetas ovde nesvestan da se i pitanjima covek pokazuje, odnosno tvoje znanje iz mehaike je mizerno...
Gde si doktorirao i na koju temu? Kada ces oboriti diferencijalne jednacine koje sam ti poslao? Znas li ti uopste sta su to diferencijalne jednacine? Koji su njihovi pocetni uslovi? Sta je to integral?
sebekkg napisao:Laki nevezano za temu odgovori mi na pitanje sta je masa? I da li je masa uvek ista?