A i Kaufland je polurupa, meni je neverovatno da Nemci nemaju neki lepsi lanac prodavnica (ajd Edeka je bolja, ali nije ni to to), lepsi su supermarketi u Srb a u Francuskoj da ne pominjem.
Pa slazem se da prosecan covek u Zenevi zivi bolje od prosecnog u BG, gde rekoh da nije tako? I naravno da prosecan covek u Ch zivi daleko bolje od prosecnog coveka u Ch, nemoj da se ne razumemo oko toga.AcaKayak napisao:Laki, nemam ja šta da računam, slažem se sa tobom da je normalan život subjektivna kategorija ali isto tako imaju neki parametri koji se uzimaju u obzir kao nešto što je većini ljudi normalno. Kada se ti parametri uzmu u obzir imaš jasnu računicu. Konkretno, ako poredimo BG i Ženevu, u pravu si da je u Ženevi najveća razlika renta, koja je 675% viša nego u Beogradu, hrna je 350% skuplja itd. Ipak, čak i kada se sve to uzme u obzir, prosečan čovek u Ženevi živi finansijsko statistički gledano 270% bolje nego prosečan čovek u Beogradu. Ovde su uzete u obzir i povremene posete restoranu i slične stvari koje nisu super luksuz već nešto što je lepo sebi priuštiti. Restoran je u proseku skuplji u Ženevi 350% nego u Beogradu. Iako ovo sve deluje kao strašno, što i jeste, prosečna plata ti govori sve: Beograd 44.000 dinara, Ženeva 717.000 dinara. Ženeva je u prednosti 1500%. Dakle, čak i stan, koja je najskuplja stvar u Ženevi, je duplo jeftiniji prosečnom stanovniku Ženeve u Ženevi, nego stanovniku Beograda u Beogradu.
A to što si ti ambiciozna osoba je super i zato i napreduješ u životu, tako da razumem skroz šta ti hoćeš da kažeš, ali ipak govorim za prosečnog čoveka.
Ni to nije tačno. Sa prosečnim primanjima u CH u odnosu na ona u Srbiji (400 evra) ne da je dobar nego je veoma luksuzan život.Laki021 napisao:Nigde sa prosecnom platom nema dobrog zivota...
CH:Floyd napisao:Laki021 napisao:Evo napisi ti, sta mozes u Srb sa 2000e a sta u Ch sa 8000.
Zaboravio sam taksu za kola i još neke sitnice. Ja plaćam 30 CHF mesečno za 2.0 motor... 70 je za 6.0Laki021 napisao:Floyd, pa ti opet tuces neke potpuno minimalne cene.
Covek je pitao za Zenevu, pa nema trika da imas dobar stan 4.5 u dobroj zgradi za 2 300, realno je 3500-4000.
Za kola ti fali taksa od oko 70chf mesecno, za TV ti fali bilag od 50 mesecno, zdravstveno je vise 1000 (sa fransizom i preko) itd itd...
I najbitnije, zaboravio si zabaviste za koje je covek pitao za dvoje dece, koliko je to jo 2 ili jos 3000?