Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od ljuba »

Pa zar nije tema zivotni standard :) u razvijenim zemljama. Bas mi je kolega (32 god) Holandanin isao preko nekog sajta (kada je jurio devojku) za upoznavanja na neka silna putovanja samaca. Kaze obicno je nekih 20 devojaka i par muskaraca, i uvek se nervira kada je taj balans tako drastican, posto onda devojke naprave klan :) mada i tu je tuca za muskarce :)
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Meni je najzanimljivije to sto ovde kada pridjes devojci, ne pravi razliku ni Veyron kojeg imas, ni sat od 50k evra. Osim ako nije Ruskinja ili Ukrajinka. :kezo:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Pa drogirana... :kafa:
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Hemija upropastila sistem vrednosti :kezo:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Evo sad citam, opet povecavaju akcize na gorivo od Nove godine.

Slika
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Nisam mnogo putovao u zivotu ali od zemalja u kojima sam bio meni je Slovenija vrhunska za konforan i opusten porodican zivot (nisam ulazio mnogo u to kakve su razlike u finansijama izmedju zemalja, a i znam da je slovenija u velikoj krizi iako je njihova prosecna plata od 1000e mnogo veca od srpske)
Ono sto mi se tamo svidja sto je zemlja totalno zelena, preko 60 posto teritorije je suma, vazduh je fantazija, ja kad sam tamo bukvalno prodisem (imam problema sa alergijama u srb).
Drugo zemlja je male teritorije i pritom je fantasticno povezana autoputevima. Sve je na dohvat ruke, imaju more, imaju alpe, imaju brda, prilicno je cisto, uredjeno, tiho.. na sat vremena si u zagrebu, klagenfurtu ili trstu, rijeci.. jezik je relativno slican sprskom i svi te razumeju, koliko sam primetio oni generalno veliki jugonostalgicari pa pretpostavljam da je period uklapanja u drustvo lagan, a sa druge strane 15 posto stanovnista su srbi i bosanci..
Svakako je i prednost sto si za 5 sati kolima u srbiji da obidjes svoje.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:

Post od aleksa »

Ne verujem ni da ih ima 5% sa sve hrvatima... a i sta je tu "plus" !? :zbunjen:

Nas je unistilo bombardovanje, inace Srbija ima odlicnu klimu, vodu, vazduh, zemljiste...

Naravno kad bi lju.. stoku naucili da malo vise postuje, vrednuje, cuva to sto imamo... al aj da kazemo to moze "da se sredi", bombardovanje tesko....
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Sve može, samo ako se hoće
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nas smo unistili mi sami.
Previse je idiota na ovako malom prostoru.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:

Post od aleksa »

@ McGruja

Mislis da se rese posledice bombardovanja? Sanse nema, to nam je sto nam je...
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Uf Slovenija, idealna lokacija i prelepa zemlja. I prilicno fin narod - sa legendarno slobodnim devojkama :). Jedina mana je sto ako nesto pocne da se trese(evropa, izbeglice i sl) oni ce prvi da nastradaju posto su najmanji, a imaju sta da izgube (za razliku od nekih u komsiluku), a uz to su se previse opustili zadnju dekadu dve u smislu preduzetnistva i posla....
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Darko napisao: Drugo zemlja je male teritorije i pritom je fantasticno povezana autoputevima. Sve je na dohvat ruke, imaju more, imaju alpe, imaju brda, prilicno je cisto, uredjeno, tiho.. na sat vremena si u zagrebu, klagenfurtu ili trstu, rijeci.. jezik je relativno slican sprskom i svi te razumeju, koliko sam primetio oni generalno veliki jugonostalgicari pa pretpostavljam da je period uklapanja u drustvo lagan, a sa druge strane 15 posto stanovnista su srbi i bosanci..
Svakako je i prednost sto si za 5 sati kolima u srbiji da obidjes svoje.

Sigurno su zbog toga prvi izašli iz onog sistema.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

@Aleksa

Kakve je to bombardovanje ostavilo posledice, kad gledamo ekologiju Srbije? Bilo je priče o korišćenju municije sa osiromašenim uranijumom, ali ne bi rekao da je to primenjivano na celoj teritoriji, a ne znam ni koliko mogu da se dobiju pouzdani podaci gde, kako, koliko. Ima li zvaničnih podataka vezanih za to?

Sa druge strane mi sami bacamo đubre u reke, masovno vadimo katalizatore i DPF-ove, vozimo krševe u poluraspadnutom stanju koji za sobom ostavljaju oblake dima, i tako svaki dan, godinama i decenijama. Nemamo reciklažu ni za šta, i baterije i PET ambalažu sve bacamo na iste deponije. Teško da je to sve zanemarljivo a da je sve pokvarilo bombardovanje koje je trajalo par meseci pre 16 godina.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

@aleksa, nebitan broj srba hrvata i bosanaca u sloveniji, vise sam to naveo da drugi procene da li im to znaci prednost ili manu. Meni ne bi igralo bitnu ulogu.

Sto se tice vazduha, cak i da nije bilo bombardovanja, mislim da je slovenija neuporediva sa regionom gde ja zivim (vojvodina) primera radi, slovenija je 63% pod sumom, dok vojvodine samo 6.5%. Siguran sam da sloveniji visa nadmorska visina i plus blizina mora i alpa dodatno pogode. Licno znam koliko se bolje i zdravije osecam kod njih.

@Ljuba, sad bas citam, izgleda da se popravlja ekonomska situacija tamo.
http://www.b92.net/biz/vesti/region.php ... id=1035091

@hks ne znam zasto su izasli, ali zapalo mi za oko da su ponegde ostavili socijalisticke nazive ulica ili da recimo u ljubljani na zeleznickoj stanici ima neka tabla u cast kraljevine jugoslavije.. u srb je to uglavnom sve promenjeno i poskidano..
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Dovoljno je par dana u Sloveniji da se vidi da oni nisu imali puno veze sa nama, sem bliskog jezika i nekog slovenskog porekla. Po mentalitetu su bliži Germanima, mirni, staloženi, vode računa o svom okruženju... Ja sam godinama bio kivan na njih jer sam ih optuživao da su otpočeli raspad Juge i ratove, ali sad se uopšte ne čudim što su otišli i mislim da je to bilo sasvim opravdano za njih.
Odgovori