Samo da navedem, smola se skida isključivo svinjskom masti. Jednostavno je rastopi kao da je izmišljena za to, bez bilo kakvih oštećenje, jakog trljanja i sl, tako da benzini, acetoni samo sigurno uništavaju farbu a smolu slabo.samo polako napisao:Komšija mi je rekao, videvši me da pokušavam da skinem flekice sa kola da će to zima najbolje da skine.
Sad ne znam da li sam umislio ili ne ali mi se čini kao da 95% fleka i tačkica više nema.
A čuo sam da ljudi koriste svašta, čak i plastične džakove koji ne oštećuju lak...
Ovo sa čistom vodom se odnosi samo na dobro izvoskiran auto i jako je bitno - sa puno vode.rele napisao:Mislim da bi ti nakon pranja automobila sa kvalitetnim proizvodima i na pravi nacin odmah promenio misljenje vezano za
cistu vodu.
Pisao sam vec kako sam bio pametan i ostavio auto ispred Ratka MItrovica, tj Lovcena, na neobicno praznom, a dobro lociranom parking mestu. Ujutro je auto bio kao da ga je neko posuo sljokicama. Kasnije smo sisli do Zlatiborske noci, pa posaljem kolegu da negde opere auto, ili bar da proba, a on ga vrati savrseno cistog. Oprao ga kod nekog obliznjeg autoelektricara (mislim da je Struja, ili tako nesto - video kompresor, stao i pitao, a ovaj oprao), tj Strujin segrt je oprao , verujem bez masti i fensi sredstavaMAD MAX napisao:Samo da navedem, smola se skida isključivo svinjskom masti.
Nenadjbv-a mašina!!!!!Ji 4Tze napisao:
Doteraću danas auto tamo kod tebe pa ga operi kad se vratiš sa šljake.Uroš S. napisao:Sinoć sam prvi put oprao auto Meguiars vunenom rukavicom i njihovim šamponom NXT Car wash koji ne razgrađuje zaštitu koja je stavljena na auto.
Imam malo popuštenih delova ali rukavica je fantastična, ne ostavlja ni najmanje tragove na laku, a videlo bi se da jeste ostavila jer je sveže ispoliran.
Ja povremeno operem ljutu mašinu u ovakvoj perionici preko puta Arene, ali su kod nje programi drugačije postavljeni.Martin napisao: Moguće da slično postoji već u Beogradu.....
U Sremskoj Mitrovici, sa radom je počela perionica, samouslužnog tipa sa bezkontaktnim pranjem. Pranje traje 4 minute i poseduje 3-4 programa...od kojih mi je najzanimljiviji prvi program, kada se auto pere mlazom tople vode u kombinaciji sa mikro-granulama. Nakon toga sledi ispiranje i na kraju voskiranje. Mogu reći da za manje para i brže nisam skoro tako dobro oprao auto, koji nije diran skoro dve sedmice i na sebi je imao dva-tri sloja soli, prljavštine i blata.
Nakon pranja nije potrebno brisanje. Namerno sam uzeo čistu krpu i prešao preko blatobrana i sličnih delova koji su u zimskom periodu najizloženiji prljavštini i mogu reći da na krpi nije bilo prljavštine.
Sve to otprilike izgleda ovako (samo su mašine crvene a ne zelene boje)
http://www.youtube.com/watch?v=McQDT8Z66P4