Naši snimci saobraćajnih situacija

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Naši snimci saobraćajnih situacija

Post od nidza »

Za zonu od metar čujem prvi put. Korisno, tnx.

Vodim računa naravno, neću nekog da nosim na dusi.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Xepoj87 napisao:
ftj napisao:Xepoj nemoj da sam cuo da prigovaras Saobracajnoj kameri nesto.
Ne kapiram? Covek predje 3 pune linije, udje u suprotan smer na autokomandi, pravi krug kroz crveno, opet preko 2 pune, samo da ne bi otisao do kraja, oko kruznog toka... Sta bi bilo da sam ja tako nesto uradio, ili ti?
Da, ali on je policajac + bio je na motoru. :) Ozbiljno, vidim da se ovde često snima i proziva policija kako ne poštuje propise (posebno mi je smešno kad neko slika kako su bahato parkirani). Sve je to tačno, ali policija se praktično u svim zemljama tako ponaša i uvek mogu da kažu da su na zadatku i da su u konkretnom slučaju morali to da urade. Ja policiji ne bih zamerao što pravi saobraćajne prekršaje (uostalom, nema njih tako mnogo). Mnogo mi je gore bahato ponašanje "običnih" vozača, kojih pri tome ima hiljadama puta više.
ftj napisao:Pesak mora da vodi racuna ali zarad svoje bezbednosti. Sto se tice zakona ne mora da zakoraci vec da bude u zoni od jednog metra oko zebre nebitno sa koje strane. Zato i postoji znak za pesacki, da bi usporio i pogledao sa obe strane da li ima pesaka koji bi mozda presli.
Jel to stvarno piše u "novom" ZOBS-u? U prethodnom je bilo da pešak mora nogom dodirnuti pešački prelaz, da bi se smatralo da je pokazao nameru da ga pređe.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Član 23.
Vozač je dužan da obrati pažnju na pešake koji se nalaze na kolovozu ili
stupaju na kolovoz ili iskazuju nameru da će stupiti na kolovoz.
Kada prilazi pešačkom prelazu, vozač mora da prilagodi brzinu vozila tako da
u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi, može bezbedno da zaustavi
vozilo ispred pešačkog prelaza.
Na delu puta na kome se kreću deca, odnosno su postavljeni saobraćajni
znakovi o učešću dece u saobraćaju, vozač je dužan da vozi sa naročitom
opreznošću, tako da može blagovremeno da zaustavi vozilo.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kolko znam takve stvari ne definise zobs vec neki drugi pravilnik ili sta vec(isti onaj koji definise sva pravila u saobracaju). A to mi je rekao policajac nakon sto mi je napisao kaznu za nepropustanje pesaka(stari zobs je bio). Ako me je lagao i ja sam.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Jel zna neko kako se tacno zove taj drugi pravilnik ili jos bolje neka postavi link.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ja za taj pravilnik ne znam, sada važi ono da treba da se obrati pažnja bla bla, a u praksi policija piše kazne ako je pešak samo jednim stopalom kroćio a ti prošao makar bio 3 trake daleko
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

To je sve sad regulisano ZOBS-om.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Da li je?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Postavio ja iz zobsa insert.
SlikaSlika
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Sad videh. Znaci ne mora uopste da zakoraci, samo da iskaze nameru a to moze i sa metar dva od pesackog tako da je policajac uvek u pravu.

A to za pravilnik sam mislio na neki opsti pravilnik o pravilima saobracaja koje se ne definisu zobsom, nesto kao knjiga koja se dobija u autoskoli gde se objasnjava znacenje znakova, pravila prvenstva prolaza i slicno.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

snork napisao:
Xepoj87 napisao:
ftj napisao:Xepoj nemoj da sam cuo da prigovaras Saobracajnoj kameri nesto.
Ne kapiram? Covek predje 3 pune linije, udje u suprotan smer na autokomandi, pravi krug kroz crveno, opet preko 2 pune, samo da ne bi otisao do kraja, oko kruznog toka... Sta bi bilo da sam ja tako nesto uradio, ili ti?
Da, ali on je policajac + bio je na motoru. :) Ozbiljno, vidim da se ovde često snima i proziva policija kako ne poštuje propise (posebno mi je smešno kad neko slika kako su bahato parkirani). Sve je to tačno, ali policija se praktično u svim zemljama tako ponaša i uvek mogu da kažu da su na zadatku i da su u konkretnom slučaju morali to da urade. Ja policiji ne bih zamerao što pravi saobraćajne prekršaje (uostalom, nema njih tako mnogo). Mnogo mi je gore bahato ponašanje "običnih" vozača, kojih pri tome ima hiljadama puta više.
Kakve sada veze ima da li se policija svuda tako ponasa? Pa i civili se ponasaju svuda tako, i dobijaju kazne.

Dobro, kada budes video da patrolni 307, ili interventni dzip prolazi kroz 6 semafora bez kocenja u Ruzveltovoj, do bulevara, na crveno, pri jedno 80 km/h, pitacu te da li mislis isto tako.
Kada je neko bez rotacije, znaci da apsolutno nista ne sme da prekrsi, zato neki normalni panduri ne ulaze u zutu traku, verujem da si primetio nekada, i istima mi dodje da izadjem i cestitam.
Takodje, kada si poslednji put video policajca da je vezan? Komunalci su prvo bili u fazonu, pa sada ni oni ne jebu zivu silu, i krse sve moguce propise.
Ovaj na motoru ni na kakvom zadatku nije bio, jer je posle na vrhu Ustanicke parkirao ispred Good Fooda, da jede.
Isto kao i onaj vladin vozac sto je izasao u novinama skoro.
Zloupotrebljavaju svoj polozaj, i to debelo.
Dokle god policajac ne shvata svoj posao ozbiljno, nece biti nikakvog reda.
A jos je gore kada gradjani gledaju kako ih prave budalama, i slazu se sa tim.

Ne vidim kako je on manje rizican po saobracaj, kada takvo nesto uradi, od mene ili tebe recimo?
Pravila saobracaja su tu da bi zastitila ucesnike u istom, i krsenjem istih, on dovodi sebe i druge u opasnost.
Sta da je meni krenulo zeleno tada kada se on vracao ispred mene?
Da li mislis da sam ja duzan da gledam da li on dolazi odande kada je meni zeleno?

Isao sam u 27. marta, na raskrsnici sa Ruzveltovom, ima zuta traka za levo, i desno normalna za desno i pravo.
Pandur ispred mene, ode u zutu traku, ja za njim namerno.
Naravno, ja se vracam u desnu traku, on ostaje da skrene levo, u zutoj.
Spusta prozor, i pita me da li znam gde je semafor, da je ovo zuta traka, bla, bla...
Ja mu kazem da znam, i pitam ga zna li on?
On pocne odmah, sluzbeno vozilo, ovo, ono...
Ja mu kazem da izadje, i da mi napise kaznu, a ja cu pitati njegovog sefa zasto sebi nije napisao istu, samo jos dodatno i za nevezan pojas.
On mi rekao da se ne pravim pametan, ja ga pitao jel to sve sto ima pametno da mi kaze, on zacutao, i nastavio da me gleda, ja mu mahnuo, zatvorio prozor, i krenuo.

Problem je sto se u ovoj zemlji normalni ljudi ponasaju kao ovce, kao da svi drugi imaju veca prava od njih.
U ovoj banana drzavi, dok ne pokazes zube, svi ce da pisaju po tebi, ne zato sto imaju razloga, nego samo zato sto mogu.

I nije bitno da li njih ima vise, poenta je da su oni tu da pruzaju drugima primer, i kao takvi, treba gore da prodju, a ne lakse, i da im se gleda kroz prste!

Situacija:
Levo zeleno, ja iz trake za levo, prodjem ispred ovog sto ceka u traci za pravo, zakoracivsi malo na pesacki.
Ispred pandur, sva sreca, lik koga sam upoznao noc pre toga, pa me je prepoznao.
Kada smo se culi, kaze on meni, to ti je prolazak kroz crveno, prestrojavanje na punu liniju, i kretanje iz pogresne trake(tako nesto).
Sto znaci da mi je tu mogao uzeti dozvolu na 6 meseci, za nesto gde nikoga zivog nisam nikako ugrozio, niti bio u mogucnosti, vec se samo bahato prestrojio, jer sam se predomislio, i necu levo.
A ono sto je onaj na motoru uradio je nista?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Saobracajna revolucija :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Hahaha, vile u kola, i u saobracajni ustanak :D

Slika
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

To za pojas je redovna pojava kod interventne ovde. Saobracajce kad god vidim su vezani, stvarno postuju to maksimalno, ali zato interventna nikad ih nisam video vezane.... Obicna policija tu i tamo.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Xepoj87 napisao: U ovoj banana drzavi, dok ne pokazes zube, svi ce da pisaju po tebi, ne zato sto imaju razloga, nego samo zato sto mogu.
Poenta življenja ovde :bravo:

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Odgovori