Delija napisao:Uglavnom je najveci problem sto ljudi i kada prestanu da vezbaju nastavljaju da se hrane na isti nacin kao da su u punom treningu.
Bogami kod mene je jos gora situacija.
Dok treniram, cak i kada nisam na rezimu dijete, bas jako vodim racuna o ishrani. Doduse tu mi zena mnogo pomaze posto i ona voli taj fazon (organska hrana, zdravi nacini pripreme, izbacivanje stetnih sastojaka...).
I onda bas nikada ne konzumiram ni slatkise, ni sokove, ni testa, ni svinjsko meso, ni brzu hranu bilo koje vrste, nista spremljeno na ulju... salate se zacinjavaju samo sokom od limuna i maslinovim uljem, kupuje se nekakva himalajska so, samo organsko voce i povrce... odlicno rasporedjenih 5 obroka, vodi se racuna o kolicinama.... I sve to mi bas prija.
E onda kad dodje leto, jedno 2-3 meseca se vodi malo drugaciji zivot i to ostavlja traga. Kao prvo nema treninga, itekako se provuce i brza hran, kolaci, po koje vince uvece, nema strogor rezima obroka, pojacaju se kolicine, nema biranja namernica..... i onda to rezultira i padom kondicije, dobijanjem na kilazi...
Mada sve je dobro dok u godisnjem ciklusu uspevam da odrzim kontinuitet da se ne zapustim, da svake godine dodjem do zacrtanog cilja i sto se tice kilaze i kondicije, da ipak veci deo godine vodim zdrav zivot... Ali mislim da cu u narednom periodu uspeti da usaglasim i taj letnji period u isti ritam kao i ostatak godine, barem sto se tice te zdrave ishrane.