Vežbanje, dijete, teretana...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Nije bitan samo glikemijski indeks, glycemic impact je bitniji, ne znam kako bih preveo.
P8 Lite TT
P8 Lite TT
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
Imao sam 85k na 174cm visine. Sada imam 80.5kg.crni napisao:lepo, samo je to po meni prebrzo. zavisi koliko si kila imao, ali moraš malo usporiti da se kilaža ne vrati isto tako brzo
Izbegavam UH, sokove totalno izbacio, slatkis 1 na svakih 7-8 dana i to bas kad me neko smara na nekoj proslavi.
Vode pijem preko 2l dnevno i forsiram voce i povrce izmedju obroka da zeludac konstantno radi.
Sta znam, meni ne deluje prebrzo.
Kilogram nedeljno je sasvim OK sto se mene tice.
Osecam se vrlo dobro, ne gladujem, jedem dosta krastavaca, sargarepe, paradajza...a od voca mandarine, kruske i grozdje.
Jos 10kg i ja sam onaj stari. Sto je najvaznije, vec se vidi na licu da sam oslabio, a farmerke neke vec nisu na knap, vec bas taman.
Dobra sisa zlata vredi.
dobro, stvarno nije loše
hrana ti je odlična, samo nastavi tako
meni je problem da izbacim slatko. moram svaki dan bar malo. sve je to domaće, što žena napravi, ali ipak...šećer je šećer. jednom nedeljnom moram i konzervu somersbia i tako...
ali i pored toga sad sam se stabilizovao na 88-89kg sa 185cm visine. vežbanje puno znači
hrana ti je odlična, samo nastavi tako
meni je problem da izbacim slatko. moram svaki dan bar malo. sve je to domaće, što žena napravi, ali ipak...šećer je šećer. jednom nedeljnom moram i konzervu somersbia i tako...
ali i pored toga sad sam se stabilizovao na 88-89kg sa 185cm visine. vežbanje puno znači
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
I meni je ubedljivo najveci izazov disciplina sa slatkim, ali sam u sargarepi nasao koliku-toliku zamenu 
Ti si odlican sa kilazom, za mene si Bred.
Ti si odlican sa kilazom, za mene si Bred.
Dobra sisa zlata vredi.
Comi, bravo samo napred
Pripazi samo na voce u drugoj polovini dana, ima dosta secera pa ne deluje bas najpovoljnije na dijetu...
Pripazi samo na voce u drugoj polovini dana, ima dosta secera pa ne deluje bas najpovoljnije na dijetu...
Hvala Gobline.
Da, upozorise me vec na to, ali nesto racunam, bolje mandarinu i sargarepu u paketu nego da odrapim komplet veceru...makar ta vecera bila i laganija.
Da, upozorise me vec na to, ali nesto racunam, bolje mandarinu i sargarepu u paketu nego da odrapim komplet veceru...makar ta vecera bila i laganija.
Dobra sisa zlata vredi.
Naravno, i ja kad vodim racuna o ishrani i skidam kilazu, trudim se da ispostujem odredjena pravila ishrane ali ih opet malo prilagodim sebi da bi sve lakse podneo.
Kada sam postavio svoj program ishrane na jednom fitnes forumu gde sam se malo savetovao oko nekih detalja, dobio sam brdo kritika ali iskreno nisam nista menjao posto mi je bas takva ishrana vec donosila zeljene rezultate i opet mi najvise odgovara...
Bitno mi je samo da se drzim nekih najosnovnijih pravila. Da bas skroz izbacim iz ishrane neke "zabranjene" namernice i nacine spremanja i navike (sve slatkise, gricklaice, brzu hranu, hranu przenu na ulju ili pohovanu, hranu koja se sprema sa zaprskom, svinjetinu, sokove, hleb i sva testa, beli pirinac, voce u vecernjim satima, mleko sa vise masnoce, masni sir, namaze, kecap, da nista ne jedem barem 2-3h pred spavanje.....).
Kada se bas 100% odreknem i strogo postujem ovu crnu lisu, vec pola posla sa ishranom je odradjeno.
E onda idu detalji da raspored obroka bude dobar sa striktno odredjenim doruckom, uzinom, ruckom, uzinom i vecerom (obavezno 5 obroka). Da se doruckuje odmah nakon budjena a vecera barem 2-3h pre spavanja i da se nista ne "gricka" izmedju obroka, da su porcije iako je hrana dijetalna daleko manje nego sto sam navikao, da se u obrok racuna i npr. saka sirovih badema kao uzina, da se najvise forsira povrce, da se pije sto vise vode...
To su neka osnovna pravila koja uz adekvatnu fizicku aktivnost sigurno dovode do rezultata u skidanju viska kilograma.
E sad tu moze da se ide u detalja i prave precizni rasporedi, prilagodjava svakom pojedincu... ali sustina je da se gore napisano ispostuje maksimalno i nema greske.
Kada sam postavio svoj program ishrane na jednom fitnes forumu gde sam se malo savetovao oko nekih detalja, dobio sam brdo kritika ali iskreno nisam nista menjao posto mi je bas takva ishrana vec donosila zeljene rezultate i opet mi najvise odgovara...
Bitno mi je samo da se drzim nekih najosnovnijih pravila. Da bas skroz izbacim iz ishrane neke "zabranjene" namernice i nacine spremanja i navike (sve slatkise, gricklaice, brzu hranu, hranu przenu na ulju ili pohovanu, hranu koja se sprema sa zaprskom, svinjetinu, sokove, hleb i sva testa, beli pirinac, voce u vecernjim satima, mleko sa vise masnoce, masni sir, namaze, kecap, da nista ne jedem barem 2-3h pred spavanje.....).
Kada se bas 100% odreknem i strogo postujem ovu crnu lisu, vec pola posla sa ishranom je odradjeno.
E onda idu detalji da raspored obroka bude dobar sa striktno odredjenim doruckom, uzinom, ruckom, uzinom i vecerom (obavezno 5 obroka). Da se doruckuje odmah nakon budjena a vecera barem 2-3h pre spavanja i da se nista ne "gricka" izmedju obroka, da su porcije iako je hrana dijetalna daleko manje nego sto sam navikao, da se u obrok racuna i npr. saka sirovih badema kao uzina, da se najvise forsira povrce, da se pije sto vise vode...
To su neka osnovna pravila koja uz adekvatnu fizicku aktivnost sigurno dovode do rezultata u skidanju viska kilograma.
E sad tu moze da se ide u detalja i prave precizni rasporedi, prilagodjava svakom pojedincu... ali sustina je da se gore napisano ispostuje maksimalno i nema greske.
Disciplina i samo disciplina.
Ovaj tvoj 'program' je po meni odlican, uz savet da ipak unosis UH na svakih 10-14 dana jer vidim da ga maksimalno izbegavas. To se zove 'punjenje'.
Verovatno i znas o cemu pricam, ali ovo mi lici na neku Keto dijetu (izbacivanje UH).
Samo napred.
Ovaj tvoj 'program' je po meni odlican, uz savet da ipak unosis UH na svakih 10-14 dana jer vidim da ga maksimalno izbegavas. To se zove 'punjenje'.
Verovatno i znas o cemu pricam, ali ovo mi lici na neku Keto dijetu (izbacivanje UH).
Samo napred.
Dobra sisa zlata vredi.
tako je, disciplina, kako u vežbanju tako i u ishrani
i to takva disciplina koja kasnije treba da pređe u stil života
i to takva disciplina koja kasnije treba da pređe u stil života
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
Ovo sto si napisao u poslednjoj recenici je sustina.
Dobra sisa zlata vredi.
Zato sto po takvim forumima uglavnom savetuju kako da gubis samo mast, a ne sve.goblin napisao:Kada sam postavio svoj program ishrane na jednom fitnes forumu gde sam se malo savetovao oko nekih detalja, dobio sam brdo kritika
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Punjenje nema baš mnogo smisla ako ti je BF ~10 što je super za rekreativca, to se tek vidi na 4-5% i ima smisla raditi, i to u rotacijama kada se osušiš skroz pra noć pred takmičenje.Comi napisao:Disciplina i samo disciplina.
Samo napred.
Uzeo steviju u prahu i tabletama, dobar ukus, daleko bolji od Natrena koji mi je jedini podnošljiv od veštačkih zaslađivača.
Ja na nekom HR fitnes forumu bas suprotno procitao.
Teorija nikad dosta.
Teorija nikad dosta.
Dobra sisa zlata vredi.