Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od nidza »

ftj napisao: 24 Sep 2024, 13:55 Jos da nadjes vezu izmedju autofagije i jednom nedeljno gladovanja pa da nadjemo i neki smisao.
Ima svake veze, ako čovek ne jede 36 sati. Uđe dublje u autofagiju nego bilo koja dnevna IF dijeta. Pritom fizički natprosečno aktivan.
bear
Reactions:
Pridružio se: 19 Jun 2021, 23:31

Post od bear »

Bax, koja je ta sprava "pitamida" i kako se rade vezbe?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Aske i Kinez moji uzori za sprave :)
Ja jedino radim obican zgub, ne ovaj poluzgib.

PS. pogresno sam kucao treba piramida.
Poslednja izmena od Bax u 24 Sep 2024, 15:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

nidza napisao: 24 Sep 2024, 14:50
ftj napisao: 24 Sep 2024, 13:55 Jos da nadjes vezu izmedju autofagije i jednom nedeljno gladovanja pa da nadjemo i neki smisao.
Ima svake veze, ako čovek ne jede 36 sati. Uđe dublje u autofagiju nego bilo koja dnevna IF dijeta. Pritom fizički natprosečno aktivan.
time što je fizički natprosečno aktivan je tek nebuloza da se gladuje 36 sati. njemu nije cilj da smrša, niti to treba da mu bude cilj u trenutnoj situaciji. To da li zaista uđe u autofagiju je tek predmet diskusije al sve i da to zanemarimo to govoriti mu da je tako nešto korisno da radi je štetno.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Taj prvi dan kad "gladujem" radim trening snage na spravama, apsolutno nemam nikakav problem, posle cesto odvozam i 1h bajsa, malo jaci ritam.
Znaci jedina nus pojava koju imam je sto budem razdrazljiv pred spavanje, a ujutro posle 36 sati sam opet miran.

Ali resio sam da je 36 sati dobar period i ne bih to produzavao.
Druga praksa koju upraznjavam je Wim Hof, disanje, i tusiranje hladnom vodom, on je rekao da moderan covek previse jede i da je potrebno da se ponedeljak preskace, posto su mi hladne kupke resile neke probleme sa bolom u kuku, resio sam da ga poslusam i oko ponedeljka bez hrane, ne udubljujuci se preterano u razloge i analize oko toga sta se tada desava.....
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Aj pisi malo oko toga, ja evo imam njegov tutorijal negde na kompu i vec bar 2 god prokrastiniram da krenem u to.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

To je skroz jednostavno.

Zavalis se i uradis ovo disanje, traje 10ak minuta.
Posle toga odes pod tus, kad je puno hladno, ja krenem sa malo mlakom vodom, cisto da se nasapunam, onda odvijem na skroz hladnu, i tusiram se nekih mozda 2 minuta, kazu da je OK kad vise ne osecas hladnocu.

Evekti, samo disanje, nije tesko, on tvrdi da pospesuje cirkulaciju i obogati krv kiseonikom, dok hladan tus, jos dodatno kontrakuje sve krvne sudove u telu, i imas nesto kao trening kardio vaskularnog sistema.

E sad to cepam neke 2 godine, recimo svaki dan, ili vec kad mislim da se okupam.

Ono sto su ocigledni i brzi efekti, jako te lepo regenerise kad si premoren, takodje jako se lepo smanje svi upalni procesi, ja sam imao neki prblem sa bolnim kukom i palcem(cukalj), sad sam zaboravio na te dve stvari, tj. nije nesto sto mi pravi problem vise u zivotu, a pravilo mi je...

Savetujem da se proba, takodje sad se kupam u moru vec u aprilu bez problema, jer sam se adaptirao na hladn vodu. Inace on kaze mi smo sisari, mi to mozemo i treba da radimo.

PS. glavu ne polivati bar ne dok se ne naviknete.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ma znam princip, vise sam mislio na licnk iskustvo, koliko ti je tesko palo i to :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Nije mi tesko palo, sad je voda iz cesme jos uvek topla(oko 20 stepeni), sada krenes, mozes i odma hladnu, malo poprskas noge da se naviknes, posle se ceo istusiras.

Kako zima ide voda je sve hladnija, na kraju bude oko 14 stepeni kod mene u stanu. Tada mi nije problem za telo, ali ne prija mi bas da direktno prskam intimne delove, za to bude previse hladna.....
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nedovoljno hladna posle dobrog trčanja celo leto. Stajao sam ispred klime posle treninga i tuširanja tom “hladnom” vodom, da ne počnem ponovo da se znojim ko svinja, a treba da idem na posao. Nekad ni to nije dovoljno, pa mi stoji suva čista majica tamo uvek.

Majka da me vidi…
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Bax napisao: 24 Sep 2024, 15:33 Nije mi tesko palo, sad je voda iz cesme jos uvek topla(oko 20 stepeni), sada krenes, mozes i odma hladnu, malo poprskas noge da se naviknes, posle se ceo istusiras.

Kako zima ide voda je sve hladnija, na kraju bude oko 14 stepeni kod mene u stanu. Tada mi nije problem za telo, ali ne prija mi bas da direktno prskam intimne delove, za to bude previse hladna.....

Čudi me da se posle toliko tuširanja već nisi navikao. Ja sam praktikovao nekih mesec dana i već posle 5-6 puta mi nije bio problem. Tuširam se mlakom i onda poslednjih 2 minuta okrenem na hladnu. Posle nekog vremena može se i celo tuširanje odraditi hladnom vodom. Ja sam krenuo na nagovor drugara koji je tuširanjem hladnom vodom i ovim disanjem rešio problem ulceroznog kolitisa, a koji je pre toga vukao dugo vremena.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Gaginh0 napisao: 13 Nov 2024, 08:42 @trojanac biću ciničam, ali ću krenuti prvo od sebe pa onda od svih nas što smo u životu varirali "tonu kilograma". Možemo samo da se zavaravamo da ćemo posle neke dijete ostati na toj kilaži (ili sličnoj). Mi imamo problem sa glavom i to se ne rešava dijetom. Ja skinem 20kg, pa se ugojim opet 20kg za 6 meseci. Tako može biti i kod tebe ako se malo opistiš, jel da? A neki ljudi se ne ugoje 20kg "od vojske" pa do kraja svog života. Malo je u metabolizmu, a mnogo u glavi.

Sposoban sam da idem iz krajnosti u krajnost što se tiče kilograma, ali ne ispoštujem sam sebe, pa već posle nedelju dana od kraja dijete gledam TV uveče sa 3 kile sladoleda ispred sebe. Nama treba psihijatar, a ne nutricionista. Da nas nauči da se uobročimo i da ne trpamo u sebe dok nam ne pripadne muka.
Apsolutno se slažem da je sve u glavi. I da sami sebi pravimo problem, bespotrebno. Em mučimo telo, em psihu. Ja lično nemam te skokove i padove u težini. Konstantan sam sa nekih 105kg zadnjih x godina. kg do dva, gore dole, ali tu sam. Poslednji put kad sam se potrudio, skinuo sam nekih desetak kilograma, baš pred koronu 2019. I to lagano, trajalo je to možda i 6 meseci. No kako je došla korona, rad od kuće, nervoza i sve ostalo što nam je donela, vratili se i kilogrami. Od tada opet na istom 105, gore dole.

Dve godine redovan u teretani, bolja kondicija, forma, snaga. Malo se pazilo na ishranu ali ništa značajno nije donelo. Tako da sad menjam pristup skroz, a videćemo koliko ću se održati.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Alkohol je problem, takodje.
Pivo, "aperitivi"...
Primetim kako pojačam u tom sektoru, pojaca se i stomak..

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

To mi je, hvala bogu, poslednje na spisku konzumacija.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

+1
Meni je najveci problem sedenje za kompom (i kuci). Nabacio sam par kila u poslednjih godinu dana, nisu problem kile kolko neaktivnost. Nikako da uglavim neki termin.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori